ЗАДОЧНО ОБУЧЕНИЕ - 2010-2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Cvetina
- В началото бе словото
Re: ЗАДОЧНО ОБУЧЕНИЕ - 2010-2011
Здравейте и аз съм задочно (право) и също не съм наясно как ще протече тази година (надявам се да е само първата).Все пак си подадох заявление за второ класиране, но не се надявам особено (има 3 момичета пред мен). Казаха ми, че трябва да имаш успех над 5.80, за да се прехвърлиш редовно другата година със сигурност, вярно ли е? 
- iliyana_blg
- Да живей словото
- Специалност: Балканистика
- Курс: трети
Какъв е минималният бал за право задочно тази година?
-
lacuna_coil
- Писаружяк
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Не, трябва ти успех над 5.50, но колкото по-висок успех, толкова по-голям шанс да се вредиш за отпуснатите места.Cvetina написа:Казаха ми, че трябва да имаш успех над 5.80, за да се прехвърлиш редовно другата година със сигурност, вярно ли е?
Компютърни науки 1 курс
- КМаркова
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
това важи за всяка друга специалност...
успех на 5,50 е препоръчителен,всичко над него е добре дошло...
Колко човека приемат като трансфер от други специалности и др. форми на обучение?
успех на 5,50 е препоръчителен,всичко над него е добре дошло...
Колко човека приемат като трансфер от други специалности и др. форми на обучение?
- morfei
- Форумно зомби
Успех над 5.50 е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН. Всичко над него е добре дошло, но е препоръчително. А иначе местата всяка година са различна бройка.
Компютърни науки 1 курс
- КМаркова
- От дъжд на вятър
да прав си не се изразих правилно...
горе долу има ли орентировачна цифра...
20..30...60..100
горе долу има ли орентировачна цифра...
20..30...60..100
- morfei
- Форумно зомби
Имаше преди списък , но не мога да го намеря.
Компютърни науки 1 курс
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Ами ако специалността е сред трудните, доста хора отпадат след първата година като листа през есен. Но то за успех над 5.50 трябва да си скъсаш задника.. Но.. защо пък да не го направиш 
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Много ми е интересно това къде точно го прочете.morfei написа:Успех над 5.50 е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН.
Тъй като подобно условие не е упоменато нито в правилника на университета, нито в миналогодишните правила за прехвърляне на студенти, нито в правилника на ЮФ.
1. Според статия в Монитор според новите правила за прехвърляне на студенти (които все още обаче не са качени на сайта на Уни, а аз на разни медии не вярвам на 100%), вече отпадат квотите за прехвърляне в Право от друга специалност или университет. Сега условието е да им платиш 2000лв (като ако се прехвърляш от друг университет, това става след втората година.)
Отново, аз на медии не вярвам. Ще имаме окончателно потвърждение, когато документите бъдат качени на сайта.
Според миналогодишните правила няма абсолютно никакви ограничения за успех.
2. Единственото изискване за успех се намира в правилника на ЮФ, чл.14, според който за промяна на формата на обучение (задочно -> редовно, редовно -> задочно) е необходим успех 5.00 от предходните години.
В заключение: Хора, четете! Всичко го има написано, иска се просто някой да си размърда мозъка и да му обърне внимание.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- КМаркова
- От дъжд на вятър
ок,но но това е само от Право задочно,към Право редовно...
но имаш право от всяка друга специалност да се преместиш,трябва да имаш успешно положен кандидастудентски изпит по БЕЛ и мисля,че добър успех...
По-лесно естествено преместване би могло да стане от:Межд.отношения,История и Политология мисля,че.....
Ако това с 2000 лв. е истина,ще е чудесно...
но имаш право от всяка друга специалност да се преместиш,трябва да имаш успешно положен кандидастудентски изпит по БЕЛ и мисля,че добър успех...
По-лесно естествено преместване би могло да стане от:Межд.отношения,История и Политология мисля,че.....
Ако това с 2000 лв. е истина,ще е чудесно...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Не, преместването не става по-лесно от Политология, МО и бля-бля. Не е като някаква комисия да седи, да разглежда кандидатурите и да решава, тоя ще го преместим, тоя няма да го преместим. Досега, понеже в действителност се пускаха само определена бройка души (когато аз бях 1-и курс, се прехвърляха 80), всички желаещи се класират според успеха и влизат тези с най-висок успех.
Сега се говори, че тази квота е отпаднала и на практика е заменена от имуществен ценз - или можеш да си платиш два бона, за да се прехвърлиш, или не. По друг начин не те пускат. Отново, дали това е вярно ще разберем след като бъдат публикувани правилата за тази година. Но ако е истина, няма да е чудесно, изобщо... ще стане страшно и гротескно.
Сега се говори, че тази квота е отпаднала и на практика е заменена от имуществен ценз - или можеш да си платиш два бона, за да се прехвърлиш, или не. По друг начин не те пускат. Отново, дали това е вярно ще разберем след като бъдат публикувани правилата за тази година. Но ако е истина, няма да е чудесно, изобщо... ще стане страшно и гротескно.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Etien
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Здравейте ! Аз съм приет P.R-задочно,но това малко ме притеснява...можете ли да ми кажете всичките недостатъци на този тип обучение,за които се сещате.
Интересува ме по-специално също дали мога да карам второ више при положение,че съм задочно.
Поздрави
Интересува ме по-специално също дали мога да карам второ више при положение,че съм задочно.
Поздрави
ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА ( PR ) - 1 КУРС
Не се ползваш с правата на редовните студенти - не ти се плащат здравни осигуровки , не можеш да ползваш карта за градския транспорт с преференция, най-вече намалени часове по предметите и някои липсват. Няма език, спорт...
Неудобство е ако работиш и не ти дават отпуска по време на лекциите и изпитите.
Годините са повече - понякога вместо редовно четири години, учиш пет за бакалавър.
Неудобство е ако работиш и не ти дават отпуска по време на лекциите и изпитите.
Годините са повече - понякога вместо редовно четири години, учиш пет за бакалавър.
- albena.karaivanova
- В началото бе словото
- Специалност: Библиотечно - информационни науки
Здравейте на всички задочници
Аз съм "Библиотечно - информационни науки"
А вярно ли е ,че задочниците не можем да ползваме карта за градски тарнспорт с намаление
А вярно ли е ,че задочниците не можем да ползваме карта за градски тарнспорт с намаление