В ЮЗУ има 25 000 студенти. Около 10 хиляди от които са задочници. Това значи, че си имала допир и оглед до не повече от някакъв мижав процент от всички 25 000 парчета. Хората, които си взимат изпитите без да учат - да, има ги. ЮЗУ не е единственият университет с подобни изцепки. Вероятно са повече подобните случаи от университет като в Софийския. Но, вервай ми, има преподаване в този университет. А аз, като човек, който се е убедил в това, мога да ви кажа на всички, които просто сте слушали слухове и сте тръгнали по леда, че там има специалности, в които се преподава по-качествено дори от специалности в Софийския. Но, за бога, кой ще тръгне да се информира за ЮЗУ? Нали всички просто са слушали за него.
Знаеш ли кой професори от БАН, и кои, преподават лекции на пълен щат в ЮЗУ?
Знаеш ли, че от там дипломираните адвокати са най-високо платените?
Знаеш ли, че единствено за този университет знам, че обръщат голямо внимание на развитието на младите като част от академичния им състав и ежегодно провеждат такива конкурси?
Конкурсите за най-млад доцент, най-младо доктор, най-млад професор известни ли са ти, и съотвтно аторитетите, които ги печелеха и катедрите, в които преподават?
Разбира се, всеки университет може да се "похвали" със своите подобни дейности. Но да плюете ЮЗУ само защото познавате някой, който не учи... е айде осъзнайте се дали т'ва е единственият университет с подобни дупки?
Това че ги има такива не значи, че не се преподава и че който не иска, няма да се обучи там.
Старият ми учител по български език и литература, да почива в мир, също е преподавал там. И мога да кажа, че през живота си на по-голям специалист в областта не бях попадал.