Ето ти информация за етнологията в СУ:
http://www.clio.uni-sofia.bg/bg/katedri6.html
Негативното отношение на съфорумците към ЮЗУ не е (напълно) неоснователно. Прекарала съм 5 години в Благоевград (ЕГ) и съм имала възможност да контактувам със солиден брой студентии от разнородни специалности. Информация от първа ръка - моята съквартирантка 'учеше' ВО в ЮЗУ. (Трудно може да се поставят в едно изречение 'учеше' и ЮЗУ; (с)мисъл може да му придаде единствено личната нагласа, с която влиза студентът). Познавам хора, които цяла година не се вясват на лекции/упражнения, отиват полупияни на изпити и се връщат с оценка 5.... (изтрезнели

). Познавам и такива, дето пърхат по цял ден из унито, старателно възползвайки се от всяка възможност, даваща им поле за изява.
'Що се отнася до твоя случай, мен лично някакво смътно, но много властно чувство

ме тегли към СУ... Но ако си нямаш идея как ще оползотвориш себе си през тея 4-5 годинки в София и във въпросната специалност, отивай в Благоевград - по-евтино, има какво да видиш (и пипнеш), както и бол люде - 'неориентирани' студенти, търсещи себе си из лабиринтите на нощен Благоевград
Успех с избора.