Индология 2010

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

MsM
В началото бе словото
Специалност: Индология
Курс: първи

Re: Индология 2010

Мнение от MsM »

П.С. ААААаааа 1 тематичен поздрав :)))
http://vbox7.com/play:416e78cb
Ти вървиш отпред! Пастир ли си? Или изключение? Третият случай е, че си просто беглец… Първи въпрос на съвестта.
illicutus
В началото бе словото

Мнение от illicutus »

Здравейте и от мен, колеги. На мен като цяло Индологията не ми беше първото желание, но като се замислих реших да се запиша, така че ще се видим след месец :P
Всяка Ева се радва на ябълките...
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

ехеееее, колко много нови колеги :mrgreen: Честито ви, че сте приети, октомври ще бъде хубаво да се и запознаем ^^

За реализацията, не гледайте от сега, такава обширна специалност все ще ви насочи към нещо ;) До към трети курс може да започнат да излизат идеи как ще продължите, но сега гледайте да стигнете до този трети курс :)

За западния език - както спорта в ЦИЕК не е задължителен, факултатив е; ако решите, че все пак след хинди, санскрит, урду можете да понесете още някой език, може да запишете, винаги се събират групички ако се уговорите с другите курсове и специалности ;)

П.П. Ако някой си търси все още място за живуркане в София, аз си търся съквартирант и ще е яко ако някой от Индология се нанесе при мен, така че свиркайте насам ако все още сте бездомни :P
rioter
В началото бе словото

Мнение от rioter »

Здравейте и от мен. И аз съм приет Индология от първо класиране, изчаках второ, но си останах това и не съжалявам. Според мен специалността наистина е много богата откъм материал и знания, които дава, и мисля, че ще е доста интересно. Утре отивам да се запиша и ще се радвам да се запознаем с всички останали бъдещи колежки и колеги :)
illicutus
В началото бе словото

Мнение от illicutus »

Колега, и аз утре ще се записвам. Може да се засечем някъде по трасето :P
Всяка Ева се радва на ябълките...
Dask
В началото бе словото

Мнение от Dask »

Айде честито и на новозаписалите се ! Лека полека се събираме. :D
Аватар
Smile_
От дъжд на вятър
Курс: друг

Мнение от Smile_ »

Знаете ли колко е паднал балът на 2 класиране?
Само добродетелността е богатство!
MsM
В началото бе словото

Мнение от MsM »

Smile_ написа:Знаете ли колко е паднал балът на 2 класиране?

17.34 е балът за Индология на 2ро класиране :) Доста нисичък си беше дори и на първо класиране /17.88/ като се има предвид, че миналата година специалността от вс филологии във ФКНФ е била по бал за влизане на 5то 6то място - по-класическите филологии са били с по-нисък бал за влизане от Индологията :cyclopsani:
Ти вървиш отпред! Пастир ли си? Или изключение? Третият случай е, че си просто беглец… Първи въпрос на съвестта.
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Victorious написа:
Dask написа:Ако не се лъжа има и западен език. Само че нямам идея от каква степен се почва.
Ами западният език мисля, че е факултатив, но аз не познавам все още човек, който да е записвал... (или май само един познавам...) :roll:
Ние ходихме с една колежка във втори курс на испански за известно време. На японски също ходихме един семестър. На колежката, кяото се интересуваше от японски ще кажа само, че ние, когато учихме, бяхме при Петко сенсей, който на следващата година (2008) замина за Япония и оттогава факултатив по японски не е имало. Да не те обезкуражавам, но не знам дали и тая година ще има...
А иначе честито на всички спечелили от класиранията. И брех, много сте бе! Цели 17 човека! :)
Изображение
Аватар
Kindly girl
В началото бе словото

Мнение от Kindly girl »

Мрън,наистина ли е нямало факултативен японски...А то факултативните езици не почват ли втори курс или трети беше?
Lonely heart and lonely travelling...
I look for you everywhere
but still can't find you...
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

Когато искаш, тогава. Ние ходихме в първи курс и нямаше проблем, ама то май щото се разбрахме с преподавателя ли и аз не знам. То там я имаше и другата подробност, че японският беше спуснат само за кореисти, а ние просто се прикачихме към тях. И тъй...
Изображение
Аватар
Kindly girl
В началото бе словото

Мнение от Kindly girl »

Един вид късмет сте извадили;Р Аз първата година ще гледам да се съсредоточа основно върху хиндите,пък после ще си преценя силите дали ще успея да запиша още един източен език.
Lonely heart and lonely travelling...
I look for you everywhere
but still can't find you...
Аватар
Kuln
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Kuln »

И хубаво ще сториш. Но да знаеш, че всяка следваща година все повече време яде това хинди (и събратята му) :mrgreen:
Изображение
Sole
В началото бе словото

Мнение от Sole »

Гледай ги! Вече ходят на уводен курс, а си кротувкат! Вместо да споделят колко са измъчени и нещастни (ако граничат с нормалното) или колко са щастливи и превъзбудени (ако граничат с мазохизма)... Цък цък :)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”