1. Ако някои е държал матура по философия тази година... тъй като гледам примерни матури, накрая има есе. то е цитат от някои философ. също така има въпроси относно възгледите на някои философ и така. съответно въпросът ми е има ли някакъв конспект от произведения които трябва да прочетем за матурата и ако да кои са те???
2. Във всички справочници и списъци пише примерно Право се кандидатства с изпит по БЕЛ по история и оценките по БЕЛ и история ОТ ДИПЛОМАТА. на скоро разбрах, че ако държиш матура по ист. се взима тя,а не дипломата. По тази логика така е и с БЕЛ, след като е задължителна матура значи изобщо оценката от дипломата не фигурира никъде.. тогава защо навсякъде пише оценка от дипломата??? също така четох някъде пък, че не се взима матура, ако държиш зрелостен изпит... тогава (примерно за правото) какво се взима - хем не е матура хем не е диплома??? явно съм в грешка, ще се радвам ако някои ми разясни
3. Ако се кандидатства философия може да си избереш един от 12 предмета, мисля че, или матура. тогава, ако си държал матура, от дипломата ти какво се взима (защото нали при матура не се взима диплома) ?? също така ако си държал матура по ф-я и изпит по БЕЛ прим. чиято оценка искаш да я използваш за вход може ли? и пак ли ти се взима матура вместо диплома?
4. Ако не си учил в училище англиийски и искаш да кандидатстваш с него коя оценка от чужд език ти се взима и изобщо може ли това да се случи???
5.Какво означава коефициен 2 и коефициент 3 ?? предопагам с колко ти се умножава оценката и съоветно тва дето е коеф. 3 има по - голяма тежест? така ли??
6. Ако втората ти матура не е предмет с който кандидатстваш ти е необходима просто 3ка и не повече, тъй като не се взима цялата диплома??
Съжалявам за многото въпроси надявам се да ми дадете отговор поне на някои от тях
Поздрави от мен