Индология 2010
Модератор: Don Horhe
- Indian_lady
- В началото бе словото
- Специалност: Индология
Индология 2010
Здравейте! Приета съм в специалност Индология във ФКНФ и си търся колегите! Когато разбрах къде съм приета, бях и все още съм със смесени чувства. Много се радвам, че ще уча толкова интересни неща(за Индия, за будизма, за Тибет и т.н.), но имам известни притеснения относно реализацията си по-нататък...Нека и другите бъдещи индолози да споделят чувствата и размислите си за специалността, ще се радвам да се запознаем преди 13.09! 
-
Dask
- В началото бе словото
- Курс: първи
Re: Индология 2010
Здрасти! Това ми беше първо желание и съм доста доволен, че всичко мина леко. Считам че с всички специалности има шанс да няма успех с по-нататъшната реализация. Поне нещата, които ще научим тук, може да ни помогнат много в личен аспект дори да не успеем да се реализираме.
И аз се интересувам от тази специалност и съдейки по баловете се разбира,че той никак не е висок,но ме притеснява в последствие реализацията каква е?
BTW:Колко мъже и колко жени са приети?
BTW:Колко мъже и колко жени са приети?
Само добродетелността е богатство!
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
- Специалност: Английска филология
Извинявайте, че ви се набутвам във специалността, но според мен реализацията с такава рядка филология не би била никак лоша. В България едва ли много хора владеят индийски! А и всеки един език е богатство, все пак... 
Ensilumi satoi kahdesti
Maalasi sieluni taulun...
Maalasi sieluni taulun...
- Indian_lady
- В началото бе словото
Благодаря ти Northern_Light за подкрепата! Здравей Dask, ще се радвам да станем приятели! Ако влязат и други колеги, ще ми бъде много приятно да се запозная и с тях! А на Smile_ да отговоря - приети са 13 момичета и 4 момчета (малко над предвидения прием).
- Ambrosio`
- Паисий
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Здравейте ! Не съм в тази специалност, но искам да поздравя тези, които са се добрали до нея ! Избрали сте нещо интересно и уникално, поздравления ! 
Don't lose who you are, in the blur of the stars.
-
Pepi_GG
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
Индологията ми беше едно от най-предпочитаните желания,но ме приеха едно желание преди нея. Напълно съгласна съм Northern Light - всеки един език е богатство и ти дава свобода.А толкова рядко срещан из българите, индийският е още по-ценен.
Аз лично съм решила,ако успея да изпълня изискванията,втората година да запиша Индология като втора специалност.На приетите тази година приятно учене и споделяйте впечатления 
- Victorious
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
А, то да беше само един език...
- то са хинди, санскрит и урду.
Брех, много хора тази година начи... всяка година стават все повече.
Ами евентуално до скоро виждане, бъдещи колежки и колеги! 
-
Dask
- В началото бе словото
Ако не се лъжа има и западен език. Само че нямам идея от каква степен се почва.
- Victorious
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ами западният език мисля, че е факултатив, но аз не познавам все още човек, който да е записвал... (или май само един познавам...)Dask написа:Ако не се лъжа има и западен език. Само че нямам идея от каква степен се почва.
- Kindly girl
- В началото бе словото
Аз лично съм супер щастлива,че ме приеха индология.Три дена не бях на себе си от щастие;Р Понеже се бях притеснила,че ще влезна Английска,но за мой късмет не влезнах;Р
И както Victorious каза,ние излизаме с поне два езика и един(санскрита),който много малко хора знаят.А доколкото видях от втората година можем да запишем източен и западен език,което е още по-добре.Аз лично с удоволствие бих записала и японски като факултативен.
И както Victorious каза,ние излизаме с поне два езика и един(санскрита),който много малко хора знаят.А доколкото видях от втората година можем да запишем източен и западен език,което е още по-добре.Аз лично с удоволствие бих записала и японски като факултативен.
Lonely heart and lonely travelling...
I look for you everywhere
but still can't find you...
- Victorious
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ами за да има факултатив, трябва да има група от 6 човека минимум... но ако санскрит ви се стори достатъчно лесен...Kindly girl написа:Аз лично съм супер щастлива,че ме приеха индология.Три дена не бях на себе си от щастие;Р Понеже се бях притеснила,че ще влезна Английска,но за мой късмет не влезнах;Р
- Kindly girl
- В началото бе словото
Предполагам,че за японския ще се намерят поне 6 желаещи;Р Санскрита едва ли ще ни е лесен,не че и хиндите в началото ще са ни лесни,но е хубаво,че ще ни подготвят предварително;Р Шест часа на ден почти месец би трябвало да е добър старт^^
Lonely heart and lonely travelling...
Дениии
чакай да завършим и тогава ще се реализираме 
-
MsM
- В началото бе словото
Здравейте, колеги и колежки
И аз съм от 1во желание в тая специалност
и аз съм малко със смесени чувства, но за добро или лошо изборът си е мой и само мой
Надявам се да запълним вс 13 бройки за специалността
Чувала съм, че в ЦИЕК принципно учат мн различни, оригинално мислещи и дори странни хора и това, честно казано, мисля, че е така, и нямам търпение да се запозная с такива хора
))Колкото до Идологията, ще учим нещо мн различно, мн шашнато :Д , мн обогатяващо и така:) Сега остава професорите и асистентите да са чата-пата милостиви :Д
Ти вървиш отпред! Пастир ли си? Или изключение? Третият случай е, че си просто беглец… Първи въпрос на съвестта.