Приети Английска филология

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
Miss_Roumi
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: първи

Re: Приети Английска филология

Мнение от Miss_Roumi »

Здравейте на всички :)

Приятно ми е да се запознаем :D
Е литературата май се превърна във всеобщ фаворит... В този дух имам един малък въпрос: за първи курс има ли книги, които задължително да прочетем :?: Виждам, че втория семестър вече имаме литература и малко се притеснявам, че в училището ми нямаше часове по английска литература и аз нищо не съм чела :oops:

Благодаря на MERCES_LETIFER за помощта :wink:

Ще се радвам да се свържа с всички вас :wink: Който иска, може да ми напише на лично съобщение skype или facebook :wink: :D

Приятен ден :wink:
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Ммм, да, литературата... В общи линии се учи доста литература през годините и винаги е хубаво да си чел произведенията. :) Само че са наистина много и няма човек, който да се е запознал с всичките :lol: освен това, голям брой хора завършват и без да си правят този труд -- достатъчно е да внимаваш в часовете и на лекциите и да можеш да отсяваш купищата информация, която има на раположение в интернет. :rabbit:

Къде е тоя списък? Може ли някой да го пейстне тук :) Аз подочух, че има промени в програмата... но все пак, предполагам става въпрос за Great Expectations, Tess of the D'urbervilles, The French Lieutenant's Woman?!...
RcZzZ
В началото бе словото

Мнение от RcZzZ »

Да м/у другото, ако некой знае к'во тряя се чете да каже, че така и така нема какво да се прави, да си помогнем за предстоящото. ;D
Аватар
enzyme_x
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от enzyme_x »

ехаааа - Great Expectations ... ето с какво бих започнала от сега.
Good timber does not grow with ease. The stronger the wind, the stronger the trees.
"Me, I always tell the truth. Even when I lie."
Аватар
Northern_Light
Пишете, о, братя

Мнение от Northern_Light »

LOL Не е истина, даже имам Great Expectations в оригинал... Дано ми стигне лятото...

Обаче наистина ли НИКОЙ не знае нищо за вторите езици? В смисъл, има ли няколко, от които да избираме, или може да е произволен от ФКНФ? :?
Ensilumi satoi kahdesti
Maalasi sieluni taulun...
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

По мое време -- произволно, абсолютно самоинициативно. Стига обаче съответната катедра да предлага групи/учителки за втори език. ;)
Аватар
Northern_Light
Пишете, о, братя

Мнение от Northern_Light »

Благодаря! Защото ако испанския не е на ниво, много бих искала фински. :flower: :flower: :flower:
Ensilumi satoi kahdesti
Maalasi sieluni taulun...
Аватар
Miss_Roumi
В началото бе словото

Мнение от Miss_Roumi »

Northern_Light написа:LOL Не е истина, даже имам Great Expectations в оригинал... Дано ми стигне лятото.
Ееее , какво съвпадение... това май е единствената книга на английски, която имам вкъщи... тъкмо си намерих занимание :)
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Ето и едно сайтче-ориентир (за какво ще учите през годините и горе-долу как е разпределена програмата...)
http://sites.uni-sofia.bg/english/

Ако го ъпдейтваха по-редовно, щеше да е супер, но пък за вас може и да стане (:
Аватар
Miss_Roumi
В началото бе словото

Мнение от Miss_Roumi »

MERCES_LETIFER написа:Ето и едно сайтче-ориентир (за какво ще учите през годините и горе-долу как е разпределена програмата...)
http://sites.uni-sofia.bg/english/

Ако го ъпдейтваха по-редовно, щеше да е супер, но пък за вас може и да стане (:
Много благодаря за линка :D
didi_
В началото бе словото

Мнение от didi_ »

Miss_Roumi написа:Здравейте на всички :)

Приятно ми е да се запознаем :D
Е литературата май се превърна във всеобщ фаворит... В този дух имам един малък въпрос: за първи курс има ли книги, които задължително да прочетем :?: Виждам, че втория семестър вече имаме литература и малко се притеснявам, че в училището ми нямаше часове по английска литература и аз нищо не съм чела :oops:

Благодаря на MERCES_LETIFER за помощта :wink:

Ще се радвам да се свържа с всички вас :wink: Който иска, може да ми напише на лично съобщение skype или facebook :wink: :D

Приятен ден :wink:

Спокойно,Руми..не си само ти...и аз съм учила в езикова паралелка в моята гимназия,но нямахме нито 1 предмет на английски..единствено сме учили повече часове 2-ри чужд език,за разлика от другите паралелки...Аз също мисля,че ще ми е трудно,но пък ми звучи интересно :) btw да ви попитам в имейла трябва да посочим някакви наши данни,нали? нещо име,егн??...защото аз лично не си писах имейла на документите,а и жената,която ме записа каза,че нямало проблем иии така :)
Аватар
enzyme_x
В началото бе словото

Мнение от enzyme_x »

didi_ написа: .... btw да ви попитам в имейла трябва да посочим някакви наши данни,нали? нещо име,егн??...защото аз лично не си писах имейла на документите,а и жената,която ме записа каза,че нямало проблем иии така :)
ми аз лично посочих избора си на elective courses и името ми ... така или иначе от линка, който гледах (не помня кой го постна,но благодаря) за ФКНФ само за английска филология имаше мейл, но който трябваше да се праща инфо ... с две думи, само за АФ имаше подобна процедура така че само името е достатъчно ... според мен .. ;) не е нужно да се престараваш ... остава и IBAN-а да ни искат за подобни неща :blackeye:
да питам... някъде четох, но забравих къде =( , кога разбираме в коя група сме и т.н. ...
и да питам MERCES_LETIFER, Невена Алексиева преподавала ли ти е и в кой курс :roll:
Учи ми се вече ... една година прекъсване и искам пак да усетя тръпката да ми скъсат !@№$%€§*( от учене и аз съответно да се дразня :lol:
Good timber does not grow with ease. The stronger the wind, the stronger the trees.
Аватар
Music Addict
Пишете, о, братя
Специалност: British and American Studies
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Music Addict »

Напишете си и факултетния номер в имейла за избираемите.
А ще разберете коя група сте на откриването, когато ви дават книжките.
: )
Why must one talk? Often one shouldn't talk, but live in silence. The more one talks, the less the words mean.
Аватар
enzyme_x
В началото бе словото

Мнение от enzyme_x »

хм... а като не си знам какъв е ,фор годс сейк, тоя факултетен номер ...? сори, ако е мн глупав вапроса, но кое е фак. номера... изглежда пак съм пропуснала нещо ... :oops:
егаси, чувствам се като в 1. клас ... на моменти имам усещането, че не разбирам елементарни неща. Извинявам се отново :? :roll: :oops: :oops: :oops: :albino:
RcZzZ
В началото бе словото

Мнение от RcZzZ »

На личната/студентската карта (там както се води малко картонче) го пише....
Това на страна, не знам защо бързате да пращате тея мейли тъй като има, ляйк ъ монт да обмислите добре какво да изберете. U know... 1-во Октомври няма да се приближи. :-0
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”