ДПС- "слънце" или "проклятие".

Модератори: Don Horhe, Lord

georgiorsov
В началото бе словото
Специалност: pravo
Курс: втори

ДПС- "слънце" или "проклятие".

Мнение от georgiorsov »

Със статут на пожизнен политически гуру Ахмед Доган от десетилетия се вживява като историческа необходимост за България.Спомнете си неговите думи:"Ако съм искал да збъркам само веднъж-съзнателно да сбъркам,България щеше да има друга съдба".Това,което е забранено на другите,нему не само е позволено,но се приема като нещо в реда на нещата.Той може спокойно да говори за "обръчите от фирми около ДПС",да ни успива с твърдения ,че "купуването на гласове е европейска практика",да повтаря съкралните си фрази за пътя на България към Европа през Босвора.И децата знаят,че несменяемия лидер на ДПС,както сам нарича себе си, "проклятието на всяка диктатура-червена или синя"е рекордьор по -отсъствия от парламента и ако може да се обясни как плаща солидните глоби за тези отсъствия,/Аз съм богат човек,много богат/,нищо не може да оправдае пренебрежението към най висшата българска институция.Той може да не е "караконжулът на тази държава",но партията на "прославения сокол" бе дълго в управлението,даваше мандати,сваляше правителства,организираше "изборен туризъм", "определяше порциите".Сам Доган си го каза:Аз съм инструмента във власта,който разпределя порциите от финансиите в държавата".И като доказателство той получава 1.5 млн. лева комисионна като консултант на хидровъзела "Цанков камък".
Заниимавам читателя надълго с Ахмед Доган,няма как иначе,партията му е лидерска.На курбан в Долни Воден той определи ДПС като слънце на държавата.В Джебелт на митинг пък каза,че без ДПС страната не може да се управлява.Етническия и верския си характер ДПС вече даже не прикрива.С мотива да се запази етническият мир ДПС отдели турците,
"раждат се с ДПС,женят се с ДПС"-от българското общество,вместо да ги интегрира.Движението не веднъж е декларирало,че за него няма тякава ценност,в името на която да жертва правата и свободите на малцинствата,и идентичноста на малцинствата не трябва и не може да се жертва заради интеграцията в обществото..Нима може да се скрие истината ,че ДПС се възползва от религиозните чуства на българите мохамедани и се опитва да изгради у тях турско самосъзнание.Така ли ще се противопоставим на неоосманизма и на екстремния ислямски фундаментализъм.ДПС открито съдейства на ислямски фондации да налеят пари в Родопите за джамии,за да подготвят почвата на уахабизма.От доста време се внушава че анти ДПС говоренето сее омраза,че създава опасно напрежение между българи и турци,че така се ограбва моделът на толерантноста,и това стъписва мнозина.В много от селищата,чийто кметове са от ДПС ,живеят потомци на тракийски бежанц,и много станно е поведението на представителите на ДПС при обсъждането на дълга на Турция към тракийските бежанци.Може би ДПС като "пета колона" си е решила всичко с Турция,но 800 хиляди потомци на тракийските бежанци още чакат...Те също имат права.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Re: ДПС- "слънце" или "проклятие".

Мнение от Tommy »

О, Българино, като си такъв голям патриот, защо поне не се научи да пишеш правилно? Потруди се над букварчето и после сей патриотизма си наляво-надясно, защото когато го правиш на неграмотен български е направо трагикомично.
Knights of the Cross
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

ДПС скоро си заминават, според мен, ако държавата тръгне на горе си отива и тази партия...'щото ако българите сме доволни и гласуваме, доникъде няма да стигне тази проклета партия...
Кое му е трагикомичното бре Tommy...като нямаш какво да кажеш по темата си мълчи...:)
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Deschain написа:ДПС скоро си заминават, според мен, ако държавата тръгне на горе си отива и тази партия...'щото ако българите сме доволни и гласуваме, доникъде няма да стигне тази проклета партия...
Не знам какво общо има доволността с гласуването ? Не би ли трябвало човек като е недоволен да има повече стимул да гласува? А иначе партията няма да изчезне, дори избирателната активност да се повиши, тези 600 000, които гласувах за ДПС миналото лято няма да изчезнат. Просто от 13-14 процента ще се смъкне под 10.
Изображение
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

И ако ГЕРБ успеят да пресекат купуването на гласовете - до 2% ;)
Facebook
Изображение
Аватар
Deschain
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Deschain »

Принципно си прав, ама в момента поне на мен ми се струва, че повечето хора не гласуват, защото са разочаровани от миналите си избраници и не виждат смисъл. И ако видят че някой наистна прави нещо, ще го подкрепят.
Ако успеят да ограничат изборния туризъм и гласуването в Турция, тогава гласовете за ДПС значително ще спаднат...а пък ГЕРБ съвсем спокойно могат да купят циганите, имат опит в това...:)
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Не предвещавайте такъв бърз завършек на ДПС. Те са може би най-подготвената в перспектива партия. Имат много млади кадри, които си обгрижват и подготвят с мисъл за 20-ина години напред. Освен това са стъпили на здрава основа и разполагат с позиции, от които няма да отстъпят, а няма и кой и как да ги накара на този етап да го направят. Накратко, още дълго време ще присъстват в политическия живот, пък било то и с на пръв поглед намалено влияние.
Deschain написа:ДПС скоро си заминават, според мен, ако държавата тръгне на горе си отива и тази партия...'щото ако българите сме доволни и гласуваме, доникъде няма да стигне тази проклета партия...
Дори много българи да се вдигнат да гласуват, пак няма да ги изкарат от НС. Най-малкото, защото ако българите гласуват за социалисти, центристи и десни, а не за една единствена българска партия, то избирателите на ДПС не се интересуват от платформи и програми, а си гласуват за "турската партия". Така те не си разпиляват вота, а напротив, концентрират го и си осигуряват сигурни места на всички избори.
Deschain написа:Кое му е трагикомичното бре Tommy...като нямаш какво да кажеш по темата си мълчи...:)
Благодаря за щедрия съвет, запази си го за лична употреба. Кое му е трагикомичното - ами фактът, че най-върлите ни "националисти" са с отчайваща грамотност (съвпадение?), която обаче се компенсира от ентусиазъм за празнословие. За бърза справка: прегледай и другите теми на georgiorsov и ще придобиеш известна представа. ;)
Knights of the Cross
Публикувай отговор

Обратно към “България”