Скандинавистика 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- brooks
- В началото бе словото
Re: Скандинавистика 2010
аз кандидатствах с немски, оценката ми е практически ниска - 4.92, но имаше само 22-23 момичета с по-висока, което е някакъв сравнително добър шанс. после си викам каква съм патка, ще ходя в Англия - кандидатствам с немски. По принцип не съм пипала никакъв език от 1 година някъде и не съобразих ситуацията. Нооо днеска седнах и хванах едно нещо наречено legal dictionary and terminology... е такива грозни думи не може да си представите
eleemosynary примерно 
Да записах се...The_Vicodin_Timelord написа:Мълдър, записа ли се? Да не падне балът на второ класиране с още 4 единици
- ashvalkyrie
- В началото бе словото
я някой да даде акъл кви езици учим, всъщност ? :Р
норвежки и шведски мисля.. ? и, първата година един ли учим от двата само ?
норвежки и шведски мисля.. ? и, първата година един ли учим от двата само ?
wunderlicher Alter, soll ich mit dir geh'n ?
willst zu meinen Liedern deine Leier dreh'n ?
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Да, първата година се учи норвежки, латински, май исландски. От трети семестър се избира втори език - датски или шведски. Има и фински като избираем предмет... Ако си искал от толкова години точно това да учиш, трябваше да видиш какво точно се учи... 
Ensilumi satoi kahdesti
Maalasi sieluni taulun...
Това май не е вярно...нещо не разбрах и аз съвсем от програмата, но май ще учим първата година шведски и латински...не съм сигурен...Northern_Light написа:Да, първата година се учи норвежки, латински, май исландски. От трети семестър се избира втори език - датски или шведски. Има и фински като избираем предмет... Ако си искал от толкова години точно това да учиш, трябваше да видиш какво точно се учи...
- ashvalkyrie
- В началото бе словото
видях, общо взето знаех отговора на въпроса си, само търсех потвърждение :Р щото все пак оная таблица не е много ясна.
wunderlicher Alter, soll ich mit dir geh'n ?
- brooks
- В началото бе словото
пф защо ви е тоя латински, разбирам да учехте романски езици...
въобще не е толкова лесен, има противна граматика.
Northern_Light пз за аватара, Eowyn, the killer of the Witch-king of Angmar
Northern_Light пз за аватара, Eowyn, the killer of the Witch-king of Angmar
- Northern_Light
- Пишете, о, братя
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Как ще да не е вярно!Mulder написа:Това май не е вярно...нещо не разбрах и аз съвсем от програмата, но май ще учим първата година шведски и латински...не съм сигурен...Northern_Light написа:Да, първата година се учи норвежки, латински, май исландски. От трети семестър се избира втори език - датски или шведски. Има и фински като избираем предмет... Ако си искал от толкова години точно това да учиш, трябваше да видиш какво точно се учи...
@brooks,
Ensilumi satoi kahdesti
- brooks
- В началото бе словото
латинският бил един семестър, исландският бил 3-ти курс чак. почвало се с норвежки, после избираш между датски и шведски. но това е, което аз знам... питайте гъзарите от 2ри курс
абе не е по темата, но някой има ли идея за кога са определени ваканциите за 2010/2011? исках да видя съвпадат ли с моите, а не мога да намеря информация в сайта...
абе не е по темата, но някой има ли идея за кога са определени ваканциите за 2010/2011? исках да видя съвпадат ли с моите, а не мога да намеря информация в сайта...
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Я кажи коя. Аз щото за бакалавърски програми точа лиги, ама няма как да стане скоро.brooks написа: И без това всичко в мен се стреми към една определена магистратура в Осло.
Учи се:
- норвежки
- от 4-ти семестър датски или шведски по избор.
- латински 1 семестър (няма да ви изяде, това е прекрасен език :Р)
- исландски и фински по 1-2 семестъра в 3-4 курс, като процентът студенти, влезли в специалността и излезли с добри познания по някой от тези два езика е много малък, но ако човек е ентусиаст и обича самостоятелните занимания, може да понаучи туй-онуй.
Освен това в СУ се предлагат и лекторати по различни езици, така че, ако имате свободно време и желание да учите арабски/амхарски/фарси/старогръцки/латински, я има и тази възможност.
А, да, ще имате мноооого възможности да ходите насам-натам из Севера за кратки и по-дълги периоди от време, още... ама айде, да оставя и малко интрига. Мисля, че ви завиждам мъничко.
Поздрави от Осло и успех.
п.п. а програмата е стара. Шведски щяхте да учите като първи чужд, ако бяхте влезли лани. Или ако влезете догодина.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- brooks
- В началото бе словото
сега - бакалавър право в Англия, после - морско право магистър в Осло. или Лондон, или Ротердам, това е топ 3 за специалността. но аз съм казала, че искам Осло и това е...Norwegian Wood написа:Я кажи коя. Аз щото за бакалавърски програми точа лиги, ама няма как да стане скоро.brooks написа: И без това всичко в мен се стреми към една определена магистратура в Осло.
- The_Vicodin_Timelord
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Паднаха ли на второ баловете с английски?
- brooks
- В началото бе словото
The_Vicodin_Timelord написа:Паднаха ли на второ баловете с английски?
за мъже с английски от 22.93 на 22.59, за жени не знам. аз щях да вляза скандинавистика на второ с немски бала е паднал супер много - 19.69
- The_Vicodin_Timelord
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Ние с Мълдъра удържахме бала за мъже с немски 
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Йей... аз тъкмо бях на пристанището и гледах едни кораби, големи колкото... абе, Големи.brooks написа:сега - бакалавър право в Англия, после - морско право магистър в Осло. или Лондон, или Ротердам, това е топ 3 за специалността. но аз съм казала, че искам Осло и това е...Norwegian Wood написа:Я кажи коя. Аз щото за бакалавърски програми точа лиги, ама няма как да стане скоро.brooks написа: И без това всичко в мен се стреми към една определена магистратура в Осло.
има супер много време така или иначе и въобще не се знае ще се набутам ли сред тия курсчета от по 5-6 човека, но с това искам да се занимавам. ти в какво се целиш?
Аз искам нещо високоакадемично като литератюрвитенскап, философия или древни езици и култури. Ама има много време, докато стане тая работа.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).