Специалност или университет..?

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

sweet_bad_girl
В началото бе словото

Re: Специалност или университет..?

Мнение от sweet_bad_girl »

MidwinterSun написа:Моя приятелка така се колебаеше... само че тя влезе право в ЮЗУ и Българска филология в СУ. И слушаше хората около себе си, но не и себе си, и това й беше грешката. Отиде да учи в ЮЗУ, когато всъщност не искаше изобщо да е там. След първата година се опита да се прехвърли, същевременно се готви за КС-изпитите, яви се на тях, пак не я приеха и сега си е още в ЮЗУ... и аз се питам, защо изобщо отиде там, след като не искаше да ходи там на първо място?

Идеята ми не е да говоря против единия или другия университет, това, което искам да кажа, е, че трябва да си наясно с желанията си. Разбери кое е по-важното за теб - това, което искаш да учиш, университетът, в който учиш, или градът, в който ще живееш.

И още по-важното - ако наистина много желаеш да учиш точно в СУ, точно славянска филология и да останеш в София - по-скоро пропусни една година, подготви се за изпитите си добре, изкарай високи оценки и влез. Накрая ще се чувстваш много по-добре, а една пропусната година не е толкова страшно.

Винаги е много по-достойното и правилното решение да следваш желанията си, независимо какво мислят другите и какво ще ти струва.

Да точно така е, но нито искам опцията с местене от една в др специалност, още повече пък да пропусна.. Имам желанието да уча сега хич не ми се иска да лентяйствам още една година :D
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

О, да се прехвърляш от една специалност в друга не си е работа. И ако си ок с ЮЗУ - все пак Феникса вече те увери, че специалността се преподава на ниво, и си ок с Благоевград, с местенето там и всичко останало - отивай там! Защото няма да има какво да те спира.

Опцията с пропускането на една година е единствено ако държиш изключително много на университета и на града. Ако това е случаят, жертвата ще си струва (а и за една година покрай ученето човек може да направи още доста неща.)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Chang'e
В началото бе словото
Специалност: Китаистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Chang'e »

MidwinterSun има право,решението е твое.И в двата случая не знаеш какво точно ще стане,затова прецени като желания кое е по-силното.Защото мн хора има адски недоволни (или доволни) и от двата университета.Но в ЮЗУ и в Благоевград е..спокойно. Това го гарантирам :)
Във всеки случай ти желая успех с решението и следването и ..не го мисли прекалено много! ;)
There used to be a greying tower alone on the sea,
you became the light on the dark side of me...
sweet_bad_girl
В началото бе словото

Мнение от sweet_bad_girl »

Никакъв проблем нямям с града, даже наапротив искам да разнообразя... Имам проблем с това ще получа ли образование на ниво (освен това, което зависи от мен самата). Именно за това исках мнения
Аватар
Chang'e
В началото бе словото
Специалност: Китаистика
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Chang'e »

sweet_bad_girl написа:Никакъв проблем нямям с града, даже наапротив искам да разнообразя... Имам проблем с това ще получа ли образование на ниво (освен това, което зависи от мен самата). Именно за това исках мнения
Форум на ЮЗУ и питаш някой с тази специалност.Иначе и на СУ нивото е ..променливо в различните факултети,както хората казаха.. :drunken:
There used to be a greying tower alone on the sea,
you became the light on the dark side of me...
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

O|OeHukc написа:
sweet_bad_girl написа:Хора знам че въпросът е глупав :D Обаче имам нужда от малко помощ.. Приеха ме в СУ специална педагогика и Славянска филология в Югозападния университет... не мога да реша какво да правя и кое е по-добре, а утре е последния срок :S:S:S:S:S
Момиче. Слушай сега. Започвай Славянска филология в ЮЗУ. Точно тази специалност и този факултет показват добро качество. Ако имаш желание да научиш нещо, то няма да имаш никакви проблеми - трябва ти само правилен избор - специалност, която харесваш. :D
Подкрепям на 100%
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”