MidwinterSun написа:Моя приятелка така се колебаеше... само че тя влезе право в ЮЗУ и Българска филология в СУ. И слушаше хората около себе си, но не и себе си, и това й беше грешката. Отиде да учи в ЮЗУ, когато всъщност не искаше изобщо да е там. След първата година се опита да се прехвърли, същевременно се готви за КС-изпитите, яви се на тях, пак не я приеха и сега си е още в ЮЗУ... и аз се питам, защо изобщо отиде там, след като не искаше да ходи там на първо място?
Идеята ми не е да говоря против единия или другия университет, това, което искам да кажа, е, че трябва да си наясно с желанията си. Разбери кое е по-важното за теб - това, което искаш да учиш, университетът, в който учиш, или градът, в който ще живееш.
И още по-важното - ако наистина много желаеш да учиш точно в СУ, точно славянска филология и да останеш в София - по-скоро пропусни една година, подготви се за изпитите си добре, изкарай високи оценки и влез. Накрая ще се чувстваш много по-добре, а една пропусната година не е толкова страшно.
Винаги е много по-достойното и правилното решение да следваш желанията си, независимо какво мислят другите и какво ще ти струва.
Да точно така е, но нито искам опцията с местене от една в др специалност, още повече пък да пропусна.. Имам желанието да уча сега хич не ми се иска да лентяйствам още една година