Специалност или университет..?

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

sweet_bad_girl
В началото бе словото

Специалност или университет..?

Мнение от sweet_bad_girl »

Хора знам че въпросът е глупав :D Обаче имам нужда от малко помощ.. Приеха ме в СУ специална педагогика и Славянска филология в Югозападния университет... не мога да реша какво да правя и кое е по-добре, а утре е последния срок :S:S:S:S:S
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Специалност: Информатика
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: Специалност или университет..?

Мнение от The_Soldier »

sweet_bad_girl в този форум ще ти кажат СУ, във форума на Югозападния университет, ще ти кажат Югозападен университет. Не съм запознат много с тези специалности, но аз бих избрал СУ..
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
Dessy
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Dessy »

Според мен трябва да попиташ себе си какво ти е по-приятно да учиш. Направи това, което ти казва вътрешният ти глас :wink:
Аватар
Cliff Burton
Паисий
Специалност: География и Биология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Cliff Burton »

Славянска филология според мен е по-добра специалност. Нищо, че е в ЮЗУ. На трябва да си прецениш дали ще ти е по-удобно в Благоевград. Ти си решаваш, все пак. :wink:
When you walk through a storm,
hold your head up high!
Walk on through the wind!
Walk on through the rain!
Though your dreams be tossed and blown…
Walk on, walk on with hope in your heart … and You'll Never Walk Alone!!
You'll never walk alone!
sweet_bad_girl
В началото бе словото

Да и аз предпочитам славянската филология и не е проблем да отида в Благоевград, проблемът е, че СУ е в пъти по-добрият :S:S
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

Както казах не съм много запознат с тези специалности, но ако са подобни имаш право след първи курс да се прехвърлиш (при определени условия).
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
Аватар
Chang'e
В началото бе словото
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Chang'e »

Виж.. ЮЗУ това,ЮЗУ онова...но ЮЗУ има добра материална база,а ако искаш и там можеш да се изучиш..пък и града е готин,ще ти хареса много. :) Специалността,с която са те приели в ЮЗУ е по-добрата.Честно казано,ако моята специалност я имаше в ЮЗУ,нямаше да си кривя душата в СУ.
There used to be a greying tower alone on the sea,
you became the light on the dark side of me...
sweet_bad_girl
В началото бе словото

Да знам, но нямам времето да ги разбера тия условия поне не знам къде да ги търся
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

sweet_bad_girl
В началото бе словото

Chang'e написа:Виж.. ЮЗУ това,ЮЗУ онова...но ЮЗУ има добра материална база,а ако искаш и там можеш да се изучиш..пък и града е готин,ще ти хареса много. :) Специалността,с която са те приели в ЮЗУ е по-добрата.Честно казано,ако моята специалност я имаше в ЮЗУ,нямаше да си кривя душата в СУ.

Най-после едно положително мнение... (sun) Просто искам добро образование и хубава специалност
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право

Мнение от blackout »

Абе, СУ се състои от 16 факултета. Ако си мислиш, че нивото във всички е еднакво, лъжеш се. Няма такова нещо като СУ е по-добър университет. На адекватно сравнение подлежат само отделните специалности. На мен филологията ми звучи по-добре от педагогиката. И мога да те уверя, че това, че учиш в СУ за детска учителка, няма да те накара да се почувстваш по-добре, защото е в СУ.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
The_Soldier
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от The_Soldier »

sweet_bad_girl щом утре е последния ден, помисли много добре и нека е 100% твое решение, без значение колко хора си питала ;)
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

sweet_bad_girl написа:Хора знам че въпросът е глупав :D Обаче имам нужда от малко помощ.. Приеха ме в СУ специална педагогика и Славянска филология в Югозападния университет... не мога да реша какво да правя и кое е по-добре, а утре е последния срок :S:S:S:S:S
Момиче. Слушай сега. Започвай Славянска филология в ЮЗУ. Точно тази специалност и този факултет показват добро качество. Ако имаш желание да научиш нещо, то няма да имаш никакви проблеми - трябва ти само правилен избор - специалност, която харесваш. :D
Аватар
Chang'e
В началото бе словото
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Chang'e »

sweet_bad_girl написа:
Chang'e написа:Виж.. ЮЗУ това,ЮЗУ онова...но ЮЗУ има добра материална база,а ако искаш и там можеш да се изучиш..пък и града е готин,ще ти хареса много. :) Специалността,с която са те приели в ЮЗУ е по-добрата.Честно казано,ако моята специалност я имаше в ЮЗУ,нямаше да си кривя душата в СУ.

Най-после едно положително мнение... (sun) Просто искам добро образование и хубава специалност
Съвсем честна съм с теб,пък и съм от Благоевград.Мисля,че ако не те влече излючително много педагогиката е по-добре да учиш в ЮЗУ.Славянска филология,ако не се лъжа учат руски,с който има и доста перспективи. :connie_xmas-moose: Иначе специална педагогика...работа с деца с проблеми?
There used to be a greying tower alone on the sea,
you became the light on the dark side of me...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Моя приятелка така се колебаеше... само че тя влезе право в ЮЗУ и Българска филология в СУ. И слушаше хората около себе си, но не и себе си, и това й беше грешката. Отиде да учи в ЮЗУ, когато всъщност не искаше изобщо да е там. След първата година се опита да се прехвърли, същевременно се готви за КС-изпитите, яви се на тях, пак не я приеха и сега си е още в ЮЗУ... и аз се питам, защо изобщо отиде там, след като не искаше да ходи там на първо място?

Идеята ми не е да говоря против единия или другия университет, това, което искам да кажа, е, че трябва да си наясно с желанията си. Разбери кое е по-важното за теб - това, което искаш да учиш, университетът, в който учиш, или градът, в който ще живееш.

И още по-важното - ако наистина много желаеш да учиш точно в СУ, точно славянска филология и да останеш в София - по-скоро пропусни една година, подготви се за изпитите си добре, изкарай високи оценки и влез. Накрая ще се чувстваш много по-добре, а една пропусната година не е толкова страшно.

Винаги е много по-достойното и правилното решение да следваш желанията си, независимо какво мислят другите и какво ще ти струва.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”