Записване 26-28 юли 2010 г.
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Quostadin
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Re: [AКТУАЛНО] Записване 26-28 юли 2010 г.
Точно така е, нищо не си сгафил. 
There is no such thing as duty. If you know that a thing is right, you want to do it. If you don't want to do it—it isn't right. If it's right and you don't want to do it—you don't know what right is and you're not a man.
Ayn Rand
Ayn Rand
За всички, които ще се записват на второ класиране - трябва ви единствено дипломата за средно образование(оригинал). Отивате в съответния факултет, в който сте приети до момента(без значение какви са предните ви желания). Там ви дават бланка, на която пишете име, входящ номер и специалността, в която сте приети на 1во класиране. Приготвяте бланката и дипломата и се нареждате на общата опашка.
След второ класиране всеки може да си прибере дипломата!
След второ класиране всеки може да си прибере дипломата!
Последно промяна от Garraty на 26 Юли 2010, 16:13, променено общо 1 път.
-
Bewitched
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
Въпрос: При записването трябва ли да носим/представяме някъде характеристиките, които ни дадоха след като завършихме? Обяснението за тях бе, че служат при записването за ВУЗ. Ако някой знае как стоят нещата, моля нека сподели 
What nourishes me also destroys me
Не,те не са нужни.Нужна е само дипломата ти за средно образование.Bewitched написа:Въпрос: При записването трябва ли да носим/представяме някъде характеристиките, които ни дадоха след като завършихме? Обяснението за тях бе, че служат при записването за ВУЗ. Ако някой знае как стоят нещата, моля нека сподели
-
Bewitched
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
Благодаря за бързия отговор 
What nourishes me also destroys me
- brymbazyk
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
Важен въпрос: тъй като вече съм превела сумата, проблем ли е, че не е попълнено нищо за факултет, форма и степен на обучение, а само имената ми и ЕГН-то и пр. информация?Faith_no_more написа:това го намерих в сайта на университета... надявам се да бъде полезно на всички, които са решили като мен да си платят таксата по банков път ..![]()
Таксите за обучение за учебната 2010/2011 г. могат да бъдат платени по един от следните начини:
І. С банков превод във всяка търговска банка по сметката на СУ “Свети Климент Охридски”:
БНБ - централно управление
IBAN: BG52 BNBG 9661 3100 1743 01
Банковият идентификационен код (BIC) на Българската народна банка е: BN BG BG SD
При плащане по банков път задължително се вписват:
Трите имена ( на обучаващия се)
ЕГН (на обучаващия се)
факултет
форма на обучение (редовно или задочно)
степен на обучение (бакалавър, магистър, доктор)
При банков превод комисионната по превода е за сметка на вносителя.
Съгласно Закона за БНБ и Наредбата за прилагането му, банката не приема суми в брой.
And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!
Shall be lifted - nevermore!
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Ехо, тези които се записвахте днес - дълго ли чакахте? Колко време ви отне процедурата 
-
NightDeSiRe
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
Аз бях в Биологическия факултет...Ами като цяло очаквах да има по-голяма опашка, но сравнително бързо се доредих. Аз бях една от първите, но после останах назад, защото разбах в последния момент, че трябва да закупя документи от другаде и после докато ги попълня...с документите се бавиш, иначе бързо те записват 
- Enigma
- В началото бе словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: трети
Лудницааааааа!!! 2 часа и половина, като имаш предвид, че бях в университета сравнително рано - 9.00VelinaShine написа:Ехо, тези които се записвахте днес - дълго ли чакахте? Колко време ви отне процедурата
"Никак не се боя,
че ще ме стъпчат.
Отъпканата трева
се превръща в пътека."
Публична администрация, III курс
че ще ме стъпчат.
Отъпканата трева
се превръща в пътека."
Публична администрация, III курс
Приет си на 1во класиране, 1во желание.. Ако след записването те приемат на друго място и решиш да си изтеглиш документите - веднага, когато си ги поискаш ли ти ги връщат?
Да. Ако пазиш оригиналната квитанция, до началото на учебната година могат да ти възстановят 90% от таксата.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Skaili
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: италианска филология
Комплектът включва: именник, личен картон, декларация за здравно осигуряване, уверение 2 бр., студентска лична карта
Имам въпрос в моя комплект(който си купих пред СУ днес) имаше уверение 2 бр., студентска лична карта,именник и студентска книжка.Само при мен ли е така и ако да от къде да си взема личен картон и декларация за здравно осигуряване?
Имам въпрос в моя комплект(който си купих пред СУ днес) имаше уверение 2 бр., студентска лична карта,именник и студентска книжка.Само при мен ли е така и ако да от къде да си взема личен картон и декларация за здравно осигуряване?
От къде се взима молба за уастие на 2 класиране?И пази ли ти се мястото от 1 класиране ,трябва ли да се запиша във факултета на 1-то желание за да го запазя:)
-
blatna feq
- В началото бе словото
- Специалност: Исторически факултет
Skaili и моя комплект представлява това! Аз Декларацията за здр. осиг. си я разпечатих от един линк, който бе пуснат днес по-рано,.......... точно мисля, че в тази тема, а пък и прочетох, че ги раздавали там на място при записването 
-
blatna feq
- В началото бе словото
- Специалност: Исторически факултет
Ааа..... ето къде го прочетохFaith_no_more написа:за декларацията за здравно от тук може да се изтегли ---->> http://uni-sofia.bg/index.php/bul/stude ... iguryavane и аз поне така ще направя и ще си я попълня вкъщи..