Европеистика

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
oninkaa
В началото бе словото
Специалност: Европеистика
Курс: първи

Европеистика

Мнение от oninkaa »

Айдеееее, колегии , къде стееее :) :P
Не ме интересува, когато хората говорят зад гърба ми - аз знам, че винаги ще съм пред тях ;)
slaiii
В началото бе словото

Re: Европеистика

Мнение от slaiii »

май сме само 2мата :Д
ronaldomanekena
В началото бе словото

Мнение от ronaldomanekena »

ediн приятел също :)
Аватар
oninkaa
В началото бе словото

Мнение от oninkaa »

хихи спокойно днес, като се записвах, се оказа, че си има хора .. няма да сме 3ма :lol: xax eмии ЧЕСТИТОООО!!! (party) :geek: :geek: :geek: :salute: :salute:
Не ме интересува, когато хората говорят зад гърба ми - аз знам, че винаги ще съм пред тях ;)
Vqrcheto
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Vqrcheto »

здравейте и от мен :cheers: вие с английски ли сте?
Аватар
oninkaa
В началото бе словото

Мнение от oninkaa »

Vqrcheto написа:здравейте и от мен :cheers: вие с английски ли сте?
Здрасти, здрасти :) Аз съм с немски :)
Аватар
Bebolinkaa
В началото бе словото

Мнение от Bebolinkaa »

Здравейте и от мен :) И аз съм европеистика само че с испански :)
Lovage
В началото бе словото

Мнение от Lovage »

Аз съм приета европеистика, но все още се чудя заслужава ли си... По принцип другата ми опция е политически науки в Германия и много се чудя. :roll:
Аватар
oninkaa
В началото бе словото

Мнение от oninkaa »

Lovage написа:Аз съм приета европеистика, но все още се чудя заслужава ли си... По принцип другата ми опция е политически науки в Германия и много се чудя. :roll:
Еропеистиката е една от най-силните специалности в СУ! Учи се мн и наблягат на езика, ноо Пол. науки в Германия определено не са за изпускане! Ако смяташ, че ще се справиш самичка в чужбина, пробвай.. общо взето и двата ти варианта са мн добри. . ноо е важно решението ти, така че помислии наистина мн хубаво ;)
neber
В началото бе словото

Мнение от neber »

Какво се учи в тази специалност?
Аватар
Mackle
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Mackle »

neber, ето ти учебния план за миналата година да видиш "предметите" - http://www.phls.uni-sofia.bg/downloads/2010/BAK_EVR.pdf ; повече информация тук.

Lovage, ако търсиш съвети, моят е да запишеш Европеистика. На мен ми беше 3то желание, като до последно се чудех дали да не я пиша на второ място. Изглежда ми доста сериозна, интересна и най-вече всестранна, а и със сигурност тук ще се чувстваш по-добре, отколкото в чужбина. Успех, все пак, каквото и да избереш. :D
Vqrcheto
В началото бе словото

Мнение от Vqrcheto »

И аз съм от тези,които до последно се чудеха.Но моето колебание беше между Европеистика и Японистика.По принцип съм повече по езиците и не по политика,но в Европеистиката се учат доста комплексни неща и се надявам да ми хареса.Пожелавам на всички да са взели правилното решение за себе си:)
Аватар
Noctis
Легендарен флуудър

Мнение от Noctis »

Изображение :?
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Аватар
oninkaa
В началото бе словото

Мнение от oninkaa »

Vqrcheto написа:И аз съм от тези,които до последно се чудеха.Но моето колебание беше между Европеистика и Японистика.По принцип съм повече по езиците и не по политика,но в Европеистиката се учат доста комплексни неща и се надявам да ми хареса.Пожелавам на всички да са взели правилното решение за себе си:)
НЕ се притеснявай! Решението ти е правилно! Освен,че ще учим езици като луди, в крайна сметка ще имаме и някаква насока на развитие вече.. ще започнем да изучаваме дадена сфера на живота, докато при филологиите излизаш само с език и въпросите: " А сега какво? Накъде?"
Надявам се, че няма съжаляваш за избора си :)

Noctis, какво трябва да означава постнатата картинка, ако не е тайна? :shock:
Аватар
aikaeimin
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Японистика
Курс: втори

Мнение от aikaeimin »

oninkaa написа:докато при филологиите излизаш само с език и въпросите: " А сега какво? Накъде?"
Ако излезеш с тези въпроси, значи въобще си нямал работа във филология и четири години си вършил едно такова хубаво и голямо нищо.
Освен това в японистиката, а и като цяло в специалностите в ЦИЕК не се изучава само език, т.е. те не са точно филологии.
Стана ми интересно, та да питам.. Накъде точно ви насочва именно европеистиката? Какво развитие?
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”