Инвалиди и магистратури

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Йоанна
В началото бе словото
Курс: завършил

Инвалиди и магистратури

Мнение от Йоанна »

Здравейте! Искам да ви попитам, инвалид съм с 70 % ,завършила съм специалност с педагогическа правоспособност ,исках да запиша магистратура Начална и предучилищна педагогика държавна поръчка ,но от Факултета ми казаха ,че може , само платено обучение ,но видях ,че инвалидите са освободени от такса та въпроса ми е как е възможно това и дали имат право да задължат да се записват студенти само платено обучение .
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Инвалиди и магистратури

Мнение от alter ego »

Аз пък знам, че инвалидите се приемат извън бройките за държавната поръчка :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Йоанна
В началото бе словото

Мнение от Йоанна »

Жената от секретарята дори не ме изслуша , просто видя, че съм написала държавна поръчка и толкоз ,каза че няма начин, с тази специалност ги приемат само платено ,това беше миналата година ,надявам се да е така ,явно, че проблема е възникнъл от това ,че не си знам правата ,и не им обясних .Благодаря за мнението .
Последно промяна от Йоанна на 21 Авг 2010, 15:26, променено общо 1 път.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Може самата магистратура да е обявена само за платено обучение, без държавна поръчка... :scratch:
Йоанна
В началото бе словото

Мнение от Йоанна »

Имаше бройки за държавна поръчка , обаче явно само за студенти от тяхния факултет ,незная как и по какъв критерии се решава кой може да запише държавна поръчка и кой не ,пише в един член 8 от СУ ,че за определени магистърски програми факултетите могат да поставят и допълнителни условия за подбор на кандидатите,но това е предпоставка да се злоупотребява ,тъй като човек не може да знае дали има поставени допълнителни условия ,,казват може само платено и хората слушат,но дали е така , и това е вид Дискриминация, нашите студенти са с предимство ,извинявайте ама ми се струва несправедливо .
Последно промяна от Йоанна на 21 Авг 2010, 15:25, променено общо 1 път.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Такова право е дадено на висшите училища и от ЗВО - за повишаване качеството на преподаването. :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”