Малък проблем
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Малък проблем
Здравейте, имам следния проблем и не знам как да подходя. Явил съм се на три матури - първата е ясна,втората английски и третата история. За специалността, която искам един от балообразуващите предмети е история.Съдейки по справочника,имам право да взема оценката от матурата,затова и така възнамерявах да направя,обаче при въвеждането на даните са пропуснали да ми напишат оценката от матурата по история,а са я написали тази от дипломата.Разликата между двете е почти една единица и може сами да се досетите какви драстични промени настъпват в бала ми.Днеска направих опит да се свържа с учебен отдел и да им съобщя за грешката,но без успех.Затова реших да ги посетя и след като отидох там им обясних за проблема.Жената провери и се съгласи,че оценката ми от матурата не е въведена.Направи справка с дипломата ми дали наистина я имам и след това ми каза, че грешката ще бъде коригирана и ми пожела лек ден.Засега чудесно,но това нещо се случи на обяд,а сега е вечер и нещатата са същите.А утре силно ме съмнява да работят и да имат наум да го поправят,а класиранията ей къде са-неделя,след ден. Много е неприятно,защото както казах разликата е почти една единица и всичко се променя,затова ако имате някаква хрумка какво може да се направи ще съм ви безкрайно благодарен.
- Kai
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Информатика
- Курс: трети
Re: малък проблем
Спокойно, щом са сложили класирането да излиза в Неделя, 100% ще работят и през уикенда. До колкото видях, във форума има поне още 20 души с проблеми по оценките и баловете. А, ако не поправят всички тези грешки, вие можете да си търсите правата - вече споменах в друга тема, че едно позвъняване до медиите и ще ви приемат веднага, защото не ми се вярва, че биха рискували да ги съдят.
"Няма нищо по-лошо от тъп човек, който се мисли за особено интелигентен." И.А.
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
Наистина, не си сам - http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=17752 !
Последно промяна от Elitsa Abstract на 23 Юли 2010, 19:26, променено общо 1 път.
Да,но става дълга и широка.При положение ,че днеска бях там и говорих с тях (както предполагам са направили и останалите) можеха да я поправят,не виждам смисъл да се чака последния час,тя ми написа данните на едно хвърчащо листче и каза,че ще ги "коригираме". Много смотано,до последния момент трябва да те държат в напрежение
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Моля те, обясни по-подробно ситуацията, за да сме сигурни, че не бъркаш ти нещата. Кажи първите специалности, за които кандидатстваш, оценките от дипломата и матурите. Ние ще сметнем бала и ще сверим.
Компютърни науки 1 курс
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Спокойно, информацията на сайта се ъпдейтва едновременно за всички, корекциите вече със сигурност са нанесени в базата данни и на 25-ти ще излезе информацията с коригирания бал. В учебен отдел ще бачкат не само в събота, ами и в неделя, така че не бери грижа 
Морфей, сметнал съм си достатъчно точно бала и както казах,самите слуъжители в учебен отдел потвърдиха за грешката,но все още не виждам поправката,дано да се оправи наистина,както е казал Светлио,че ....
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
Предните години имало ли е такъв проблем?svetlio.varna написа:Спокойно, информацията на сайта се ъпдейтва едновременно за всички, корекциите вече със сигурност са нанесени в базата данни и на 25-ти ще излезе информацията с коригирания бал. В учебен отдел ще бачкат не само в събота, ами и в неделя, така че не бери грижа
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Предни години целата история с кандидатстването беше къде-къде по-проста

Здравейте, моят проблем е подобен. Когато подавах документи за класиране отбелязах, че искам да кандидатствам с оценки от матурите за определени специалности. Но в същото време се явих и на изпит за тези които изпита си остава в сила. На персонална информациа ми образуват бал с оценката от изпита вместо с оценката от ДЗИ и балът ми пада мноооого,освен това пише че НЕ се зачитат оценките от ДЗИ,а аз отбелязах че желая балообразуване с тях.
Вчера се свързах с Учебен отдел и там една мила жена ми каза , да не се притеснявам че "случеят е поет"...обачеее днес все още промяна няма. Днес продължавам да звъня,но никой не вдига телефона.
Ако някой може да ме посъветва какво да правя, ще съм благодарна!
Вчера се свързах с Учебен отдел и там една мила жена ми каза , да не се притеснявам че "случеят е поет"...обачеее днес все още промяна няма. Днес продължавам да звъня,но никой не вдига телефона.
Ако някой може да ме посъветва какво да правя, ще съм благодарна!
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Обратна връзка:
Ох, и аз съм в същото положение и не знам дали да се обадя, за да ми коригират грешката
Не знам...тук не мога да ти помогна, но знам, че се взима от ДЗИ оценката, стига обаче да си я вписала като балообразуваща
Май трябва да звънна и аз един телефон да ми поправят мойта грешка...
PS.: @The_Soldier благодаря ти!
PS.: @The_Soldier благодаря ти!
Последно промяна от Кристиян на 24 Юли 2010, 11:53, променено общо 1 път.
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
"Ако някой може да ме посъветва какво да правя, ще съм благодарна" / "продължавам да звъня" - мисля, че ти правиш всичко, което можеш да направиш в момента. Продължавай да се обаждаш, но щом са казали, че "случеят е поет" значи, рано или късно ще ти оправят проблема.
П.С. : IceBreaker много готин аватар
П.С. : IceBreaker много готин аватар
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
А питаха ли те за входящия ти номер и ЕГН-то?
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
Отначало мислехме, че само които кандидатстваме с олимпиади имаме простия проблем, че не са ни въвели оценките от олимпиадите. И си викаме "Ние сме малко, оставили са ни за накрая". В последствие обаче се оказа, че далеч не сме само ние от олимпиадите, ами и много други, май всички, които са държали едни и същи изпит и матура. Чудя се как ще оправят толкова кандидати само до утре! 
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
- Специалност: .
Ти нищо не вписваш ? Ако отбележеш в бланката за класирането матурите, това означава, че искаш да ползваш оценката от посочената матура вместо оценка от изпит (умножена по съответния коефициент).IcebreakerR написа:Ох, и аз съм в същото положение и не знам дали да се обадя, за да ми коригират грешкатаНе знам...тук не мога да ти помогна, но знам, че се взима от ДЗИ оценката, стига обаче да си я вписала като балообразуваща
Май трябва да звънна и аз един телефон да ми поправят мойта грешка...
А оценките от матурите тази година задължително са балообразуващи, служителките задължително ги взимат като такива, без значение ти какво отбелязваш.
Пример: в дипломата имаш 5 по география, обаче имаш и оценка от матура 3, а географията е балообразуващ предмет - взима се оценката 3.
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..