Платено обучение?

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
The_Vicodin_Timelord
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: Платено обучение?

Мнение от The_Vicodin_Timelord »

Ами не е ясно дали платеното ще важи за всички специалности или само за тези, в които има свободни места след второ класиране. При втория вариант ще може да избираш само от това, което е останало, т.е. някоя от по-малко желаните специалности.
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Най-добрия вариант е да изчакаме и ще видим какво ще е всъщност ;)
Bambiii
В началото бе словото

Мнение от Bambiii »

Не искам да засягам абсолютно никой, но тази квалификация "мамини детенца" за хората, които могат да си позволят да си платят, ми се струва доста ограничена. Кой е казал, че с платено ще влизат такива с ниски оценки?? Може пък да влизат, както каза някой преди мен, хора, на които не са им достигнали 20-30 стотни. Няма лошо да си плащаш, щом искаш и можеш ;)
maina_girl_yee
От дъжд на вятър

Мнение от maina_girl_yee »

Bambiii написа:Не искам да засягам абсолютно никой, но тази квалификация "мамини детенца" за хората, които могат да си позволят да си платят, ми се струва доста ограничена. Кой е казал, че с платено ще влизат такива с ниски оценки?? Може пък да влизат, както каза някой преди мен, хора, на които не са им достигнали 20-30 стотни. Няма лошо да си плащаш, щом искаш и можеш ;)
думи думи тъй простички и ясни с букви като А,Б,В :lol:
bmlk
В началото бе словото

Относно платеното обучение

Мнение от bmlk »

Искам да попитам окончателно ли е платеното обучение,вече и кога ще обяват сроковете за записване
Също така,какво представлява самото записване
bmlk
В началото бе словото

Мнение от bmlk »

сигурно ли е вече платеното обучение
Аватар
DeadMistress
В началото бе словото

Мнение от DeadMistress »

Добре де , в крайна сметка никой не даде информация за специалностите , в които ще се влиза платено , за таксите им , кога , къде , какви документи се подават и какви са "изискванията" за платен прием (едва ли е само плащаш - влизаш ...)
Anabel_Rose написа:при положение, че в Нов Български например, си плащаш така или иначе космически суми, за да получиш тапия за вишист, за какво да развалят образованието в СУ. ОК, да, ще има пари за уни-то, ама не е ли малко тъпо????
Още нещо, за какво му е на някой да влиза платено в СУ? Та нали това е ДЪРЖАВЕН УНИВЕРСИТЕТ??? Наистина не виждам смисъл в цялата тази история. Като искаш да учиш платено - НБУ и си ти
Какви са тези митове за НБУ , бе , хора ?!??? Защо всички си мислят , че там е точно "плащаш - влизаш" без никакви проблеми , не приети хора няма ... НЕ е така ! Кандидатствала съм там , изкарах много добър успех на ТОП теста , на специализираните изпити (графичен дизайн , фотография) също изкарах много добър успех ... И пак НЕ ме приеха . Плащането идва чак след като си вътре - за изпити , поправителни и т.н.

Също така аз съм на светлинни години далеч от тези "мамини детенца" . Ето сега , не съм приета на първо класиране , едва ли ще бъда и на второ . За трето (незаети места) дори се съмнявам да има ... Догодина ще се подготвя по - добре надявам се , и пак ще кандидатствам същата една единствена специалност . Между временно ще събера пари за платеното обучение (ако изобщо някога разбера колко ще са таксите за специалността ми) . И каквото стане - стане .
I'm not a psycho ... I just like psychotic things ...

•´¯¥¯`• ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΣΤΕ •´¯¥¯`•
maina_girl_yee
От дъжд на вятър

bmlk написа:сигурно ли е вече платеното обучение
Да,приеха го но при какви условия ще става приемът все още не става ясно и аз мн се интересувам но никаква информация не мога да получа! :cry:
maina_girl_yee
От дъжд на вятър

Това е качено днес :roll: http://www.kadedaucha.com/?id=1313&aid=8187
bmlk
В началото бе словото

Мнение от bmlk »

Дано скоро се разбере,какви ще са условията
IvanoffBG
От дъжд на вятър

Мнение от IvanoffBG »

maina_girl_yee написа:Това е качено днес :roll: http://www.kadedaucha.com/?id=1313&aid=8187
Както е написано в статията, на мен ми звучи като по 1000 лв за специалност и нагоре за някои други.
Официална страница на специалността Политология във Фейсбук. За повече информация отделете една-две минути там, защото това може да не е поредната глупост!
arina
В началото бе словото

Мнение от arina »

Аз нищо не разбрах от тая статия....Какъв свободен капацитет на университетите - ако е за незапълнените бройки, как се надяват да привлекат кандидати да си плащат за и без друго неатрактивни специалности, на какъв принцип ще ги "пресяват" - май тази година няма да се уредят тези неща.
maina_girl_yee
От дъжд на вятър

arina написа:Аз нищо не разбрах от тая статия....Какъв свободен капацитет на университетите - ако е за незапълнените бройки, как се надяват да привлекат кандидати да си плащат за и без друго неатрактивни специалности, на какъв принцип ще ги "пресяват" - май тази година няма да се уредят тези неща.
Честно да си призная аз бях такава на 5 годишна възраст тези не знаят какво им се прави пикае или ... :lol: първо 10% сега 5 % др ден 3% сърби или боли ще взимат ли пари или ще блеят аама ха :bounce: :twisted:
nelliot
В началото бе словото
Специалност: право

Re: Относно платеното обучение

Мнение от nelliot »

bmlk написа:Искам да попитам окончателно ли е платеното обучение,вече и кога ще обяват сроковете за записване
Също така,какво представлява самото записване
прието е,но дали ще намери приложение още тази учебна година не става много ясно
в учебен отдел/питах/ все още нямат яснота по въпроса.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Вече има такава тема, последните мнения са преместени.
Facebook
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”