Студентски съвет - комисия по спорт
Модератори: ники, Methuselah
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Re: Студентски съвет - комисия по спорт
Тъй като председателят на комисията е отвъд океана, ще ви отговоря аз
За следващата академична година едва ли ще може да направим нещо, но ще говорим с директорката на департамента, за да видим какво може да се измисли за след това 
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- ЕгасиКостов
- Да живей словото
- Специалност: Английска Филология
- Курс: първи
Що не направите турнир по покер? 
И докато съм на темата - не може ли покера да стане един от избираемите спортове?
И докато съм на темата - не може ли покера да стане един от избираемите спортове?
По всеки въпрос има две мнения - моето и грешното.
- iNCodE
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: втори
подкрепям колегата и добавям кик боксBorisg написа:И аз се включвам към желаещите да се въведе спортната дисциплина боксВъзможно ли е изобщо да стане?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Някакво карате ако вкарат също няма да е зле...
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Аз 3 години чаках тоя кик-бокс/бокс/карате
Еми май и 4-тата така ще се изтърколи...
Спортът е пълна трагедия,няма средства да се купят примерно 4-5 маси за тенис,но има 20 инчови плазми с някакви реклами на университета по коридорите ... WTF?!
Еми май и 4-тата така ще се изтърколи...
Спортът е пълна трагедия,няма средства да се купят примерно 4-5 маси за тенис,но има 20 инчови плазми с някакви реклами на университета по коридорите ... WTF?!
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
И аз мисля, че трябва да има спорт тенис на маса. Като цяло той не е особено скъп (щом в много училища има тенис маси), освен това е популярен и мисля, че ще има много желаещи 
Да отбиват номера 100 процента 
Ho scritto una storia d'amore senza inizio e senza fine...per scriverla con te
Митре_Влаха може ли по-подробна информация как мога да се запиша за турнира по шах и за турнира по баскет ако евентуално има ?
Fight For Respect
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Спортовете в СУ наистина са трагедия.При футбола са много хора и играта не се получава.Наистина, доста учудващо, че няма тенис на маса, а и от силовите спортове - само джудо......
Барем да имаше спорт "Билярд"
Барем да имаше спорт "Билярд"
Доколкото разбрах, спортът не е задължителен за някои специалности в I-и курс, или греша. Ако е така, каква е идеята, тези които са записани да заверяват семестър по спорт, а други - не? 
- Митре_Влаха
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: първи
Така е...при някой специалности спортът не е задължителен - провери си, за да бъдеш сигурен.bluearrow написа:Доколкото разбрах, спортът не е задължителен за някои специалности в I-и курс, или греша. Ако е така, каква е идеята, тези които са записани да заверяват семестър по спорт, а други - не?
И двата турнира ще бъдат 2011 година. Някъде в периода март-май месец догодина - има време.neiti написа:Митре_Влаха може ли по-подробна информация как мога да се запиша за турнира по шах и за турнира по баскет ако евентуално има ?
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
- Специалност: .
Може ли някой със сигурност да ми каже кой спорт "съществува" в момента в департамента по спорт - джудо или айкидо, или и двете ?
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
-
Borisg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Джудо.Morgenrot написа:Може ли някой със сигурност да ми каже кой спорт "съществува" в момента в департамента по спорт - джудо или айкидо, или и двете ?
Айкидото е платено : )
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
So can I get a window seat, I want nobody next to me
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
- Специалност: .
Благодаря много! 
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
-
sport.sport
- В началото бе словото
- Специалност: sport
Спортът е задължителен за всички студенти по време на следването, според Закона за спорта. Не всички факултети, обаче, са го включили в учебната си програма, според закона за Висшето образование, който дава вратичка за избор като - задължителен или факултативен.
Но, например в ЮФ, които знаят законите и ги спазват, спортът е задължителна учебна дисциплина от първи до пети курс.
Освен това, в някои факултети, за да запишеш магистратура е необходима оценка по спорт, а за да продължиш образованието си или да работиш с взетата диплома, в чужбина е необходима също оценка по физическа дееспособност, т.е. спорт.
Изборът е Ваш!
Но в същото време има проблем и той е следният:
СУ няма спортна база (от 24 години тя се строи, но няма изгледи скоро да се завърши), няма и достатъчен брой щатни преподаватели, няма и пари за наемане на допълнително спортна база и хонорувани преподаватели.
И още: срокът за записване за спорт приключи. Има малко останали места в спортовете - джогинг и лека атлетика, аеробика, каланетика, джудо и баскетбол (жени).
Департаментът по спорт обмисля различни варианти, като един от тях е - 7 до 8-дневни курсове по ски и плуване през зимните и летните ваканции, които да бъдат признати като 30 часа занимания по спорт. Обучението е безплатно, но е необходимо всеки сам да заплати - път, храна, нощувки и ползване на ски-влек и екипировка.
Но, например в ЮФ, които знаят законите и ги спазват, спортът е задължителна учебна дисциплина от първи до пети курс.
Освен това, в някои факултети, за да запишеш магистратура е необходима оценка по спорт, а за да продължиш образованието си или да работиш с взетата диплома, в чужбина е необходима също оценка по физическа дееспособност, т.е. спорт.
Изборът е Ваш!
Но в същото време има проблем и той е следният:
СУ няма спортна база (от 24 години тя се строи, но няма изгледи скоро да се завърши), няма и достатъчен брой щатни преподаватели, няма и пари за наемане на допълнително спортна база и хонорувани преподаватели.
И още: срокът за записване за спорт приключи. Има малко останали места в спортовете - джогинг и лека атлетика, аеробика, каланетика, джудо и баскетбол (жени).
Департаментът по спорт обмисля различни варианти, като един от тях е - 7 до 8-дневни курсове по ски и плуване през зимните и летните ваканции, които да бъдат признати като 30 часа занимания по спорт. Обучението е безплатно, но е необходимо всеки сам да заплати - път, храна, нощувки и ползване на ски-влек и екипировка.