Относно общежитията

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Re: Относно общежитията

Мнение от WeeDichou »

Важат стажовете за специалностите, за които стажовете са задълже...
Например, аз съм ПиАр и не мога да запиша следващ курс без заверка за стаж...
:JC_spliff:
Аватар
mihaela_a
Постоянно присъствие
Специалност: Право-редовно
Курс: първи

Мнение от mihaela_a »

Аз имам 1 въпрос..утре ще ходя да си плащам наема за юли + консумативите за юни,този наем за юли нормален ли ще ми е,при положение,че още не е излезнала класацията?И като излезне класацията на 21,аз няма да мога да се пренастаня тогава,понеже съм на работа,и ще се пренастаня на 22,трябва да заплатя за този 1 ден + още нещо? :scratch: Изобщо колко пари ще ми трябват за това пренастаняване и трябва ли като се пренастаня да си платя консумативите за юли(до 22)?Ще ми искат ли наем за юли (остатъка от месеца) да плащам или евентуално по-късно? :scratch: Някой ако знае да помага да си направя сметката. :oops:
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя
Специалност: .
Курс: четвърти

Мнение от Morgenrot »

mihaela_a написа:Аз имам 1 въпрос..утре ще ходя да си плащам наема за юли + консумативите за юни,този наем за юли нормален ли ще ми е,при положение,че още не е излезнала класацията?И като излезне класацията на 21,аз няма да мога да се пренастаня тогава,понеже съм на работа,и ще се пренастаня на 22,трябва да заплатя за този 1 ден + още нещо? :scratch: Изобщо колко пари ще ми трябват за това пренастаняване и трябва ли като се пренастаня да си платя консумативите за юли(до 22)?Ще ми искат ли наем за юли (остатъка от месеца) да плащам или евентуално по-късно? :scratch: Някой ако знае да помага да си направя сметката. :oops:
Ми то няма никакво значение дали ще се пренастаниш на 22 или на 21ви или на 23ти..
въпросът е, да уведомиш домакинката до 27ми, дали напускаш стаята (дори и за лятото да е), оставаш в нея, или се местиш в друга.
На мен ми казаха, че имам да плащам наем за юли - 11лв (при нормален наем 17лв) за периода 01.07 - 20.07.
Последно промяна от Morgenrot на 18 Юли 2010, 13:34, променено общо 2 пъти.
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Значи при мен същото ли важи? Аз искам да се пренастаня в стая с две легла, ако има такава и ако стане работата - значи трябва да се изнеса от сегашната стая в потенциалната друга до 27-ми? Правилно ли съм разбрала?
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя

Мнение от Morgenrot »

The_Viper написа:Значи при мен същото ли важи? Аз искам да се пренастаня в стая с две легла, ако има такава и ако стане работата - значи трябва да се изнеса от сегашната стая в потенциалната друга до 27-ми? Правилно ли съм разбрала?
Не съм го написала много точно в предишното мнение. Ето как стоят нещата:
Ако си класиран/а на първа класация и ще оставаш през лятото, трябва до 27ми юли да отидеш при домакинката на блока, в който са те сложили след класацията, за да се пренастаниш. Като отидеш при нея си взимаш настанителната заповед и отиваш при КН с искането да те преместят където ти желаеш.
(Също можеш и да се настаниш в стаята, в която са те класирали и да се преместиш по-късно, но е по-добре да го направиш още от сега, защото ще има повече свободни места :wink: )

Ако до 27ми юли не отидеш при домакинката на съответния блок, губиш мястото си за лятото и можеш да се настаниш за следващата уч. година до 20-21 септември.
Стаята, в която са те класирали ще бъде използвана за гости.
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Да... мен не ми трябва тази стая за лятото , важното ми е само да ми намерят свободна стая с две легла, само това искам за да съм сигурна че от есента ще сме си само двете със една приятелка.
Ще бързам значи да оправя нещата тази седмица, защото ако протакам до септември, когато е класирането на зайците - ще стане лудница и няма да мога дас е доредя до стая!
Мерси за поясненията :)
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
_Adriana_
В началото бе словото

Мнение от _Adriana_ »

Здравейте! Четейки постовете ви, се обезпокоих, тъй като при пресмятането на бала ми съм включила и оценката си по спорт. Уча във ФЖМК и доколкото знам спортът е задължителен първата година. Трябва ли да отида до СБО, за да коригирам успеха си? Фатални ли са 2 стотни? Защо ние трябва да декларираме успеха си, след като не сме наясно с куп въпроси, няма ли начин да получат автоматично успеха ни от съответния факултет - ще се предотвратят редица грешки...
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя

Мнение от Morgenrot »

_Adriana_ написа:Здравейте! Четейки постовете ви, се обезпокоих, тъй като при пресмятането на бала ми съм включила и оценката си по спорт. Уча във ФЖМК и доколкото знам спортът е задължителен първата година. Трябва ли да отида до СБО, за да коригирам успеха си? Фатални ли са 2 стотни? Защо ние трябва да декларираме успеха си, след като не сме наясно с куп въпроси, няма ли начин да получат автоматично успеха ни от съответния факултет - ще се предотвратят редица грешки...
Не успях да намеря учебните планове на ФЖМК в сайта на СУ,
но ако си сигурна, че спортът ти е задължителен, значи трябва да се смята с него и няма проблеми :)

Между другото, ако има разминаване в това, което ти си заявила, и това, което е в действителност - проблем се прави, само ако си класирана с "лъжливия" успех, и ако истинският ти не стига.
Ако наистина разликата е 2 стотни, едва ли ще се стигне до там :wink:
Аватар
_Adriana_
В началото бе словото

Мнение от _Adriana_ »

Morgenrot, благодаря ти за отговора. Да се надяваме, че няма да стане гаф. А и при евентуален такъв, вече репликите са ми готови :wink:
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

E oт ФЖМК ако не сте готови винаги да репекирате, все едно нищо не сте научили :mrgreen:
Иначе споко, правилно си сметнака бала. Първата година Спортът е задължителен за почти всички специалности.
Facebook
Изображение
Аватар
_Adriana_
В началото бе словото

Мнение от _Adriana_ »

svetlio.varna, ще им докажа, че не си губя времето във факултета :)) Дано си прав все пак :!:
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от svetlio.varna »

Ти явно си нова във форума - аз винаги съм прав :P :mrgreen:
Facebook
Изображение
Аватар
_Adriana_
В началото бе словото

Мнение от _Adriana_ »

Въобще не съм нова, просто скоро не съм имала съзможност да чета и съответно да пиша... Иначе забелязвам, че си доста активен и компетентен във форума, поздравления за което :wink: А относно това, че винаги си прав, можем да поспорим, но нека преди това подъбера повече твои мнения, за да имам стабилна основа :D
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

_Adriana_ написа:Здравейте! Четейки постовете ви, се обезпокоих, тъй като при пресмятането на бала ми съм включила и оценката си по спорт. Уча във ФЖМК и доколкото знам спортът е задължителен първата година. Трябва ли да отида до СБО, за да коригирам успеха си? Фатални ли са 2 стотни? Защо ние трябва да декларираме успеха си, след като не сме наясно с куп въпроси, няма ли начин да получат автоматично успеха ни от съответния факултет - ще се предотвратят редица грешки...
На есен можеш да си го коригираш, със съответния документ от канцеларията. Примерно, не те класират на общежитие, ти отиваш да си вземеш документа, и представяш реалния си успех. Това е за междинната класация.

Иначе, оценката по спорт си важи за пресмятането на бала, ако си първи или втори курс ФЖМК (когато имате зад. спорт) - но ако трети курс примерно ходиш на спорт, който не ти е задължителен, съответно не би трябвало да ти пишат никаква оценка. Треньорите ще усетят, че 3ти курс ФЖМК нямат спорт и само ше те тренират без да ти пиша оценка в протокол. Защото иначе ще е тяхно нарушение.

А протоколите с оценки от Спорт отиват в канцеларията. Ако там ти кажат, че оценката ти важи, примерно щото си 2ри курс, тогава не си сметнала нищо грешно. Ако не ти важи, просто си вадиш документ за реалния успех. И им казваш проблема си.

И все пак за 0,02 успех няма да е фатално, особено ако минаваш границата за общежитие с бая стотни...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
_Adriana_
В началото бе словото

Мнение от _Adriana_ »

Kristo, благодаря за отговора. Аз съм 2-ри курс (така де на есен ще бъда), което означава, че спортът трябва да влиза в успеха ми. Не трябва да се стига до втора класация - лятото трябва да съм в София, защото имам стаж. И честно казано смятам, че балът ми е достатъчно висок, за да ме приемат :wink:
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”