Относно ССС в УАСГ, доколкото знам, там е най-големия гърч в УАСГ, но пък предполагам си дава резултат по-късно...Даже архитектите се кефят, че не ги гърчат като ССС, така знам...
Ами това е от мен, ако имаш някакви конкретни въпроси-питай
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Справка:Проверяващите в Алма матер стачкуват
Преподавателите от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ отказаха да проверяват изпитните работи по математика вчера в знак на протест, че не знаят дали въобще ще получат заслуженото си възнаграждение. За стачката в редиците на Алма матер сигнализираха пред „Монитор“ от комисията за проверка на изпита по математика, който се проведе във вторник.
40 преподаватели трябва да проверяват 800-те кандидатски работи по 2 пъти, но вчера отказаха да го направят, докато не им покажат писмена заповед за това колко пари ще получат за труда си. „Проблемът вече е решен. Ректорът подписа заповедта за възнагражденията и документът веднага ще бъде заведен в деловодството", увери зам.-ректорът на СУ доц. Мария Шишиньова.
Протестът на математиците няма да попречи работите на кандидатстващите да са готови до края на седмицата и да излезе навреме първо класиране на 25 юли, смятат от ръководството на най-стария университет.![]()
Оттам обясниха, че на 6 лева ще се запази размерът на хонорара за една проверена работа. „Причината документът за възнагражденията да дойде със закъснение е изчакването да се уточнят окончателно антикризисните мерки", обясни зам.-ректорът. Заради орязването на бюджета университетите бяха принудени сами да търсят начини за компенсация, като съкращаване на администрацията и текущите разходи. Документът, разписан от ректора, урежда проверките на изпитите по всички предмети, а математиците просто са първите, надигнали глас срещу неизясненото възнаграждение.
Не всички, които влизат КН, имат идея от програмиране. Има хора от езикови гимназии, понякога и от техникуми. А има и хора от МГ-та, които не са усвоили особено много познания по програмиране в училище. така че това не бива да е притеснява. Все пак си помисли кое ще ти е по-интересно и заложи на него. Успех!ShAkE написа:абе я кажете върви ли да запиша Компютърни науки при положение че си нямам и идея от програмиране ( може би малко HTML) Щото се колебая супер много между КН и ССС в УАСГ

а това че са 800 работи не означава ли че 300 човека не са се явили ?bggashnik написа:Справка:Проверяващите в Алма матер стачкуват
Преподавателите от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ отказаха да проверяват изпитните работи по математика вчера в знак на протест, че не знаят дали въобще ще получат заслуженото си възнаграждение. За стачката в редиците на Алма матер сигнализираха пред „Монитор“ от комисията за проверка на изпита по математика, който се проведе във вторник.
40 преподаватели трябва да проверяват 800-те кандидатски работи по 2 пъти, но вчера отказаха да го направят, докато не им покажат писмена заповед за това колко пари ще получат за труда си. „Проблемът вече е решен. Ректорът подписа заповедта за възнагражденията и документът веднага ще бъде заведен в деловодството", увери зам.-ректорът на СУ доц. Мария Шишиньова.
Протестът на математиците няма да попречи работите на кандидатстващите да са готови до края на седмицата и да излезе навреме първо класиране на 25 юли, смятат от ръководството на най-стария университет.![]()
Оттам обясниха, че на 6 лева ще се запази размерът на хонорара за една проверена работа. „Причината документът за възнагражденията да дойде със закъснение е изчакването да се уточнят окончателно антикризисните мерки", обясни зам.-ректорът. Заради орязването на бюджета университетите бяха принудени сами да търсят начини за компенсация, като съкращаване на администрацията и текущите разходи. Документът, разписан от ректора, урежда проверките на изпитите по всички предмети, а математиците просто са първите, надигнали глас срещу неизясненото възнаграждение.http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=8140
мм не е така ..desi-desi написа:взима се по-високата оценкаlilata написа:Ако имаш 2 на една от сесиите, а на друга имаш по-висока оценка? Кво прайм ?
Отпадам ли от класирането с този предмет или взимат по-високата оценка?
мисля,че ако не си приета в никоя от специалностите продължаваш автоматично напред ..но само в този случаи или пък да се откажеш след първото класиранеdetune написа:Да, но за да участвам във второ класиране трябва да оставя диплома-оригинал и да загубя възможността да кандидатствам в други унирерситети, нали?
Така е, така е...heihei написа:мм не е така...
ахам ..bggashnik написа:Почвам ви подред![]()
@Plchee-По-скоро 200 и малкоПросто много хора са си били платили за третия изпит, но на някой от първите два да изкарали хубава оценка и не са отишли на третия
@detune-Точно такаАко не са те приели нищо на първо класиране(което не вярвам да е твоят случай), отиваш директно на второ класиране и не е нужно да си депозираш дипломата. Ако обаче са те приели нещо, което не ти е първо желание, трябва да подадеш декларация за второ класиране и да си депозираш дипломата
@heihei-Не си го разбрала както трябваДеси-деси е права. Чл. 30 ал. 5 има друго предвид:
Да речем кандидатстваш право. Ако по история имаш каквато и да е оценка, а по БЕЛ имаш двойка, не можеш да кандидатстваш право, т.е. не образуваш състезателен бал.Или пък съответно не си се явила на изпита по БЕЛ
Ами моя първи братовчед е заваршил това в УАСГ и аз мислех да се орентирам кам там и той ми каза по добре недей ... Бъдещето е в компютрите ! Аз съм касметлия че си намерих работа само защотот бях отличник , най-доходното в момета са компътрите!ShAkE написа:абе я кажете върви ли да запиша Компютърни науки при положение че си нямам и идея от програмиране ( може би малко HTML) Щото се колебая супер много между КН и ССС в УАСГ
Или пак са се отказали от СУ нищо не се знае или пак са били в УАСГ на изпитbggashnik написа:Почвам ви подред![]()
@Plchee-По-скоро 200 и малкоПросто много хора са си били платили за третия изпит, но на някой от първите два да изкарали хубава оценка и не са отишли на третия
@detune-Точно такаАко не са те приели нищо на първо класиране(което не вярвам да е твоят случай), отиваш директно на второ класиране и не е нужно да си депозираш дипломата. Ако обаче са те приели нещо, което не ти е първо желание, трябва да подадеш декларация за второ класиране и да си депозираш дипломата
@heihei-Не си го разбрала както трябваДеси-деси е права. Чл. 30 ал. 5 има друго предвид:
Да речем кандидатстваш право. Ако по история имаш каквато и да е оценка, а по БЕЛ имаш двойка, не можеш да кандидатстваш право, т.е. не образуваш състезателен бал.Или пък съответно не си се явила на изпита по БЕЛ