You don't argue with the Mike.
EDIT: 'Що всички станаха толкова отбранителни? Ще си намеря работа, ама другата седмица. Обещвам ти, което-и-да-е-момиче.
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Здравей, мисля, че тук е правилното място, където можеш да намериш отговор на въпроса сиMary_Alice написа:Извинявам се за невежеството,но може ли ако има някой,който учи книгоиздаване да даде малко информация за специалността? Не говоря за учебна програма и т.н,тези неща съм ги прегледала.Интересува ме дали се доближава до другите 2 специалности от факултета и като цяло до каква степен е интересна и динамична (то за всеки е индивидуално де,но ще се радвам да чуя някое мнение от първа ръка). Не съм сигурна,че мястото на поста ми е за тая тема,но все пак... Иначе успех на всички,които като мен си чакат оценките от изпита
Easy says:Katicha написа:Определено някои от вас са изтрещели дотолкова, че да дрънкат глупости, с които да прикрият нетърпението си за оценката. Няма значение дали си параванно самоуверен, или трепериш като лист от притеснение, важното е да сме доволни от оценките си.
Не знам какво ти е ясно, но щом казваш, че си схванал... нека ти се доверим.Далавера написа:Ясно за какво е всичко. Край на спора. Успех!
Абсолютно те подкрепям. Аз примерно се готвих една година да си развия гледните точки. Не съм доволна от резултата на предварителния, но знам, че сама съм си виновна.mushichka написа:С риск и аз да отнеса някоя критика искам само да кажа, че наистина за изпита по журналистика няма определена материя, която да се учи. Не е като историята, например, където ако не научиш материала от 11 и 12 клас не можеш и да си помислиш за кандидат - студенски изпит. Точно и това е причината, може би, заради която доста голяма част от нас си мислят, че журналистическият изпит е най - лесния! Заблуда, която изиграва лоша шега. Още по - голяма заблуда е, че ако четеш весници и гледаш всички новини и предавания, които коментират политическия, социалния, културен и т.н живот в България, ти гарантира 100% успешно представяне на изпита... Хората търсят оригиналност. Високо оценени са работите на тези, които са избягали от клишетата и са показали различната гледна точка! И нека никой не се сърди за ниските си оценки от предварителния изпит, защото не проверяващите са виновни, а глупостта. Не може човек, който е писал за дупките по улицата, в политиката, в образованието, в цялата ни безумна държава като цяло, и е събрал всички тези подтеми в една, да очаква висок резултат. Вместо това да си бяхте харесали само една и да развиете нея! Тогава нещата щяха да са различни. И повярвайте ми не ги говоря на изуст тези неща!!!!
Пожелавам успех на всички!
1992-ра е по-сложна тема, но, виж, на Гага искрено взех да й се радвам с тва видео
Съжалявам за критиката, ама ти така генерализираш нещата, че човек би си помислил, че си част от изпитната комисия. Едно есе много би се отличило, ако е засегнало точно най-злободневните теми (тези, които ти изброи за случай "Дупки") и е показало анализи и разсъждения, различни от тези, които слушаме по телевизията и четем във вестницитеmushichka написа:Не може човек, който е писал за дупките по улицата, в политиката, в образованието, в цялата ни безумна държава като цяло, и е събрал всички тези подтеми в една, да очаква висок резултат. Вместо това да си бяхте харесали само една и да развиете нея! Тогава нещата щяха да са различни. И повярвайте ми не ги говоря на изуст тези неща!!!!
Пожелавам успех на всички!
Borisg написа:Съжалявам за критиката, ама ти така генерализираш нещата, че човек би си помислил, че си част от изпитната комисия. Едно есе много би се отличило, ако е засегнало точно най-злободневните теми (тези, които ти изброи за случай "Дупки") и е показало анализи и разсъждения, различни от тези, които слушаме по телевизията и четем във вестницитеmushichka написа:Не може човек, който е писал за дупките по улицата, в политиката, в образованието, в цялата ни безумна държава като цяло, и е събрал всички тези подтеми в една, да очаква висок резултат. Вместо това да си бяхте харесали само една и да развиете нея! Тогава нещата щяха да са различни. И повярвайте ми не ги говоря на изуст тези неща!!!!
Пожелавам успех на всички!Това е и най-трудното за избягване клише
Затова почти всеки прибягва към оригиналността, посредством по-литературни похвати, което е напълно разбираемо. Все пак ние сме просто кандидати, а не готови журналисти
Но не си позволявай такива генерализации, погрешни са
За дупка става въпрос нали? Ами, опитвам се, но съм прекалено "лесен" и не полагам усилия. Което не значи, че съм от дупка в дупка. По-скоро съм долу в дупка (както е написал поетът Кантрел). Иначе писах за доста дупки, все "злободневни", така да се каже, но разсъжденията ми бяха в доста по-философска насока, отколкото конкретна.Вместо това да си бяхте харесали само една и да развиете нея!