[КСК 2010] Журналистика vol.2

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
easy
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2

Мнение от easy »

@Borisg Mike Patton has denied that the song is about having a midlife crisis, as he did not know what one would feel like, but says "it's more about creating false emotion, being emotional, dwelling on your emotions and in a sense inventing them.", and that: "...the song is based on a lot of observation and a lot of speculation. But in sort of a pointed way it's kind of about Madonna... I think it was a particular time where I was being bombarded with her image on TV and in magazines and her whole shtick kind of speaks to me in that way... Like she's going through some sort of problem. It seems she's getting a bit desperate."

You don't argue with the Mike.

EDIT: 'Що всички станаха толкова отбранителни? Ще си намеря работа, ама другата седмица. Обещвам ти, което-и-да-е-момиче. :) Честно. Иначе, спорът едва ли бе за това кой, какви оценки има (абе, тук тряб'а ли да има запетайка? Я, едно експертно мнение, please niggaz?).
Последно промяна от easy на 16 Юли 2010, 13:10, променено общо 2 пъти.
F for fake.
Аватар
Mary_Alice
В началото бе словото

Мнение от Mary_Alice »

Извинявам се за невежеството,но може ли ако има някой,който учи книгоиздаване да даде малко информация за специалността? Не говоря за учебна програма и т.н,тези неща съм ги прегледала.Интересува ме дали се доближава до другите 2 специалности от факултета и като цяло до каква степен е интересна и динамична (то за всеки е индивидуално де,но ще се радвам да чуя някое мнение от първа ръка). Не съм сигурна,че мястото на поста ми е за тая тема,но все пак... Иначе успех на всички,които като мен си чакат оценките от изпита :)
Aut inveniam viam, aut faciam
Katicha
В началото бе словото

Мнение от Katicha »

Определено някои от вас са изтрещели дотолкова, че да дрънкат глупости, с които да прикрият нетърпението си за оценката. Няма значение дали си параванно самоуверен, или трепериш като лист от притеснение, важното е да сме доволни от оценките си. Колкото до "вече местата са заети" - това е пълна глупост, казана от страх и несигурност. Не е толкова корумпирано в университета, поне не на етап кандидатстване. И ако мога да се обърна към момичето, което мисли, че другите са й виновни - ами не е така, кой каквото си направи. Можеш да нямаш никакви грешки, да си написала много и според теб да е добре, а всъщност да не си казала нищо в есето си. Какво всъщност гласеше рецензията ти. @fifi_sf?
За никого любима...за всички блудница....
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

Mary_Alice написа:Извинявам се за невежеството,но може ли ако има някой,който учи книгоиздаване да даде малко информация за специалността? Не говоря за учебна програма и т.н,тези неща съм ги прегледала.Интересува ме дали се доближава до другите 2 специалности от факултета и като цяло до каква степен е интересна и динамична (то за всеки е индивидуално де,но ще се радвам да чуя някое мнение от първа ръка). Не съм сигурна,че мястото на поста ми е за тая тема,но все пак... Иначе успех на всички,които като мен си чакат оценките от изпита :)
Здравей, мисля, че тук е правилното място, където можеш да намериш отговор на въпроса си ;)
:arrow: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewforum.php?f=45
Компютърни науки I курс
Аватар
easy
От дъжд на вятър

Мнение от easy »

Katicha написа:Определено някои от вас са изтрещели дотолкова, че да дрънкат глупости, с които да прикрият нетърпението си за оценката. Няма значение дали си параванно самоуверен, или трепериш като лист от притеснение, важното е да сме доволни от оценките си.
Easy says:
F for fake.
Skuipi
В началото бе словото

Мнение от Skuipi »

Далавера написа:Ясно за какво е всичко. Край на спора. Успех!
Не знам какво ти е ясно, но щом казваш, че си схванал... нека ти се доверим. :)
@easy, спорът не е за оценки, а за начин на разбиране, което пък води началото си от другаде. :)
Аватар
mushichka
В началото бе словото

Мнение от mushichka »

С риск и аз да отнеса някоя критика искам само да кажа, че наистина за изпита по журналистика няма определена материя, която да се учи. Не е като историята, например, където ако не научиш материала от 11 и 12 клас не можеш и да си помислиш за кандидат - студенски изпит. Точно и това е причината, може би, заради която доста голяма част от нас си мислят, че журналистическият изпит е най - лесния! Заблуда, която изиграва лоша шега. Още по - голяма заблуда е, че ако четеш весници и гледаш всички новини и предавания, които коментират политическия, социалния, културен и т.н живот в България, ти гарантира 100% успешно представяне на изпита... Хората търсят оригиналност. Високо оценени са работите на тези, които са избягали от клишетата и са показали различната гледна точка! И нека никой не се сърди за ниските си оценки от предварителния изпит, защото не проверяващите са виновни, а глупостта. Не може човек, който е писал за дупките по улицата, в политиката, в образованието, в цялата ни безумна държава като цяло, и е събрал всички тези подтеми в една, да очаква висок резултат. Вместо това да си бяхте харесали само една и да развиете нея! Тогава нещата щяха да са различни. И повярвайте ми не ги говоря на изуст тези неща!!!!
Пожелавам успех на всички!
Katicha
В началото бе словото

Мнение от Katicha »

mushichka написа:С риск и аз да отнеса някоя критика искам само да кажа, че наистина за изпита по журналистика няма определена материя, която да се учи. Не е като историята, например, където ако не научиш материала от 11 и 12 клас не можеш и да си помислиш за кандидат - студенски изпит. Точно и това е причината, може би, заради която доста голяма част от нас си мислят, че журналистическият изпит е най - лесния! Заблуда, която изиграва лоша шега. Още по - голяма заблуда е, че ако четеш весници и гледаш всички новини и предавания, които коментират политическия, социалния, културен и т.н живот в България, ти гарантира 100% успешно представяне на изпита... Хората търсят оригиналност. Високо оценени са работите на тези, които са избягали от клишетата и са показали различната гледна точка! И нека никой не се сърди за ниските си оценки от предварителния изпит, защото не проверяващите са виновни, а глупостта. Не може човек, който е писал за дупките по улицата, в политиката, в образованието, в цялата ни безумна държава като цяло, и е събрал всички тези подтеми в една, да очаква висок резултат. Вместо това да си бяхте харесали само една и да развиете нея! Тогава нещата щяха да са различни. И повярвайте ми не ги говоря на изуст тези неща!!!!
Абсолютно те подкрепям. Аз примерно се готвих една година да си развия гледните точки. Не съм доволна от резултата на предварителния, но знам, че сама съм си виновна.
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

Доста жалко за теб, човек... вземи се образовай малко повече. Жалко ако го правиш само от новините. И жалко ако вярвате само на тях.
Schnuli
В началото бе словото

Мнение от Schnuli »

Няма определена формула, която да гарантира успех на изпита по журналистика. Разбира се, че трябва да си наясно с новините, да си грамотен и да имаш собствен стил. Но не мисля, че е необходимо есето да е нещо "свръх" - нечувано и невиждано. В "Дупки" засегнах и дупките по пътя, и дупките в бюджета, както и още много други дупки. Всичко това без каквито и да било разкази и сюжети. И все пак оценката ми е мн. добър.
Be yourself, everyone else is already taken! - Oscar Wilde
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

mushichka написа:Не може човек, който е писал за дупките по улицата, в политиката, в образованието, в цялата ни безумна държава като цяло, и е събрал всички тези подтеми в една, да очаква висок резултат. Вместо това да си бяхте харесали само една и да развиете нея! Тогава нещата щяха да са различни. И повярвайте ми не ги говоря на изуст тези неща!!!!
Съжалявам за критиката, ама ти така генерализираш нещата, че човек би си помислил, че си част от изпитната комисия. Едно есе много би се отличило, ако е засегнало точно най-злободневните теми (тези, които ти изброи за случай "Дупки") и е показало анализи и разсъждения, различни от тези, които слушаме по телевизията и четем във вестниците :) Това е и най-трудното за избягване клише :) Затова почти всеки прибягва към оригиналността, посредством по-литературни похвати, което е напълно разбираемо. Все пак ние сме просто кандидати, а не готови журналисти :) Но не си позволявай такива генерализации, погрешни са :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Katicha
В началото бе словото

Мнение от Katicha »

Колкото и да се критикуваме взаимно, то зависи 60% от нас и 40% от проверителите. Но по-големият процент е всичко наша заслуга. :)
Аватар
scarlet_weasel
В началото бе словото
Специалност: Унгарска филология
Курс: първи

Мнение от scarlet_weasel »

Borisg написа:
mushichka написа:Не може човек, който е писал за дупките по улицата, в политиката, в образованието, в цялата ни безумна държава като цяло, и е събрал всички тези подтеми в една, да очаква висок резултат. Вместо това да си бяхте харесали само една и да развиете нея! Тогава нещата щяха да са различни. И повярвайте ми не ги говоря на изуст тези неща!!!!
Съжалявам за критиката, ама ти така генерализираш нещата, че човек би си помислил, че си част от изпитната комисия. Едно есе много би се отличило, ако е засегнало точно най-злободневните теми (тези, които ти изброи за случай "Дупки") и е показало анализи и разсъждения, различни от тези, които слушаме по телевизията и четем във вестниците :) Това е и най-трудното за избягване клише :) Затова почти всеки прибягва към оригиналността, посредством по-литературни похвати, което е напълно разбираемо. Все пак ние сме просто кандидати, а не готови журналисти :) Но не си позволявай такива генерализации, погрешни са :wink:

Може би човека има предвид, че е по-добре да се задържиш на една теза и да я докажеш, чрез много факти, свързани с нея, а не просто да сипеш тези. До колкото знам, се обръща внимание на това дали можеш да изразиш и защитиш мнението си. Не претендирам да съм най-права от всички, но не мисля, че съм си легнала. :)
Адът - това са другите.
Аватар
easy
От дъжд на вятър

Мнение от easy »

Вместо това да си бяхте харесали само една и да развиете нея!
За дупка става въпрос нали? Ами, опитвам се, но съм прекалено "лесен" и не полагам усилия. Което не значи, че съм от дупка в дупка. По-скоро съм долу в дупка (както е написал поетът Кантрел). Иначе писах за доста дупки, все "злободневни", така да се каже, но разсъжденията ми бяха в доста по-философска насока, отколкото конкретна.
F for fake.
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”