[КСК 2010] Журналистика vol.2

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Esperanza
В началото бе словото

Re: [КСК 2010] Журналистика vol.2

Мнение от Esperanza »

Здравейте и от мен, време беше и аз да се включа, след като от месеци следя форума :)
bggashnik написа:Тъпо е да заклеймяваш всичко в България така... А още по-тъпо е да търсиш вината другаде а не в себе си :evil: :evil: Не те приемат, казваш "Всичко в България е корумпирано" и приключваш :lol: :lol: Не бях чувал за по-тъпо изказване от "Всички места са вече заети"...Интересно дали сама си вярваш...Жалка картинка, жалко за тебе...

Напълно съм съгласна,трябва да сме оптимисти,все пак надеждата умира последна!!!
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Мнение от Далавера »

fifi_sf написа:поне да ми бяха надраскали работата , а те я оставили непокътната ( работата ми не беше обикновенно есе , но все пак те са тези , които преценяват- ходих и на курс) кандидатствам за 2ра година ,знам за какво става дума .... това е БГ всичко е корумпирано
Не съм съгласен. Направих си перфектна работа на предварителния и с доста червено и сбъркани имена на министри 4.75. Не става въпрос за това. Съдбата е жестока... Казах го на съучениците ми в началото на 12 клас:"Вижте са... Вие се скъсвате да учите и не се знае дали ще ви приемат. Аз ще уча журналистика в СУ... и знаете ли защо? Не защото съм много умен... не защото имам високи оценки, а защото съдбата е жестока... и аз където 5 години не отворих книга ще влза в СУ с журналистика, а вие където 5 години се скъсвате да учите и в крайна сметка...съдбата е жестока..."
Справка: Не съм чел "Под игото" (Която и творба да назовете - не съм я чел - сериозно...). Диплома 4.60, Диплома по химия 3.00, диплома по математика 4.25, диплома по изобразително 5.00 и т.н. и т.н.
С "обикновено есе" не се влиза. На курса беше споменато.
И съм твърдо убеден, че ще бъда приет в една от 3-те специалности на факултета. Не бъдете черногледи.
Далавера ли е?
Esperanza
В началото бе словото

Мнение от Esperanza »

Дааа и аз точно за това говоря :) :) Но все пак всеки сам си избира как да разсъждава
Becksy
От дъжд на вятър
Специалност: Неформално образование
Курс: първи

Мнение от Becksy »

ДАЛАВЕРА,КУЧЕ МРЪСНО,КЕФИШ МЕ !!!
Щом за нежни думи вече късно е,идва ред на...мръсните!
fifi_sf
В началото бе словото

Мнение от fifi_sf »

А това , че работата не ми беше проверена , защо не разсъждава в/у този въпрос ?!
Аватар
firehand
В началото бе словото

Мнение от firehand »

Бах мааааму... 16ти е ... искаме оценки !!! :cheers: Аз под 5.50 оценка, не искам да виждам >,<
Skuipi
В началото бе словото

Мнение от Skuipi »

Не знам за вас, но след всички тези негативни мнения и нереалния срок на изчакване, вече взех да се скапвам и си мисля, че нищо добро няма да излезе от цялата работа. Няма никакви константни критерии така като чета какво пишете. Няма как да се ориентираш за каквото и да е. Не е въпроса в ученето, не е въпроса в количеството. Ами ако се случи точно твоята работа да не проверят и да пишат оценка на хаос? Май се самозаринах в песимизъм. Не знам за вас.
Schnuli
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Schnuli »

Приятели, оценките от предварителния изпит трябваше да излязат на 16-ти април. Както се досещате, не стана така. На 18-ти се обадих във факултета и попитах, а те ми отговориха: "Всеки момент". Това беше в 10ч сутринта. Резултатите излязоха в 17ч. Поемете дълбоко дъх и имайте още мъничко търпение. Поздрави!
Be yourself, everyone else is already taken! - Oscar Wilde
Аватар
Далавера
В началото бе словото

Мнение от Далавера »

fifi_sf написа:А това , че работата не ми беше проверена , защо не разсъждава в/у този въпрос ?!
Това, че няма червено показва че нямаш грешки. Просто не им е харесало.
Далавера ли е?
vik
В началото бе словото

Мнение от vik »

оф ,дано вече днес да е денят! :(
Skuipi
В началото бе словото

Мнение от Skuipi »

Дано! Предлагам да си организираме масово стискане на палци. :alien: :bounce: :lol:
vik
В началото бе словото

Мнение от vik »

айде някой ако се обади да казва какво става (аз в момента съм без телефон и така ще е до довечера :( )
Аватар
vader
В началото бе словото
Специалност: Медицина
Курс: първи

Мнение от vader »

fifi_sf написа:поне да ми бяха надраскали работата , а те я оставили непокътната ( работата ми не беше обикновенно есе , но все пак те са тези , които преценяват- ходих и на курс) кандидатствам за 2ра година ,знам за какво става дума .... това е БГ всичко е корумпирано
Това е журналистика, всичко е грамотно.
Писането е начин на мислене. Без да те нападам, да вземем под внимание твоите 2 поста. Тук срещаме ужасната обществена болест да се "пише" без да се гледа клавиатурата - без да се зачитат които и да било граматически, пунктуационни, правописни закони. За какво са тия работи? Правописните, граматическите и пунктуационните закони съответстват на логическите закони, чрез които се строи един текст, какъвто и да е той. Например пунктуацията отразява естествените логически събития, чрез които работи човешкият мозък (особено журналистическият!) когато мисли.
Виж, дотук съзнателно направих две неща. Първото "нещо" е това, че горе употребих (абе, "написах") "2" вместо "два" (трето: усети ли логическия error? "2" четеш като "две" без помощта на контекст; следва момент на стъписване, продължил части от секундата, но спънал лекотата на четене). Та, свещените стилистични норми повеляват да напиша "два поста", а не "2 поста" - за да има равновесие между космическите сили и... Второто е, че разместих "правописните, граматическите и пунктуационните" в следващтото изречение - мести ги мислено и ще усетиш защо и какъв е ефектът върху лекотата и логиката на четене. В този абзац нарочно направих четвърна грешка - илюстративно - прекалено дългата скоба на пътя на една мисъл. Допълнително, обезсилих точката и идеите ми станаха още по-нечетими, какъвто е и целият този абзац. За трите точки (виж), чиято роля е ефекта "блъскане в стена", няма нужда да коментирам.
И да вярваш, че всички места са за връзкари, и че в "БГ" "всичко е корумпирано", и (о, небеса!) да ходиш на курсове, не... "изгладиш" ли отношението си към писането, няма да бъдеш журналистка. С твърди убеждения, че България е скапана, които лично за мен са толкова остри, че пронизват сърцето ми без да могат да направят рана, може да правиш успешна публицистика. Или поне актуална. Но нека повторя: не нападам теб (не те познавам). Просто малкият мой пост по темата от само себе си прерасна в излияние за пунктуацията, журналистиката и космическите принципи. Ако оставим настрана за три месеца тия велики теми, които ще се сплетат с журналистическата ни същност в бъдещия наш, истински живот, тия работи са идеални за пълене на времето до излизането на резултатите. ;)
А ако за някого тия неща носят смисъл, ще се радвам много да пълним форума с мисъл - и ще почна да пиша тук. Защото може страниците да са 46, но идеите са бедни. А, все пак, ние ще ставаме журналисти! Не знам кой доколко и как усеща отговорността, която поема, щраквайки с химикала си на влизане в Информационно-рекламния център на СУ... Стига съм говорил.
Ммм... надявам се да говорим. ;)
(:
mravke
В началото бе словото

Мнение от mravke »

Само не знам каква е тази жажда за оценки. Не помните ли пролетта - чакахме, чакахме и накрая всички масово разочаровани...
Дайте го по-спокойно - лято е, времето е страхотно и има много по-интересни и смислени неща за правене, от това да се цикли в тоя форум.
А оценките ще излязат, за това не се притеснявайте.
Borisg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

vader написа: Това е журналистика, всичко е грамотно.
Писането е начин на мислене. Без да те нападам, да вземем под внимание твоите 2 поста. Тук срещаме ужасната обществена болест да се "пише" без да се гледа клавиатурата - без да се зачитат които и да било граматически, пунктуационни, правописни закони. За какво са тия работи? Правописните, граматическите и пунктуационните закони съответстват на логическите закони, чрез които се строи един текст, какъвто и да е той. Например пунктуацията отразява естествените логически събития, чрез които работи човешкият мозък (особено журналистическият!) когато мисли.
Виж, дотук съзнателно направих две неща. Първото "нещо" е това, че горе употребих (абе, "написах") "2" вместо "два" (трето: усети ли логическия error? "2" четеш като "две" без помощта на контекст; следва момент на стъписване, продължил части от секундата, но спънал лекотата на четене). Та, свещените стилистични норми повеляват да напиша "два поста", а не "2 поста" - за да има равновесие между космическите сили и... Второто е, че разместих "правописните, граматическите и пунктуационните" в следващтото изречение - мести ги мислено и ще усетиш защо и какъв е ефектът върху лекотата и логиката на четене. В този абзац нарочно направих четвърна грешка - илюстративно - прекалено дългата скоба на пътя на една мисъл. Допълнително, обезсилих точката и идеите ми станаха още по-нечетими, какъвто е и целият този абзац. За трите точки (виж), чиято роля е ефекта "блъскане в стена", няма нужда да коментирам.
И да вярваш, че всички места са за връзкари, и че в "БГ" "всичко е корумпирано", и (о, небеса!) да ходиш на курсове, не... "изгладиш" ли отношението си към писането, няма да бъдеш журналистка. С твърди убеждения, че България е скапана, които лично за мен са толкова остри, че пронизват сърцето ми без да могат да направят рана, може да правиш успешна публицистика. Или поне актуална. Но нека повторя: не нападам теб (не те познавам). Просто малкият мой пост по темата от само себе си прерасна в излияние за пунктуацията, журналистиката и космическите принципи. Ако оставим настрана за три месеца тия велики теми, които ще се сплетат с журналистическата ни същност в бъдещия наш, истински живот, тия работи са идеални за пълене на времето до излизането на резултатите. ;)
А ако за някого тия неща носят смисъл, ще се радвам много да пълним форума с мисъл - и ще почна да пиша тук. Защото може страниците да са 46, но идеите са бедни. А, все пак, ние ще ставаме журналисти! Не знам кой доколко и как усеща отговорността, която поема, щраквайки с химикала си на влизане в Информационно-рекламния център на СУ... Стига съм говорил.
Ммм... надявам се да говорим. ;)

:JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody: :JC_goody:
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”