Бал миналата година и тази

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Alfa_Romeo
В началото бе словото

Бал миналата година и тази

Мнение от Alfa_Romeo »

Миналата година в Биологическия факултет е имало балове 25, 26, следователно максималния бал е бил 30.Ако не се лъжа е участвала оценка по химия от дипломата.Сега е 24.Също миналата година влизало ли се е с матура по биология и с какъв коефициент е била?Искам да имам някаква представа как ще се отразят тези промени на бала тази година.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Бал миналата година и тази

Мнение от bggashnik »

Ето ти линк за балообразуването от миналата година:
:arrow: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... obrazuvane
А за въпросът как ще се отрази, никой не може да каже поне до 25.07, но можеш горе-долу да се ориентираш като от минималния бал от миналата година извадиш 6 ;)
Компютърни науки I курс
Alfa_Romeo
В началото бе словото

Мнение от Alfa_Romeo »

Благодаря.Аз си прибавих 6 и получавам 28 бал, което е много добре.Сега би трябвало бала да е малко по-висок заради матурите, ако приемем, че са на същото ниво, а са с по-голям коефициент.Стискаме палци и това е.За точното класиране преди 25ти трябва да питаме октопода Паул :lol:
Явно миналата година с матура е могло само Биология.Дали сегашната е направена по-трудна или просто така са решили?
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

По-скоро така са решили, по-лесно запълнят местата за нежеланите специалности ;) Аз лично подкрепям това ;)
Компютърни науки I курс
BlagovestHristov
Драскач

Мнение от BlagovestHristov »

Alfa_Romeo написа:Благодаря.Аз си прибавих 6 и получавам 28 бал, което е много добре.Сега би трябвало бала да е малко по-висок заради матурите, ако приемем, че са на същото ниво, а са с по-голям коефициент.Стискаме палци и това е.За точното класиране преди 25ти трябва да питаме октопода Паул :lol:
Явно миналата година с матура е могло само Биология.Дали сегашната е направена по-трудна или просто така са решили?
Ти голяма логика вкарваш.Даже няма да коментирам .... :lol: Смях !
Alfa_Romeo
В началото бе словото

Мнение от Alfa_Romeo »

Много логика две сметки със събиране :lol: Питам просто защото гледам правили са реформи хората :)
BlagovestHristov
Драскач

Мнение от BlagovestHristov »

Alfa_Romeo написа:Много логика две сметки със събиране :lol: Питам просто защото гледам правили са реформи хората :)
И останови,че с матури бала ще е по-висок... :lol:
Alfa_Romeo
В началото бе словото

Мнение от Alfa_Romeo »

Трябва да е малко по-висок, защото все има някой със 5.50-6.00 на матура, което дава хубав бал.А и имах предвид, че миналата година е била с 2.5 коеф, а тая е с 2.7, няма как да не е повече
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

Супер интересна тема!...
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото

Тази година приемат с матура във всички специалности в биологическия факултет! :cheers:
Моят случай е следния: бях на националната олимпиада по биология и там изкарах 5,75. На матурата имам 6,00. Оценката от олимпиадата обаче е с коефициент 3, а от матурата - с коеф. 2,7. 5,75х3=17,25, а 6,00х2,7=16,20 - затова ще участвам с оценката от олимпиадата. 1-во желание ми е "Молекулярна биология", която е и с най-висок бал - миналата година минималният е бил 28,14 /за момичетата/ т.е. все едно 22,14. Моят е 23,25. Как ли ще е тази година...?

Стана ми интересно как е било с матурата миналата година? Според тази таблица http://www.zamaturite.bg/website_upload ... _03_09.pdf мин. година са приемали с матура само в спец. "Биология", "Биология и химия" и "География и биология"! :shock: :pale: Така ли е било наистина???
Последно промяна от Elitsa Abstract на 14 Юли 2010, 21:55, променено общо 3 пъти.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Да, така е било.Тази година е различно-приемат в много специалности с матура ;)
П.П. Разменила си баловете си-6.00*2.7=16.2 ; 5.75*3=17.25 ;)
Компютърни науки I курс
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото

Леле, това не го знаех наистина! :shock:
П.П.: Редактирах баловете - за да не се обърка някой, който го чете. :wink:
Alfa_Romeo
В началото бе словото

Мнение от Alfa_Romeo »

Elitsa Abstract BioF, С тези оценки не трябва да се интересуваш от балове според мен.Вярно, че си момиче и там е по-висок ама това си е 5.75.Може да те изберат и за деканка :lol: Матурата е лесна щом чак аз имам 6. Браво за олимпиадата
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”