ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ!

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Re: ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ!

Мнение от Плазмодий »

Търговецът на кристал написа:
За стипендия също не можеш да кандидатстваш. Поне ми спестиха разкарване и висене по опашки... :?
Като си завършиш първата специалност, нямаш ли право да кандидатстваш за стипендия по линия на втората?
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Elitsa Abstract
Да живей словото
Специалност: Молекулярна биология
Курс: трети

Мнение от Elitsa Abstract »

gletcher написа:Европейстика никога не е предлагана е била предлагана като втора специалност, съжалявам:/
Ама то трябва да предложат дадена специалност, за да може да я запишеш като втора, така ли??? :shock:
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Плазмодий написа:
Търговецът на кристал написа:
За стипендия също не можеш да кандидатстваш. Поне ми спестиха разкарване и висене по опашки... :?
Като си завършиш първата специалност, нямаш ли право да кандидатстваш за стипендия по линия на втората?
Не. Питай пак - за всеки случай - но мен ме върнаха. А си имах успех и, на всичкото отгоре, в първата специалност не бях вземала стипендия за съответния семестър (5ти поред, ако си спомням правилно).
Ходих да се разправям с някаква Жулиета от отдел Студенти в Ректората, която ми викна и ми заяви, че трябва да съм благодарна, задето държавата ми е позволила да уча втора специалност. Ще речеш, че не съм си изкарала успех за целта и не си плащам таксите като поп. Онемях.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

5 семестър е трети курс, когато явно си била и първа година в другата специалност. Аз питам като завърша едната специалност, тоест стана бакалавър, мога ли да взимам стипендия във втората си специалност при положение, че вече имам една бакалавърска степен :scratch:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

5 семестър във втората специалност имах предвид. Т.е. първият семестър, след като завърших първата специалност (първи семестър от третата година на втората специалност).
Пак питай, де - не искам да те прецаквам, но при мен нещата стояха така. Ситуацията е отпреди 2 години.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Мерси за обяснението, очертават се титанични сблъсъци със секретарки :shaking2:
Аватар
littlefairy
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от littlefairy »

Съжалявам , ако не е по темата , но : ако карам в СУ бакалавър философия
мога ли да запиша магистър психология и после докторантура философия?
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър

Мнение от Плазмодий »

Магистър "Психология" няма, има специализации в сферата на психология, няма проблем да караш каквато и да е хуманитарна докторантура мисля
b_o_b_y
В началото бе словото
Специалност: БИН
Курс: втори

Мнение от b_o_b_y »

Така, значи до колкото разбрах от предишните съобщения по тази тема, аз, която съм за втори курс от ФФ, до година мога да запиша втора специалност, ако имам успех 5,00 и ако съм изкарала изпита за съответната специалност (примерно история за спец. Археология). :?
Т.е. несигурна съм дали мога да запиша втора специалност от друг факултет? Ако някой знае със сигурност Отговорът на този Въпрос ...... plssssss help me :( :( :( :( :(
Благодаря предварително !
Vodolei
От дъжд на вятър

Мнение от Vodolei »

Имам въпрос:Както сега съм приет право и ако след втората година искам успоредно да запиша международни отношения само изпит по език ли държа? :) Тъй като изпит по история вече съм изкарал за правото. :)
И доколкото видях от линка на предишната страница Международни отношения заедно с правото мога да запиша чак след 3-тата година,така ли? :geek:
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

b_o_b_y написа:Така, значи до колкото разбрах от предишните съобщения по тази тема, аз, която съм за втори курс от ФФ, до година мога да запиша втора специалност, ако имам успех 5,00 и ако съм изкарала изпита за съответната специалност (примерно история за спец. Археология). :?
Т.е. несигурна съм дали мога да запиша втора специалност от друг факултет? Ако някой знае със сигурност Отговорът на този Въпрос ...... plssssss help me :( :( :( :( :(
Благодаря предварително !
Може, но не знам дали може точно археология, т.е. май няма втора спациалност археология... :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Lorry.T
В началото бе словото

Мнение от Lorry.T »

Здравейте!
Искам да попитам дали някой има опит в подобна заплетена ситуация като моята... Сега завърших втори курс, имам висок успех, но не мога да кандидатствам за втора специалност, защото съм в ОКС "Магистър" и трябва да имам завършен трети курс. Но... догодина заминавам по Еразъм за 1 семестър, връщам се почти към края на сесията и съответно няма как да съм си взела всички изпити и да имам успех за кандидатстване за втора специалност... а наистина искам. Дали няма възможност да вземат предвид причините, поради които ще са ми останали изпити за септември... и въобще дали това, че ще имам невзети изпити ще иззиграе някаква роля, при положение, че имам нужния успех за кандидатстване... ( става въпрос за румънска филология като втора специалност).
Благодаря предварително!
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Пусни една молба до Декана. Това е универсалният ми съвет към всички по всички проблеми. Ако оттам ти кажат, че не става, значи не става. Тук може да си пишем, каквото ни скимне.
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
kiss_fairy
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от kiss_fairy »

Аз още не съм започнала обучението си :D Но имам желание да запиша немска филология като втора специалност. Сега се чудя дали задължително трябва да съм положила изпит по немски език или може и с матурата понеже за НФ се кандидатства и с матура по немски :?
Импровизацията е майката на успеха.
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”