Като си завършиш първата специалност, нямаш ли право да кандидатстваш за стипендия по линия на втората?Търговецът на кристал написа:
За стипендия също не можеш да кандидатстваш. Поне ми спестиха разкарване и висене по опашки...
ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ!
Модератор: sientelo
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Re: ВТОРА СПЕЦИАЛНОСТ!
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- Elitsa Abstract
- Да живей словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: трети
Ама то трябва да предложат дадена специалност, за да може да я запишеш като втора, така ли???gletcher написа:Европейстика никога не е предлагана е била предлагана като втора специалност, съжалявам:/
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Само в тези може http://uni-sofia.bg/index.php/bul/stude ... pecialnost
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не. Питай пак - за всеки случай - но мен ме върнаха. А си имах успех и, на всичкото отгоре, в първата специалност не бях вземала стипендия за съответния семестър (5ти поред, ако си спомням правилно).Плазмодий написа:Като си завършиш първата специалност, нямаш ли право да кандидатстваш за стипендия по линия на втората?Търговецът на кристал написа:
За стипендия също не можеш да кандидатстваш. Поне ми спестиха разкарване и висене по опашки...
Ходих да се разправям с някаква Жулиета от отдел Студенти в Ректората, която ми викна и ми заяви, че трябва да съм благодарна, задето държавата ми е позволила да уча втора специалност. Ще речеш, че не съм си изкарала успех за целта и не си плащам таксите като поп. Онемях.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
5 семестър е трети курс, когато явно си била и първа година в другата специалност. Аз питам като завърша едната специалност, тоест стана бакалавър, мога ли да взимам стипендия във втората си специалност при положение, че вече имам една бакалавърска степен 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
5 семестър във втората специалност имах предвид. Т.е. първият семестър, след като завърших първата специалност (първи семестър от третата година на втората специалност).
Пак питай, де - не искам да те прецаквам, но при мен нещата стояха така. Ситуацията е отпреди 2 години.
Пак питай, де - не искам да те прецаквам, но при мен нещата стояха така. Ситуацията е отпреди 2 години.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
Мерси за обяснението, очертават се титанични сблъсъци със секретарки 
- littlefairy
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Съжалявам , ако не е по темата , но : ако карам в СУ бакалавър философия
мога ли да запиша магистър психология и после докторантура философия?
мога ли да запиша магистър психология и после докторантура философия?
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
Магистър "Психология" няма, има специализации в сферата на психология, няма проблем да караш каквато и да е хуманитарна докторантура мисля
-
b_o_b_y
- В началото бе словото
- Специалност: БИН
- Курс: втори
Така, значи до колкото разбрах от предишните съобщения по тази тема, аз, която съм за втори курс от ФФ, до година мога да запиша втора специалност, ако имам успех 5,00 и ако съм изкарала изпита за съответната специалност (примерно история за спец. Археология). 
Т.е. несигурна съм дали мога да запиша втора специалност от друг факултет? Ако някой знае със сигурност Отговорът на този Въпрос ...... plssssss help me
Благодаря предварително !
Т.е. несигурна съм дали мога да запиша втора специалност от друг факултет? Ако някой знае със сигурност Отговорът на този Въпрос ...... plssssss help me
Имам въпрос:Както сега съм приет право и ако след втората година искам успоредно да запиша международни отношения само изпит по език ли държа?
Тъй като изпит по история вече съм изкарал за правото. 
И доколкото видях от линка на предишната страница Международни отношения заедно с правото мога да запиша чак след 3-тата година,така ли?
И доколкото видях от линка на предишната страница Международни отношения заедно с правото мога да запиша чак след 3-тата година,така ли?
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Може, но не знам дали може точно археология, т.е. май няма втора спациалност археология...b_o_b_y написа:Така, значи до колкото разбрах от предишните съобщения по тази тема, аз, която съм за втори курс от ФФ, до година мога да запиша втора специалност, ако имам успех 5,00 и ако съм изкарала изпита за съответната специалност (примерно история за спец. Археология).
Т.е. несигурна съм дали мога да запиша втора специалност от друг факултет? Ако някой знае със сигурност Отговорът на този Въпрос ...... plssssss help me![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Into the endless we ride... 
Здравейте!
Искам да попитам дали някой има опит в подобна заплетена ситуация като моята... Сега завърших втори курс, имам висок успех, но не мога да кандидатствам за втора специалност, защото съм в ОКС "Магистър" и трябва да имам завършен трети курс. Но... догодина заминавам по Еразъм за 1 семестър, връщам се почти към края на сесията и съответно няма как да съм си взела всички изпити и да имам успех за кандидатстване за втора специалност... а наистина искам. Дали няма възможност да вземат предвид причините, поради които ще са ми останали изпити за септември... и въобще дали това, че ще имам невзети изпити ще иззиграе някаква роля, при положение, че имам нужния успех за кандидатстване... ( става въпрос за румънска филология като втора специалност).
Благодаря предварително!
Искам да попитам дали някой има опит в подобна заплетена ситуация като моята... Сега завърших втори курс, имам висок успех, но не мога да кандидатствам за втора специалност, защото съм в ОКС "Магистър" и трябва да имам завършен трети курс. Но... догодина заминавам по Еразъм за 1 семестър, връщам се почти към края на сесията и съответно няма как да съм си взела всички изпити и да имам успех за кандидатстване за втора специалност... а наистина искам. Дали няма възможност да вземат предвид причините, поради които ще са ми останали изпити за септември... и въобще дали това, че ще имам невзети изпити ще иззиграе някаква роля, при положение, че имам нужния успех за кандидатстване... ( става въпрос за румънска филология като втора специалност).
Благодаря предварително!
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Пусни една молба до Декана. Това е универсалният ми съвет към всички по всички проблеми. Ако оттам ти кажат, че не става, значи не става. Тук може да си пишем, каквото ни скимне.
Into the endless we ride... 
-
kiss_fairy
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аз още не съм започнала обучението си
Но имам желание да запиша немска филология като втора специалност. Сега се чудя дали задължително трябва да съм положила изпит по немски език или може и с матурата понеже за НФ се кандидатства и с матура по немски 
Импровизацията е майката на успеха.