Упражненията също са важни...не знам как е в СУ, но при нас "младите" както им викат ...асистентите са повечето практикуващи юристи и с някои изключения са ни полезни като се дискутират темите на практическо равнище, коментират дела, които водят в момента, насочват ни за по-нататък и така. Има разбира се и такива, които правят повторение на лекцията де, но да се надяваме, че тва ще зачезва все повече. И тук си мисля, че ако ни показват повече документи примерно искови молби, ЗЗ, договори...или ни учат да пишем разни неща ще бъде доста полезно. На университетското обучение му трябва още малко практическа насоченост. Лично мнение де, не ангажирам никого.
П.С. Само за пояснение на Steel Dragon - в УНСС влязох с 5.70 и 5.16 на двата приемни изпита на второ класиране, с отлични оценки от матурата. В СУ имах 4.75 (2008 г. в която кандидаствах бтв над този резултат имаше не повече от 75 човека на редовния изпит, много слаба година) на изпита по История и в последния момент се отказах от този по БЕЛ....което не ми попречи да бъда приет сред първите 10 човека по бал в историческия факултет на СУ, а впоследствие както разбрах при подобна оценка и на темата по литература (което както предполагам осъзнавате не е кой знае какво затруднение) щях да събера и достатъчен бал за Юридическия Ви факкултет