1 курс Право ('09-'10)
- Гуньо Простия
- Пишете, о, братя
Re: 1 курс Право ('09-'10)
А оценките са по-скоро плод на октруиране или изискват неимоверни интелектуални усилия на представителите на активното гражданство?
"Демокрацията трябваше да ни донесе справедливост,но вместо това ни донесе правова държава."

- Jack Skull
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: втори
Изпитът минажа много лесно ако знаеш,Марто за теб няма да има проблем споко ,а относно изпита жърнете се страниците назад и Биби го е писала не се различажа много,само неска бяхме 130 човека и нещата бяха тежки заради броя,отпадат 7,13,и всички след 15 ,ако има още някакви въпроси ЛС 
May I eat your eyes?
- velvetka
- В началото бе словото
- Специалност: право - задочно
- Курс: първи
Днес дойдох, но тъй като бях под номер 100 и някой си в списъка, а в 10ч трябваше да съм на зъболекар, реших, че е по-добре да оставя за друг ден. До колкото знам може и в петък да се явим нали???
Освен това докато чаках останах с впечатлението, че доста от хората, които излизат от кабинета на професора нямат 6ци... нали беше от готините леки изпити уж? Започнах да се притеснявам... Аз учебник нямам, а и на лекции не съм била. Уча само от нета и от лекциите, които се даваха тук във форума. Това стига ли? Вие с 6-ците от къде четохте?
Освен това докато чаках останах с впечатлението, че доста от хората, които излизат от кабинета на професора нямат 6ци... нали беше от готините леки изпити уж? Започнах да се притеснявам... Аз учебник нямам, а и на лекции не съм била. Уча само от нета и от лекциите, които се даваха тук във форума. Това стига ли? Вие с 6-ците от къде четохте?
Без амбиция нищо не започва, без труд нищо не завършва.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Toва означава ли, че всички трябва да имат 6?velvetka написа: Освен това докато чаках останах с впечатлението, че доста от хората, които излизат от кабинета на професора нямат 6ци... нали беше от готините леки изпити уж? Започнах да се притеснявам... Аз учебник нямам, а и на лекции не съм била. Уча само от нета и от лекциите, които се даваха тук във форума. Това стига ли? Вие с 6-ците от къде четохте?
- Jack Skull
- От дъжд на вятър
Значи изпитът е лек наистина,аз бях в първата група и тези които върна не можаха да му отговорят,имаше едно момче което да речем бая го мъчи за да може то (момчето) да му отговори относно първата и основна концепция за конституцията ( на естественоправниците) и то не отговори и му каза утре, други ден.Лекциите са АБСОЛЮТНО достатъчни.Въпросте които задава са конкретни,напр. "в какво се изразява разбирането на Аристотел за държавата?"-"общност на общностите"-6.Основното и най-важно е ранното явяване..
Като цяло тези които бяха върната не можаха да си отговорят на въпросите или се обаркаха.
Като цяло тези които бяха върната не можаха да си отговорят на въпросите или се обаркаха.
May I eat your eyes?
- aahz
- Пишете, о, братя
Може би е имало хора, които са смятали, че изпита се взема с учене, а не с преписване на разните там примери от помагалото (което е хубаво човек да си купи около час преди изпита, по-рано не му трябва).Toва означава ли, че всички трябва да имат 6?То и по Философия на правото има такива невероятни образи дето са изкарали 5 и 4!!! Бойчев им размахваше работите днес и не можеше да разбере тия какъв изпит трябвада им се направи, че да изкарат 6
Бяха дали само по 1-2 примера или въобще нямаха примери от помагалото.
P.S.: Не знам дали сарказмът в мнението е достатъчно явен, казвайте, ако е нужно допълнително да посочвам какво е абсурдното в ситуацията.
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
And these are my dreams
Somebody shake me
- mihaela_a
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право-редовно
- Курс: първи
Професор Бойчев обясни как ще протече изпитът,сигурно просто е имало недоразбрали..а и той дори по време на изпита обясняваше пак какво точно и как да пишем.. иначе много кофти за тия с 5-ци-да,да не говорим за 4-ките 
"The person you want to be does exist; somewhere on the other side of hard work and faith and belief. And, beyond the heartache and fear of what lies ahead."
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
Право-редовно,2 курс,II поток,11 група
- _sonrisa_
- Флъдзила
E много кофти, няма що! То не стига, че едва ли не ти подаряват 6цата, ми да те мързи ( да не можеш, не си рабрал и тн) да препишеш 10 примера от едно помагало..
И на всичкото отгоре от "черния списък" само едно момиче беше чужденка ( следователно има поне някакво оправдание да има 5). Всички други.. явно са доста способни на този изпит точно да имат 4ки
И на всичкото отгоре от "черния списък" само едно момиче беше чужденка ( следователно има поне някакво оправдание да има 5). Всички други.. явно са доста способни на този изпит точно да имат 4ки
- Scorpion
- Легендарен флуудър
10 примера? На нас миналата година ни искаха само два...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Jack Skull
- От дъжд на вятър
При Бойчев 4ката е само една и то момчето нямаше почти примери и то затва Бойчев му каза каде са ти примерите..
May I eat your eyes?
- _sonrisa_
- Флъдзила
Ем.. някой от въпросите имаха и повече от 10 примера даже
Моят.. май някъде толкова бяха - беше преди цял месец, вече не помня
Моят.. май някъде толкова бяха - беше преди цял месец, вече не помня
- aahz
- Пишете, о, братя
Не ви хрумва, явно, че може би има хора, на които не им се преписва. Или не им се давата пари за оценката (защото не е ли това закупаването на поагалото за изпита??). Да, проф Бойчев е болезнено ясен за това как протича изпитът. Това обаче не прави нещата правилни или справедливи. И вместо да се питате как може да ви подаряват 6-ци, вие се смеете на хората, които по една или друга причина не са били след дарените. Прав си бях, че надали ще усетите парадокса. И как очаквате някой после да взема нас, студентите по право от СУ, на сериозно при такива обстоятелствата???? 6-ците тук не значат нищо, скъсаните се броят в повечето случаи на пръсти.... Един приятел от ТУ дойде точно на тоя изпит, писа каквото му хрумна, завърши в крилата фраза nunc est bibendum и има 4 и 1/2. И все пак този изпитът е вододелът между бележкарите и хората, които учат. Защото нагоре идват още такива, а разумните хора вече са наясно, че само си губят времето с такива .... търся мека дума, но не намирам, тъй че ще си премълча.
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
And these are my dreams
Somebody shake me
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Нормално беше да не схванат сарказма. Още нищо не са видяли от тоя факултет, а и надали са говорили лично с хората с петици и четворки, за да знаят, че точно тези хора напук са отишли и са писали това, което знаят. Огромното количество от моите колеги си нямат понятие за това, какво остава за първокурсниците.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Мисля, че бъркате по отношение на щастливците с четворките и петиците, щото аз ги видях една част днес при Бойчев, ама както и да е...
- aahz
- Пишете, о, братя
Може да бъркам по отношение на някои хора, всъщност със сигурност греша. Но за всеки щастливец с 4 или 5, който просто не вдява какво става дума, има поне трима, които по нищо съществено не се отличават от него и имат 6. Просто защото някой им е споменал каква е схемата. Но не става дума за тези, които не са разбрали, а за тези, които ги е "домързяло". Защото в конкретния случай домързяло е синоним на доста разбирания за изпитния процес, които поне според мен са правилни.
И все пак, дами и господа първокурсници, изпускате основния проблем. Защото е смешно да се делите според оценките си специално на тоя изпит, а не например според оценките по значимите дисциплини като ОТП и римското право. А е тъжно, че се занимавате с това, вместо да помислите за стойността на една подарена шестица. За това какво значи изпитът и оценката на него. И какво значи да откажеш да приемеш такъв подарък. Защото хората, които участват доброволно в цирка, се наричат ... (охх, получи се задоволителна поне за мен метафора, но може би ще прозвучи грубо, ако я довърша, а не ми се ще да ми трият мненията, не са ми толкова много, че да ги прежалвам лесно, тъй че оставям на вас да се досетите).
И все пак, дами и господа първокурсници, изпускате основния проблем. Защото е смешно да се делите според оценките си специално на тоя изпит, а не например според оценките по значимите дисциплини като ОТП и римското право. А е тъжно, че се занимавате с това, вместо да помислите за стойността на една подарена шестица. За това какво значи изпитът и оценката на него. И какво значи да откажеш да приемеш такъв подарък. Защото хората, които участват доброволно в цирка, се наричат ... (охх, получи се задоволителна поне за мен метафора, но може би ще прозвучи грубо, ако я довърша, а не ми се ще да ми трият мненията, не са ми толкова много, че да ги прежалвам лесно, тъй че оставям на вас да се досетите).
This is my life
And these are my dreams
Somebody shake me
And these are my dreams
Somebody shake me