zazo_sf написа:Здравейте!
Искам да попитам следното нещо:
Искам да кандидатствам Медицина и съответно държах предварителни изпити в СУ по Химия и Биология.При подаване на документите писах Медицина на първо желание,но не съм отбелязвал да ми се взима оценката от матурите,тъй като държах втора матура по география.
Интересува ме дали всичко е ОК,тъй като балообразуващи са ми Химия и Биология и ще ми се вземат оценките от дипломата по двата предмета в този случай(така предполагам)+оценките от предварителни изпити,а аз не съм отбелязвал балообразуваща да бъде оценката от който и да е ДЗИ...?
Всичко е наред, щом си държал матура по география (а не по биология или химия), тази оценка няма никакво значение.
Ако беше държал матура по биология/химия, оценката от нея задължително щеше да се вземе като балообразуваща вместо тази от дипломата (това е нововъведението тази година), дори и да не си посочил отдолу участието на оценки от матури.
Това, което се посочва отдолу е съвсем друго - дали искаш да използваш някоя от оценките от ДЗИ като вход към университета (вместо кандидатстудентски изпит).