Има ли запалени по Downhill?

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Just_Maria
В началото бе словото
Специалност: НУПЧЕ
Курс: втори

Има ли запалени по Downhill?

Мнение от Just_Maria »

Здравейте!
От известно време си падам по тази дисциплина от планинското колоездене и, тъй като скоро мисля да си купя колело, си търся компания. Целта ми е от каране в парка и след овладяване на най-необходимите техники и умения да започна да карам на Витоша. Надявам се да има запалени колеги от СУ, защото е сложно да правя "кастинг" :wink: за ентусиасти на моята възраст, пък и начинаещи където и да било другаде, било то и във форума на http://mtb-bg.com/.
Anything that`s worth having is sure enough worth fighting for...
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Re: Има ли запалени по Downhill?

Мнение от HeyGod »

Аз съм доста запален по колоезденето като цяло.
Било то downhill,hardtail и т.н.
Проблема е,че ми остава прекалено малко свободно време,но с удоволствие бих се качил някой свободен ден на Витоша да покарам.
Какво колело си набелязал/а?
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Just_Maria
В началото бе словото

Мнение от Just_Maria »

Спряла съм се на RAM ht, но ще се посъветвам за номера на модела. Ти какво колело караш и откога си в бранша ?
Аватар
HeyGod
Легендарен флуудър

Мнение от HeyGod »

Хаха :)
Трудно бих нарекъл,че съм в бранша,но карам стабилно от много малък и както споменах,все по-рядко ми остава време за колело. :( Ако успея идвам на работа с него.
С Drag Ontario съм. За RAM не мога да отделя толкова пари. :D Но и Драг-ът върши прекрасна работа.Не съм имал никакви проблеми с него засега.
Запасил съм го само с един километраж и звънче. :lol:
Pick your moment and make the right play...
Изображение

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!
Аватар
og_i_gog
От дъжд на вятър
Специалност: право

Мнение от og_i_gog »

здрасти Just_Maria,
downhill (DH) е една доста сериозна дисциплина, рам HT не е подходящ за целта, но като начинаещ, който ще се учи(като теб) е добре, препоръчвам ти да избириш модела с дискови спирачки и по-добра окомплектовка като HT 1.1 или HT3. НЕ си взимай ДРАГ, ако мислиш наистина да караш.
аз карам от 8ми клас, ще се радвам да покараме заедно и да ти покажа някои неща ;)

наскоро в Боровец отвориха байкпарк, който е супер и 24-26 септември там ще има състезание! такаче заповядай, ще е интересно, ако си понаучила управлението, може да се запишеш ;)

п.с downhill и hardtail не са в една категория, хардтейл е вид рамка (твърда), ДХ е дисиплина :)
Just_Maria
В началото бе словото

Мнение от Just_Maria »

Макар че едва от тази година се интересувам от DH, следя МТБ календара и някои теми в МТБ форума и може да се каже, че съм в час, с други думи знам за какво ми говориш. ;) Имам двама приятели, които карат сериозно - момичето печели редовно първи места на местни състезания по даунхил. В момента колелото вече ми е малко на заден план, но някой ден може и да си взема, знам ли. Фаворит от твърдаците ми е ht.3, така че сме на едно мнение! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”