Подаване на документи за класиране
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- aikaeimin
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Японистика
- Курс: втори
Re: [АКТУАЛНО] Подаване на документи за класиране
И най-добрият ще спечели... липса на сън и много японски! Чак ми е жал за бъдещия победител в класиранията xD
И аз мисля, че са задължени да издават документ, който да ти послужи, докато си вземеш картата. Независимо каква поръчка пусне човек, немислимо е да те оставят без никакъв документ за самоличност.
И аз мисля, че са задължени да издават документ, който да ти послужи, докато си вземеш картата. Независимо каква поръчка пусне човек, немислимо е да те оставят без никакъв документ за самоличност.
Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.
- ЕгасиКостов
- Да живей словото
- Специалност: Английска Филология
- Курс: първи
Т'ва е някаква безумна простотия
Лична карта не би трябвало да ти искат
Дипломата би трябвало да е напълно достатъчна като средство за идентификация
По всеки въпрос има две мнения - моето и грешното.
-
VirtualDiva
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Е, тя до 3 дни ще е готова, тях какво ги засяга, че си изпускам срокаSunshiiine написа:Хахаххаха е да, то това си е важно нещо. Първи, втори...трети кръг. Нененее всъщност като по повод подаване на точно тези документи, направо си правиш 1,2,3то класиране..Накрая ще остане най-добрият xD
Как така не издават удостоверение за изгубена карта? Тия не са наред.. това си е важен документ. И не ти ли казаха поне какво се прави като ти е нужна картата, а я нямаш?България ..
Субтитри искам, за да разбера дали светът се върти около мен и теб, дали времето спира за мен и теб, или пък сбърках нещо??
-
VirtualDiva
- В началото бе словото
И аз съм на същото мнение, все пак на дипломата има и снимка. Утре ще отида и ако не ми приемат документите ще хвърчат глави!ЕгасиКостов написа:Т'ва е някаква безумна простотия
Субтитри искам, за да разбера дали светът се върти около мен и теб, дали времето спира за мен и теб, или пък сбърках нещо??
- ЕгасиКостов
- Да живей словото
- Специалност: Английска Филология
А, така!
С ръце на кръста и македонски акцент
С ръце на кръста и македонски акцент
По всеки въпрос има две мнения - моето и грешното.
Въпрос! На кандидатстудентския картон може ли да се отбележат 2те матури или трябва отделен комплект документи за да отбележиш и другата матура?
Какво да се сетиш по-рано - да си изгубиш картата ли?!

Животът е това, което ни се случва, докато правим други планове.
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Един е достатъченBuddafly написа:Въпрос! На кандидатстудентския картон може ли да се отбележат 2те матури или трябва отделен комплект документи за да отбележиш и другата матура?
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Можеш да си извадиш временен документ за самоличност, който важи вместо лична карта. Отиваш в твоето РПУ, съобщаваш че ти е ОТКРАДНАТА личната карта (измисляш си история, която я запомняш, защото после пак ще те викат на разпит) и те ти вадят служебна бележка, която ти се води нещо като временен документ за самоличност. Та вземи си такъв документ и пробвай с него, ако нямаш международен паспорт.VirtualDiva написа:И аз съм на същото мнение, все пак на дипломата има и снимка. Утре ще отида и ако не ми приемат документите ще хвърчат глави!ЕгасиКостов написа:Т'ва е някаква безумна простотия
Дипломата би трябвало да е напълно достатъчна като средство за идентификация![]()
![]()
П.С. За изгубена лична карта се плаща доста голяма глоба, а за изгубена - нищо.
-
anesthesia
- В началото бе словото
Здравейте!
Ще ви помоля да ми отговорите на два въпроса:
1. Ако на първо класиране съм приета на трето желание, ще мога ли да участвам във второ класиране като си запазя мястото? Или автоматично ми се губи шанса, ако не се запиша?
2. Мога ли след първата година да се преместя от една специалност в друга? Да речем, ако уча психология или педагогика да се преместя английска филология? Или е възможно само ако специалностите са от един и същи факултет? Ако може да ми разясните как точно стоят нещата.
Благодаря.
Ще ви помоля да ми отговорите на два въпроса:
1. Ако на първо класиране съм приета на трето желание, ще мога ли да участвам във второ класиране като си запазя мястото? Или автоматично ми се губи шанса, ако не се запиша?
2. Мога ли след първата година да се преместя от една специалност в друга? Да речем, ако уча психология или педагогика да се преместя английска филология? Или е възможно само ако специалностите са от един и същи факултет? Ако може да ми разясните как точно стоят нещата.
Благодаря.
- Sunshiiine
- Да живей словото
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Обратна връзка:
Значиии... Не че и аз съм много навътре в нещата, но от казаното на хората, разбрах:
1. Отиваш и си "депозираш" дипломата (т.е. я оставяш в Ректората явно
и те ти пазят мястото на което си приета, докато участваш в другите класирания)
2. Да, можеш да се местиш от 1 факултет в друг, но само при определени условия. Трябва да си издържала* нужния за съответната специалност кандидат-студентски изпит, като ти даде пример, че искаш английска филология, така че да си издържала изпита по английски. Също така, по време на учебната година, трябва да имаш успех над 4 или друг
(а това е различно, определя си се от всеки факултет... тоест може да искат да имаш успех и над 5 и такам
)
* под издържала считай да си хванала 3-ката на кандидат-студентския изпит.
1. Отиваш и си "депозираш" дипломата (т.е. я оставяш в Ректората явно
2. Да, можеш да се местиш от 1 факултет в друг, но само при определени условия. Трябва да си издържала* нужния за съответната специалност кандидат-студентски изпит, като ти даде пример, че искаш английска филология, така че да си издържала изпита по английски. Също така, по време на учебната година, трябва да имаш успех над 4 или друг
(а това е различно, определя си се от всеки факултет... тоест може да искат да имаш успех и над 5 и такам
* под издържала считай да си хванала 3-ката на кандидат-студентския изпит.
За своето положение хората винаги винят обстоятелствата. Онези, които успяват в живота, които вървят напред и нагоре, търсят желаните от тях обстоятелства. Ако не могат да ги намерят, ги създават.
- КМаркова
- От дъжд на вятър
за преместване в специалност Право,какво е нужно освен да си изкарал изпита по БЕЛ?
успех над......
успех над......
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Трябва да имаш поне тройки на изпитите по история и БЕЛ и успех от следването над 5.50
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Член на Академически съвет на СУ
- Mackle
- Пишете, о, братя
- Курс: трети
...5.50 и да изпревариш доста от многото желаещи да сторят това.КМаркова написа:за преместване в специалност Право,какво е нужно освен да си изкарал изпита по БЕЛ?
успех над......
-
VirtualDiva
- В началото бе словото
Deschain написа:Можеш да си извадиш временен документ за самоличност, който важи вместо лична карта. Отиваш в твоето РПУ, съобщаваш че ти е ОТКРАДНАТА личната карта (измисляш си история, която я запомняш, защото после пак ще те викат на разпит) и те ти вадят служебна бележка, която ти се води нещо като временен документ за самоличност. Та вземи си такъв документ и пробвай с него, ако нямаш международен паспорт.VirtualDiva написа:И аз съм на същото мнение, все пак на дипломата има и снимка. Утре ще отида и ако не ми приемат документите ще хвърчат глави!ЕгасиКостов написа:Т'ва е някаква безумна простотия
Дипломата би трябвало да е напълно достатъчна като средство за идентификация![]()
![]()
П.С. За изгубена лична карта се плаща доста голяма глоба, а за изгубена - нищо.
Да, ходих вече в РПУ, написаха ми акт, но нямаше как да използвам версията за откраднатата лична карта, защото вече я използвах миналата година
П.С. Глобата ще ми е около 60 лв., но какво да се прави....