Ти на тримесечие ли искаш да саKuonyy написа:Задължително ли е утвърдените такси да са годишни?
Студентските такси за 2010/2011 г.
Re: Студентските такси за 2010/2011 г.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- Kuonyy
- В началото бе словото
Ако може дневни!aL` написа:Ти на тримесечие ли искаш да саKuonyy написа:Задължително ли е утвърдените такси да са годишни?.
Имам предвид ректора да си каже друга цена?
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
И как ще стане тоя номерKuonyy написа:Имам предвид ректора да си каже друга цена?
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
- iki
- В началото бе словото
- Специалност: МУ-София, Медицина
А вие от СС мислите ли да правите нещо, ако до две седмици нямаме ново ПМС с променени такси за "Медицина" и "Медицинска сестра"?shayne написа: И как ще стане тоя номер
Чисто информативно питам, защото ние от групата във Facebook със сигурност ще организираме някакъв протест, но вие се очаква да сте доста по-наясно как стават тези работи.
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Какъв протест да организираме, като лично проф. Илчев ни е уверил, че проблемът ще бъде решен.
Цветелин Биков
- iki
- В началото бе словото
Всички, които следят случая знаят, че в момента нещата зависят от МОМН и Министерски Съвет, а не от Ректора на СУ.shayne написа:Какъв протест да организираме, като лично проф. Илчев ни е уверил, че проблемът ще бъде решен.
Или вие бяхте само дотам?
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Знам от кого зависи решаването на проблема в момента, но при положение, че нещата са в процес на разрешаване, не мисля, че е разумно да се предприемат подобни действия.
Цветелин Биков
- iki
- В началото бе словото
Ами то не беше разумно да се чака цял месец на обещания, ако питаш мен. Защото до вчера официалните отговори на МОМН бяха, че "таксата си е 2713 лв и не се знае нищо за промяна", а днес - че "от нас научават за подобно нещо". Според мен трябва най-малкото да имаме (и вие, ако ще се включвате/организирате) готовност да се направи нещо след 2 седмици (както са казали), ако нямаме резултат, защото... НЯМА ВРЕМЕ.shayne написа:Знам от кого зависи решаването на проблема в момента, но при положение, че нещата са в процес на разрешаване, не мисля, че е разумно да се предприемат подобни действия.
- Kuonyy
- В началото бе словото
Aко не се предприеме нищо, няма нищо да се направи. Ректорът си е свършил работата, евала за което, но уважаемият ни министър не я е свършил още. Най-кратък срок, според мен, значи до 2 седмици. Вече са минали три и нищо.shayne написа:Знам от кого зависи решаването на проблема в момента, но при положение, че нещата са в процес на разрешаване, не мисля, че е разумно да се предприемат подобни действия.
След като е неразумно да се предприемат такива действия.. как да си получим новата такса?
Всъщност си мисля, че ако седим и чакаме, ползата няма да е нулева, а отрицателна!
A и нещо още по-важно! Засега няма нищо официално съобщено от никого, което е още по-притеснително. Дори от ректора няма официално обяснение. Това с "техническата грешка" е нещо, което.. е оправдание за "ако мине номера".
-
modevav
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Според мен хората от Студентският съвет към СУ трябва да са двигателя на цялата тази кампания, защото те са избрани там точно за тази цел да защитават интересите на студентите, респективно кандидат студентите . Ако тази такса не се промени до провеждането на третата сесия, съмнявам се, че голяма част от кандидат студентите въобще ще се откажат да се явят на изпити, а от това губи университета. Голяма част от желаещите да учат в СУ ще се пренасочат към другите МУ без да се занимават повече със СУ ще променят ли таксата, няма ли. Да не говорим за записването , никой вече не вярва на голи обещания.
Така че, СС поемете инициативата и бъдете Вие двигателя, недейте да чакате.
Така че, СС поемете инициативата и бъдете Вие двигателя, недейте да чакате.
- Kuonyy
- В началото бе словото
Защитават интересите и позицията на университета си, a не интересите на студентите и кандидат-студентите.
- iki
- В началото бе словото
Еми - ето им перфектния шанс да докажат обратното. Аз запознах с проблема и Националното Представителство на Студентските Съвети, въпреки че те много добре знаят за случая, но единственото нещо, което чух досега по този повод от техния председател - още на 8-ми юни е, че "такива високи такси са изключение". Прецедент, според мен е по-точната дума, но дори и "изключение" да ги наречем - това СЪВЕМ НЕ ОЗНАЧАВА, че трябва да бездействат и да оставят цялата работа (след като в СУ се прегласува таксата (но само едната (!!) от двете драстично увеличени) като ходене и писане до министерства и други институции и организации, МЕДИИ и т.н.) да се движи от шепа КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ !!!
Просто се събудете !!!
Просто се събудете !!!
- Kuonyy
- В началото бе словото
Проблемът е, че вече идва време, в което проф. Илчев трябва да издаде заповед за таксите за следващата учебна година! Това значи, че сегашните кандидати нямат време, което да използват за чакане за ново постановление. Трябва да се раздвижат по-бързо нещата..
Хората от СС защо не говорят с ректора, за да настоява той да се поправи по-бързо? След като той е на мнение, че трябва да се поправи таксата и именно той е внесъл предложението на АС, значи ще съдейства за по-бързо решаване на проблема.
Не знам, но ден-два-три след 25-ти юли е записването, а таксите вече трябва да са утвърдени. Ако до седмица или най-много нищо не стане в МС, кво правим!?
Хората от СС защо не говорят с ректора, за да настоява той да се поправи по-бързо? След като той е на мнение, че трябва да се поправи таксата и именно той е внесъл предложението на АС, значи ще съдейства за по-бързо решаване на проблема.
Не знам, но ден-два-три след 25-ти юли е записването, а таксите вече трябва да са утвърдени. Ако до седмица или най-много нищо не стане в МС, кво правим!?
А бе вие не разбрахте ли, че тези студентски съвети и организации са само за парламата
. Няколко души с неясни цели и мотиви гледат лични интереси и лукаво се чудят как да придобият повече популярност и да занимават хората със себе си. Това е нещо като Цветелин Кънчев да каже "Ние циганите . . .". Първо, кои сте вие циганите и второ - Кой си ти и за какво се бориш?
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- shayne
- Вазов
- Обратна връзка:
Днес се чух с председателя на Асоциацията на студентите медици към СУ и той ми обясни, че проблема вече е решен. Неговата информация пък е от деканата на МФ.
Цветелин Биков