[КСК 2010] Философия

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Tsvetelinna
В началото бе словото

Re: КСК - Философия 2010-2011

Мнение от Tsvetelinna »

вечен студент написа:Еееееееееее, това пък е най-, ама НАЙ-елементарната от всички матури! Всъщност, това изобщо не е матура, а елементарен тест за обща култура. 8)
Иначе, матурата по БЕЛ е значително по-трудна. Аз ако трябваше да се явя на матура по БЕЛ, щях да се боря максимум за 4.00! :mrgreen:
Матура 2009 написа:31. В свитъка за свободните отговори запишете към кое философско направление принадлежат философите Жан-Пол Сартр и Албер Камю.
Нищо подвеждащо няма! Ако ви питаха, дали херменевтичната феноменология е вид постмодерна епистемология или не, разбирам да се притеснявате, ама това за Камю и Сартр... :alien:
Това е лесно да се каже от гледната Ви точка на "вечен студент". А и от предишни постове видях, че вече сте завършили Философия. Това, което исках да кажа с определението си за отворените въпроси като "подвеждащи", е че понякога самата формулировка на въпроса предполага по-отвлечено мислене и поради това е възможно да отговориш по-задълбочено, отколкото всъщност се иска. То е хубаво, че принципно я има опцията "допустими са и други отговори", но оценяването при всички случаи е субективно. Имам много забележки около формата на матурата, която повече ми прилича на тест за установяване на способността за зубрене, отколкото на тази за мислене, но не е мястото тук на подобни констатации. Да не говорим пък за това, че дори и затворените въпроси понякога са зададени по лош начин и често не обхващат подходящия контекст, в който може да се разглежда дадено понятие. :/

Тук няма нищо подвеждащо, да. Не за всички отворени въпроси ставаше дума и определено не за тези, зададени по конкретен и разбираем начин. :)
As soon as you're born you start dying
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Tsvetelinna написа: не е само едно момиче, изкарало 5,75. :) Аз имам и 50 и знам, че има две момичета с по-висок резултат от мен.
Е, щом имаш 5.50 на изпита, защо се притесняваш за матурата?! Между другото, аз преди 11 години влязах с 5.27 на изпита... :mrgreen:
Аватар
Tsvetelinna
В началото бе словото

Мнение от Tsvetelinna »

Ами... не се притеснявам кой знае колко, в момента повече ме вълнува тази по литература, защото не харесвам особено Вазов...
Не знам дали в крайна сметка не съм писала с лека ирония за него. Имам я тази склонност. :D Ако е така това няма да се хареса на проверяващите. (rofl)

Днешната матура по Филсофия иначе беше доста по-лека от миналогодишните, поне така ми се стори. :)
Вие к'во ще кажете? x)
Аватар
Hrisko
От дъжд на вятър

Мнение от Hrisko »

Tsvetelinna написа:Ами... не се притеснявам кой знае колко, в момента повече ме вълнува тази по литература, защото не харесвам особено Вазов...
Не знам дали в крайна сметка не съм писала с лека ирония за него. Имам я тази склонност. :D Ако е така това няма да се хареса на проверяващите. (rofl)

Днешната матура по Филсофия иначе беше доста по-лека от миналогодишните, поне така ми се стори. :)
Вие к'во ще кажете? x)
Да и аз съм на това мнение предишните бяха по-гадни та да видим какви ще са резултатите успех от мен и на 2-те матури !
Аватар
Tsvetelinna
В началото бе словото

Мнение от Tsvetelinna »

Благодаря, на теб също. :salute:
;]
Аватар
Hrisko
От дъжд на вятър

Мнение от Hrisko »

Да ли ще има ключ с отговорите като по български ?
Аватар
Tsvetelinna
В началото бе словото

Мнение от Tsvetelinna »

Аз търсих, но още ги няма в Интернет.
Би трябвало да излязат до довечера, ще проверяваме периодично.
Tann
В началото бе словото

Мнение от Tann »

Вече има ключ и към двете матури...
незнам но на мен тази по философия ми се стори сложна.. :salute:
Аватар
Dedalus
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Dedalus »

Tsvetelinna написа:Това ли е най-високата оценка от изпита? Ако е така не е само едно момиче, изкарало 5,75. :) Аз имам и 50 и знам, че има две момичета с по-висок резултат от мен.
Обаче никъде не можах да открия статистика с разултатите от изпита. Ти от къде знаеш, че това е най-високата оценка? :>
Ходих да си индетифицирам работата и разбрах най-високия резултат.Имах 5-ца и влизах в топ 10-ката . Дано имам 5.5 на редовния :JC_kissme:

вечен студент написа:...дали херменевтичната феноменология е вид постмодерна епистемология или не,...
мисля ,че е

Матурата е може да е елементарна ,но който не си учи понятията от психология, етика и право има 5.43 :(

П.П.:Може ли пак да се падне Декарт :brilsmurf:
"Et ignotas animum dimittit in artes"
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: [КСК 2010] Философия

Мнение от svetlio.varna »

Явно въпреки че темата е закачена най-отгоре и е направена важна, не се забелязва от всички кандидатстващи, щом продължават да се жалват в най-различни теми, че са изпуснали сроковете за записване за изпит. Документи за записване за изпит все още се приемат :arrow: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 58&t=17369
Facebook
Изображение
Аватар
Tsvetelinna
В началото бе словото

Мнение от Tsvetelinna »

Dedalus написа:
Ооо не. Само да не е Декарт пак. Но няма да бъде, защото този път аз няма да тегля... xD
*too... much... responsibility... *
Аз вече съм си взела жълтото картонче. Сега само чакам. :cheers:
Аватар
Hrisko
От дъжд на вятър

Мнение от Hrisko »

Tsvetelinna написа:
Dedalus написа:
Ооо не. Само да не е Декарт пак. Но няма да бъде, защото този път аз няма да тегля... xD
*too... much... responsibility... *
Аз вече съм си взела жълтото картонче. Сега само чакам. :cheers:
Как се представи на матурата по философия ?
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Съжалявам, че ви спамя темата, но просто искам да видя, за колко време модераторът ще изтрие това, тъй като се беше зарекъл, че са няколко секунди. Давай Светльо!

Иначе, честито на бъдещите класирали се и поздравления за смелостта да изберете точно тази специалност ;)
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Pisobella каза да съм толерантен и да не гърча много спамерите тука :lol: Ама виж, за Варненец бих направил изключение :lol: :lol: :lol:
Facebook
Изображение
Аватар
Lacey
В началото бе словото

Мнение от Lacey »

някой социология :? :)
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”