Прием 2011-2012

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Прием 2011-2012

Мнение от shayne »

Тъй като знам, че има доста настоящи ученици и бъдещи кандидат-студенти във форума, отворих тази тема, за да издам малко предварителна информация, която не съм сигурен колко скоро че ще бъде публично разпространена.

Както знаете, от миналата година се говори, че от по-следващата академична година ще се приема с тест в хуманитарните специалности, с изключение на Право. Беше свикана комисия, която да обсъди идеята и това, до което са стигнали като решение е, че все още тестове НЯМА да се въвеждат в СУ - остават си темите. Докладът на комисията ще бъде представен на Академически съвет в края на месеца, като не очаквам да не бъде приет.

Така че всички, които искат да учат в СУ, да продължават да си четат темите. Другият вариант е МОМН да промени формата на матурата, като я направи двумодулна, в който втори модул бъде добавена по-сложна задача за създаване на текст, който да служи за вход във ВУЗ (включително и СУ).
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Re: Прием 2011-2012

Мнение от VelinaShine »

Супер, радвайте се
Аватар
mina_k
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от mina_k »

развитие в застой!!!
но ще се приспособяват,какво друго да направят!
Аватар
iprodanov
Пишете, о, братя
Специалност: КН у ФМИ
Курс: втори

Мнение от iprodanov »

Това е добро решение! Масово се преписва на матурите, дори в училища като моето, което е снабдено с камери във всяка стая. Нека СУ продължи да бъде най-добрият университет в България. Радве ме и решението за евентуален тест. На матурата по БЕЛ през 2008 се образува 3,ХХ при всички отговори съответно - а).

Неслучайно приемам новината така положително, ще кандидатствам за специалност във ФМИ. :))
Аватар
yOankaa
Пишете, о, братя

Мнение от yOankaa »

Да сме спокойни поне, че ако не ни приемат сега другата година пак се бутаме с темите и т0ва е :)
Tуризъм; 1 курс :mrgreen:

C.Ronaldo: Господ ме прати да ви науча как се играе футбол!
Messi: Не е вярно, никого не съм пращал!
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

iprodanov написа:Това е добро решение! Масово се преписва на матурите, дори в училища като моето, което е снабдено с камери във всяка стая. Нека СУ продължи да бъде най-добрият университет в България. Радве ме и решението за евентуален тест. На матурата по БЕЛ през 2008 се образува 3,ХХ при всички отговори съответно - а).

Неслучайно приемам новината така положително, ще кандидатствам за специалност във ФМИ. :))
Тия тестове не влияят на ФМИ, още доста дълго време ФМИ ще си е с 10 задачки :roll: А ти за коя специалност във ФМИ си се запътил? :scratch:
Компютърни науки I курс
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Въвеждането на тест важеше само за хуманитарните специалности (без Право), като по-следващата година трябваше да се разгледа един подобен вариант и за прием в природните факултети.
Цветелин Биков
Аватар
_Stella_
Паисий
Специалност: Международни отношения

Мнение от _Stella_ »

Те така или иначе вече трябва да са изготвени до септември примерни тестове и още май не са обмислили добре точният формат с отворени, затворени въпроси и развиване на кратка тема... може би затова...още го обсъждате. Но по-нататък по-скоро ще е с тестове, нали? :D
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.

Международни отношения, I курс
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Комисията беше изброила поне около 12 причини да не се въведат тестовете :lol: Може би до три години да се промени положението :wink:
Цветелин Биков
Аватар
ennie
В началото бе словото

Мнение от ennie »

това, че новият формат ще бъде тест, съвсем не означава, че ще бъде лесен. напротив, мисля дори, че трудността ще се повиши.
Свестните у нас считат за луди
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

bggashnik написа:Тия тестове не влияят на ФМИ, още доста дълго време ФМИ ще си е с 10 задачки :roll:
мхм, а трябваше да си останат 4те задачи...
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

Факт е, че когато са били 4 задачки кандидат-студентите са били много по умни и ученолюбиви, Дори самите минимални балове го доказват. Докато в днешно време какво е-учиш,не учиш - влизаш, дори в най-хубавите и желани специалности. Моето лично мнение е, че ако сега бяха 4 задачки, щеше да има масово 2ки и много 4ки, за 5.50 само най-най-добрите, които са много малко :? Сега с 10 задачки може да стане по-добро разпределение на успеха, СУ вдигат бала и хвърлят прах в очите, а най-добрите така или иначе ще си влязат като изкарат 6.00 :roll: Личното ми мнение, че за днешното поколение(включвам се и мене) сме тъпи парчета и този вариант е по-добър. :cyclopsani: Но все пак уважавам и твоето мнение :wink:
Компютърни науки I курс
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

^ мхм, напълно съгласна съм, при 4 задачи може да се направи по- добро диференциране между не толкова добрите и много добрите, крайностите като: глупаци и математически гении ги оставям настрана..., но ако трябва да съм честна и мен 10 задачи ме устройват малко по- добре, тъй като не съм от МГ и не съм залагала само на математика по 5ч на ден...
Аватар
morfei
Форумно зомби

Мнение от morfei »

Хахахах аз като съм от МГ дали залагам 5ч на седмица...:D

П.П. Май ги няма.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Eleanor
Летящите Пръсти

Мнение от Eleanor »

^ ми щом на мен часовете в училище ми стигат, при положение,че съм в езикова, какво остава за тези от математическите+ това ходиш на частни уроци.... (ако не ме лъже паметта, някъде по трасето от 80 стр. го прочетох)

П.П. Говорех по принцип, че има изключения, има...
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”