За трамвая, съда, Цветанов, Бойко и компания

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

За трамвая, съда, Цветанов, Бойко и компания

Мнение от Scarface »

Пействам си поста от един друг форум, понеже се уморих да разказвам въпросната история...
Не знам откъде да започна...става въпрос за случая с побоя в трамвай 20, когато няколко човека отиват на протест за правата на бежанците в България. Няма да обяснявам нашироко за самата случка, предполагам, че всичките сте информирани и знаете за какво става въпрос. Работата е там, че с едното момче (Емо) имаме общи познати. По времето, когато става цялото това нещо с побоя в трамвая, той е вкъщи с родителите си и учи за последния изпит от сесията си. Вечерта идват в тях, арестуват го и конфискуват компютъра под предтекст, че трябва да проверят за нацистки интереси, така да го нарека.
Извършителите са с маски, всичко се развива за секунди, но един от потърпевшите разпознава извършителите по черно-бели снимки - по цвета на очите, по овала на очите и по още безброй куп глупости. Съответно един от разпознатите е Емо. Той не е криминално проявен и има алиби. Доколкото разбрах от един негов много близък приятел, познайте какво прибират като доказателство - маската, която си слага под каската, когато кара ски. Заедно с още 5 човека е обвинен не в побой, не в хулиганство, а в ОРГАНИЗИРАНЕ НА ПРЕСТЪПНА ГРУПА. В компютъра му не са открити никакви неща, които да предполагат нацистки интереси. В съда адвокатите предоставят телефонни разпечатки в опита си да докажат, че тея хора никога през живота си не са контактували - нормално, все пак не се познават. Аз съм сигурен, че не само Емо, ами и други от задържаните момчета нямат нищо общо.
В общи линии се почувствах толкова отвратително, че дори не ми се пише повече. Толкова за днес...
Ние тука си гледаме новините, Цветанов се хвали как хванали извършителите на еди кое си престъпление и си казваш "Браво", но като ти дойде това на глава и видиш за какво иде реч, става страшно.
P.S. във facebook има група "ЕМО Е НЕВИНЕН", ако горната история звучи абсурдно на някой, може да се присъедини...
Последно промяна от Scarface на 24 Юни 2010, 08:43, променено общо 1 път.
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: За трамвая, съда, цветанов, бойко и компания

Мнение от Scarface »

Явно има ограничение в броя знаци и нон-стоп ми се смъква прозореца надолу, та затова нов пост.
Вече има и сайт - www.emoenevinen.com, където има цялото изявление на родителите на Емо.
На 06.06.2010 г. (неделя) около 21:00 в дома ни беше задържан от двама полицаи синът ни, Емил Алексиев, и отведен в IV РПУ. По-късно същата вечер баща му разбира, че е задържан във връзка с инцидента в трамвай номер 20. Останахме изумени, тъй като синът ни през целия ден до 15:30 не е излизал от вкъщи, защото е в сесия от средата на май и усилено се подготвяше за последния си изпит, на който трябваше да се яви на 10.06.2010 г. Емил е редовен студент четвърти курс в УНСС, специалност „Финанси”. На следващия ден – 07.06.2010 г. (понеделник), в 10:00 часа беше извършен обиск в дома ни, без да бъде представена необходимата заповед за обиск, а по така наречения параграф „в условия на неотложност”. Не бяха открити никакви веществени доказателства, иззет беше само семейният ни компютър, който е в стаята на сина ни. Полицейският инспектор ни информира, че Емил ще бъде отведен в VIII РПУ. В същото от 12:00 до 16:30 никой не ни даде каквато и да е информация за сина ни под предтекст, че с него се извършват следствени действия. Около 16:45 ни се обади полицейският дознател, разследващ случая, и ни съобщи, че срещу Емил е повдигнато обвинение и му е наложена мярка за неотклонение за 72 часа. Поиска да се яви наш адвокат. На 10.10.2010 г. беше делото за мярка за неотклонение на първа инстанция, по време на което разбрахме, че обвинението срещу него се гради на разпознаване по черно-бяла снимка от един от потърпевшите. Исканата мярка за неотклонение беше удължена от Районния съд със седем дни.
За нас, семейството му, повдигнатите към него обвинения са абсурдни, тъй като знаем, че по време на инцидента той е бил вкъщи с нас и няма как да е участвал в това престъпно деяние. Второ, всички, които го познават, знаят, че той не може да извърши подобно нещо. Просто не отговаря на личностната му характеристика. Освен това той не е осъждан или регистриран в МВР за хулигански или криминални прояви.
Ние осъждаме насилието и настояваме да бъдат разкрити и задържани истинските извършители на престъплението, защото със задържането на невинни хора не се решават проблемите на обществото. Иска ни се да вярваме, че все пак България е правова държава.

Емо е НЕВИНЕН! ПОДКРЕПЕТЕ ГО!
Изображение
Аватар
Rising
Пишете, о, братя

Мнение от Rising »

И аз не го познавам лично момчето, но от разговори с общи познати съм почти сигурен, че не е присъствал на въпросната случка, камо ли да е извършил побоища и тн. А това не са хора, които ще започнат да ме лъжат или да си измислят за такива неща.

А и като цяло медиите отново представиха случката в типичния си стил - задържаха виновните за извършения побой, наложена им е най-тежката мярка за неотклонение, борим се доста ефективно срещу престъпността и тн, като в същото време има виновни, които си щъкат свободни в момента и продължават да си вършат простотиите, докато в ареста има невинни, чиято психика не знам на какво е станала вече...
Иначе ще е хубаво да се разпространи този случай навсякъде по форуми, по-нормални медии, по безмислени фейсгрупи дори, защото въпросният казус се представя доста едностранчиво навсякъде. А и 23 Септември отново са мъченици и невинни агънца.
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Абсолютно. Да не говорим, че уж се водил отчет на нацистите у нас, които вероятно са шепа хора :o
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Тва е пълен абсурд! Цялата акция е един фарс!
Не знам какво има да се коментира тая простотия на Полицията и т.н. ... просто ... без думи...
Единствено съжалявам за децата, които трябва да преживеят това. И се надявам нещата да са с добър изход, щото иначе простооо... не знам ... :?
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Pisobella написа:Тва е пълен абсурд! Цялата акция е един фарс!
Това е твърде меко казано! Всичките са задържани единствено на основа на показанията, дадени от жертвите и никой не си задава въпроса, как жертвите са разпознали нападателите си, след като нападателите са носели маски. България се превръща в полицейска държава, а следствието и съда действат по начин, който може да се опише с поговорката: "Като кажат, че сестра ти е к***а, иди доказвай, че нямаш сестра". Разбира се, това важи само за нас, обикновените граждани, а не за Маргините... Карикатурата на Скарфейс е много точна!
Аватар
Paschendale
Пишете, о, братя
Специалност: Право (I hope so)
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Paschendale »

Та, Кристо, откъде каза че тръгвали проблемите :? Май имаше нещо за екстремисти и бля бля бля, не че играем по свирката на хората по високите етажи :?
The infidels have ignored our warnings, and for that, they must be exterminated. Let the purgation begin!
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

вечен студент написа:България се превръща в полицейска държава
Много точно казано...
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Не знам дали всички прибрани са виновни или невинни и дали въобще са решили да се занимават да търсят и залавят извършителите, но въпросителни определено има много, особено свързани с начина, по който са ги разпознали, спазването на правата им след ареста и обективността по случая досега.
Knights of the Cross
Аватар
Rising
Пишете, о, братя

Мнение от Rising »

Но е важно и да се отбележи, че сред задържаните има и виновни, които е почти сигурно, че са присъствали и са взели участие във въпросната случка. Един от тях даже е установен на базата на ДНК тест. Така че нека темата не се превръща в "свобода за всички", "всички са невинни" и тн, защото няма да е много коректно. И нека да си получат заслуженото.
Въпросът е, че сред заподозрените има и невинни, задържани на базата на абсолютно абсурдни доказателства - разпознати от жертвите (при положение, че истинските извършители са били с маски !?!?) ; посочени като извършители от други задържани и тн. Ако България е наистина правова държава, как е възможно да бъдеш задържан на базата на такива косвени доказателства и да ти наложат най-тежката мярка за неотклонение за срок от 6 месеца ?

А и друго абсурдно нещо е, че ще им бъде повдигнато обвинение и по чл. 321 от НК за ръководство и участие в организирана престъпна група, чийто състав изисква наличието на имотна облага като цел за извършване на съответното деяние , а тук за такава не може да става и дума, тъй като истинските извършители са имали съвсем други мотиви.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Естествено, че задържаните, които са виновни, трябва да си понесат наказанията, и то да не им се размине с малко, защото случката в трамвая е просто потресаваща.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Целта наистина не е да се правим на месии, всички са невинни и т.н. Аз знам със сигурност, че Емо е невинен и не мога да гарантирам за другите задържани. Имам обаче една информация, че в същото време две от другите задържани момчета са влезнали в някъв магазин и съответно има запис от видеокамерите. Никой обаче не е проявил интерес към записа :?
Аватар
Велински
От дъжд на вятър

Мнение от Велински »

За да получи ред човек трябва да жертва малко лична свобода!
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Велински написа:За да получи ред човек трябва да жертва малко лична свобода!
Това беше мотото на БКП. Да, преди 10.11.1989 г. имаше ред! Ако искаш ред и диктатура - иди в Северна Корея... жалко, че няма да се класират на осмина финал на световното...

И още нещо - аз съм живял преди 1989, ти не. Така че не на мене тия!
Аватар
WeeDichou
Да живей словото

Мнение от WeeDichou »

Велински написа:За да получи ред човек трябва да жертва малко лична свобода!
:viannen_75: :viannen_75: :viannen_75:
:JC_spliff:
Публикувай отговор

Обратно към “България”