Кандидатстване с матура
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
dennis_c_s_k_a
- В началото бе словото
Re: Кандидатстване с матура
Добър ден. Искам да попитам с оценка 4.90 по Английски език на матурата имам ли шанс за Английска филология и с 5.04 по БЕЛ изобщо в какви специалности да кандидатствам, ако фиологията няма да стане. Напишете ми вашето мнение моля.
Последно промяна от dennis_c_s_k_a на 17 Юни 2010, 11:15, променено общо 1 път.
Думата е фиЛология.
Балообразуването за АФ е тук.
Минималният бал за АФ от миналата година - тук.
Специалностите, за които можеш да кандидатстваш с оценка от матура по БЕЛ - тук.
Балообразуването за всички тях - тук.
Смятай.
Балообразуването за АФ е тук.
Минималният бал за АФ от миналата година - тук.
Специалностите, за които можеш да кандидатстваш с оценка от матура по БЕЛ - тук.
Балообразуването за всички тях - тук.
Смятай.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
-
dennis_c_s_k_a
- В началото бе словото
Еми извинявам се, но явно съм тъп и не мога да се оправя. Всичките тия линкове дето си дал ги гледах, но ми е объркано. Ще дадеш ли скайп да те питам няколко въпроса моля. 
Здравейте от мен
Миналата година кандидатствах, но не съм доволна ии тази година мисля да кандидатствам наново. С матура по английски за някоя от филологиите. Разглеждам балообразуването ии баловете от минала година ... и имам два въпроса - Миналата година мах бал е бил 30 нали, а тази година е 24, от където идва разминаването? Аз имам 5.51 на миналогодишните матури и отлична оценка по езика от дипломата. Някакви мнения дали ще ми е достатъчно при този коефицент 2 ? Говоря за Португалска, класическа, арабистика и индология ? Питам защото изобщо не мога да се ориентирам как е кандидат-студентското положение тази година...
Благодаря предварително 
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Това лесно можеш да го направиш сама.
1.Виждаш балообразуването с матура от тук: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/conte ... jenie2.doc
2. Гледаш минималните балове от предни години от тук: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
3. Спрямо разликите м/у минималните и максималните балове можеш да си изградиш някаква представа дали ти стига
1.Виждаш балообразуването с матура от тук: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/conte ... jenie2.doc
2. Гледаш минималните балове от предни години от тук: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
3. Спрямо разликите м/у минималните и максималните балове можеш да си изградиш някаква представа дали ти стига
Компютърни науки I курс
Привет. Извнявам се ако въпросът ми не е съвсем по темата, завършила съм през 2004, сега ще кандидатсвам отново. Тогава нямаше ДЗИ и сега не знам дали мога да участвам в класирането за тези специалности, в които се влиза с матура. Прерових 15 пъти сайта на СУ, нищо по темата не намерих, а и не знам в кой отдел ще могат да ми отговорят, познавайки "любезно-административното" настроение в университета. Ако някой има инфо, ще е от полза, предполагам не само на мен
Мерси
- morfei
- Форумно зомби
Можеш да кандидатстваш, да. Само че вместо оценката от матурата ти ще се вземе оценката от дипломата по съответния предмет.
Компютърни науки 1 курс
Това звучи много добре. Дано да е наистина така. Миналата година исках да кандидатствам по този начин ( с оценката от дипломата по философия) за специалност Философия, но когато се обадих в СУ малко преди края на записването ми казаха, че не е възможно. Щом не съм карала матура, трябвало да съм имала взет изпит в СУ. Може би тази година положението наисина е различно, но защо не е споменато никъде в официалното инфо, идея си нямам. Дано да е така. Morfei, много мерси за бързия отговорmorfei написа:Можеш да кандидатстваш, да. Само че вместо оценката от матурата ти ще се вземе оценката от дипломата по съответния предмет.
- morfei
- Форумно зомби
Ааааааа, извинявай, явно аз не съм те разбрал. Не знаех ,че не си карала изпит. Ако не си карала изпит, трябва да си карала матура. Не може да кандидатстваш само с оценки от дипломата.Сори, че те обърках.
Компютърни науки 1 курс
Мда, звучеше прекалено добре за да е истина
Нищо, все пак има някаква надежда. Бях на предварителен по журналистика . Имам 4.50, а тази неделя ще се моля за по-висока оценка на редовния. Просто исках да знам дали има възможност да кандидатсвам и за други специалности, ама щом нямам оценка от ДЗИ явно няма как
Благодаря ти за бързия отговор все пак 
-
sugarcandy
- В началото бе словото
Здравейте ,
нещо не разбирам
така...искате да кажете ,че от 28.06 до 09.07 още преди да е минал 2рият изпит трябва да отида да подам документи за класирането,т.е. за специалностите в които искам да вляза ,така ли ? Какви документи трябва да нося..а после след 2рият изпит ,вече трябва да отида чак след като са излезнали резултатите за записване или подаване документи за следващо класиране така ли ?
И още нещо..какви шансове и в какви специалности имам с матура по БЕЛ 5.10 и по биология 5.68 ?
Предварително благодаря
нещо не разбирам
И още нещо..какви шансове и в какви специалности имам с матура по БЕЛ 5.10 и по биология 5.68 ?
Предварително благодаря
- bggashnik
- Пишеща машина
1. Тук можеш да видиш в кои специалности можеш да кандидатстваш с матура: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... 9_i_2010_g
2. Тук можеш да видиш как се формира бала с матури: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/conte ... jenie2.doc
3. След като вече си си сметнала бала с матурите, тук можеш да видиш дали имаш шанс спрямо минималните балове от минали години: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
4. След като подадеш документи от 28.06 до 09.07 и си изкараш изпитите, трябва да изчакаш да мине първо класиране, и спрямо това какво са те приели отиваш и се записваш в специалността или пък за второ класиране. Документи-носиш си диплома(копие и оригинал) и лична карта.И съответно пари.
2. Тук можеш да видиш как се формира бала с матури: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/conte ... jenie2.doc
3. След като вече си си сметнала бала с матурите, тук можеш да видиш дали имаш шанс спрямо минималните балове от минали години: http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
4. След като подадеш документи от 28.06 до 09.07 и си изкараш изпитите, трябва да изчакаш да мине първо класиране, и спрямо това какво са те приели отиваш и се записваш в специалността или пък за второ класиране. Документи-носиш си диплома(копие и оригинал) и лична карта.И съответно пари.
Компютърни науки I курс
- DeadMistress
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Нещо или аз съм тъпа , или СУ не са обяснили както трябва :
Новогръцка филология :
* Матура по английски език с коефициент 2 + Оценка от дипломата за средно образование по английски език = максимален бал 24 .
* Е , да , ама става 6x2 + 6 = 18 , а не на 24 !!!! (гледаме максималния бал
) ... Което ме навежда на мисълта , че при кандидатстване с матура трябва да има ОЩЕ една оценка , за да е = 24 .
* (говоря за себе си , затова съм писала "английски")
Моля ви , обяснете ми като на идиот как се формира бала при кандидатстване с матура . Че както стана ясно - на изпита изгорЕх .
[Промянащ] А може би си е 6х2 + 6 = 18 , което просто те ощетява при кандидатстване с матурата ...
Новогръцка филология :
* Матура по английски език с коефициент 2 + Оценка от дипломата за средно образование по английски език = максимален бал 24 .
* Е , да , ама става 6x2 + 6 = 18 , а не на 24 !!!! (гледаме максималния бал
Моля ви , обяснете ми като на идиот как се формира бала при кандидатстване с матура . Че както стана ясно - на изпита изгорЕх .
[Промянащ] А може би си е 6х2 + 6 = 18 , което просто те ощетява при кандидатстване с матурата ...
Последно промяна от DeadMistress на 25 Юни 2010, 18:11, променено общо 1 път.
I'm not a psycho ... I just like psychotic things ...
•´¯¥¯`• ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΣΤΕ •´¯¥¯`•
•´¯¥¯`• ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΣΤΕ •´¯¥¯`•
- ayakashi
- Постоянно присъствие
Няма друга оценка. Просто коефициента на оценката от матурата е по-малък от този на изпита, защото иначе се обезсмисля да караш изпита. Иначе ако беше същият коефициент, всички щяхме с матурите да кандидатствамеDeadMistress написа:Нещо или аз съм тъпа , или СУ не са обяснили както трябва :
Новогръцка филология :
* Е , да , ама става 6x2 + 6 = 18 , а не на 24 !!!! (гледаме максималния бал) ... Което ме навежда на мисълта , че при кандидатстване с матура трябва да има ОЩЕ една оценка , за да е = 24 .
- bggashnik
- Пишеща машина
1. Няма такова балообазуване:
Матура по английски език с коефициент 2 + Оценка от дипломата за средно образование по английски език
След като си карал матура по английски, се взима тя 3 пъти.
2. Коефициентът за матура вместо изпит е 2 вместо 3 и затова максималният бал, който може да се образува с матура е 18, но за специалността изобщо е 24

Матура по английски език с коефициент 2 + Оценка от дипломата за средно образование по английски език
След като си карал матура по английски, се взима тя 3 пъти.
2. Коефициентът за матура вместо изпит е 2 вместо 3 и затова максималният бал, който може да се образува с матура е 18, но за специалността изобщо е 24
Компютърни науки I курс