Преместване в специалност Журналистика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Преместване в специалност Журналистика
Здравейте имам въпрос към вас.Изчислих си бала,че средно ще ми е към 22,което не е достатъчно за журналистиката и си мислих да запиша една година Българска филология,знам че ми трябва успех над 5 и да съм държала кандидат-студентски изпит по съответната специалност.Но четох,че имало отделни изисквания от всеки факултет,които обаче не намерих и въпросът ми е дали някой може да ми обясни.Много ще ви бъдя благодарна и се извинявам,ако вече има такава тема,но не я открих. 
-
mravke
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: Преместване в специалност Журналистика
Ученето на българска филология също ти дава възможност да се реализираш по-късно като журналист. Но да - нужен е много повече късмет, предполагам. А иначе за прехвърлянето нямам отговор,просто исках да кажа, че и българска филология не е лоша специалност. 
Правила за преместване на студенти в СУ
При желание за прехвърляне от ваша страна трябва да се информирате непременно след приключване на лятната сесия, тъй като посочените правила се актуализират всяка година.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Благодаря ви много,но аз исках да попитам по-конкретно за журналистиката,ако има специфични детайли,понеже в правилника пише общо за всичките специалности 
-
zaeK MaturÁk
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
За журналистиката май нямаш право да се прехвърляш,както и да я записваш като втора специалност
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
- Silmarien
- От дъжд на вятър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
в правилника на ФЖМК, пише го в сайта на СУ...svetlio.varna написа:Къде го пише тва?
...sweet dream or a beautiful nightmare - either way I don't wanna wake up from you...
Наистина ли е така ?? Ужас! Понеже на мен ми казах,че ако запиша Българска фифология първата година и на втората мога да се преместя? Ако някой е правил така , моля да даде съвет ?
Да попитам...Гледах изискванията за преместване в Класич. и Нови Филол. и последната точка е:
Преместванията ще се осъществяват при наличието на свободни
места в съответната специалност.
Какво означава това? Бройки специално заделени за желаещи преместването ли? Защото си мисля, че трябва да са отделно от местата за кандидат студентите?
Преместванията ще се осъществяват при наличието на свободни
места в съответната специалност.
Какво означава това? Бройки специално заделени за желаещи преместването ли? Защото си мисля, че трябва да са отделно от местата за кандидат студентите?
Да, отделно са. Различните факултети обявяват дали и колко свободни места има след края на лятната сесия...
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Е,няма ли кой да се намери да ми отговори ,понеже от този отговор зависи как ще си подредя специалностите...
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Здрасти. Аз уча Българска филология, втори курс съм. Една моя колежка се е прехвърлила във факултета по журналистика след първи курс, поне аз така разбрах. Явно все пак може. А желанията ги подреди на базата на желанията си. Няма какво да се чудиш-пишеш на първо място това, което най много искаш. Успех.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.