Teма за КС въпроси от различно естество

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
vvvvv
В началото бе словото

Re: Тема за КС въпроси от различно естество

Мнение от vvvvv »

Calipso написа:
vvvvv написа:Здравейте искам да ви попитам дали мога да уча право след като дипломата ми е ( 4.52 ) на матурата по Български език и литература имам ( 4.87 ) по история имам ( 3 .06 ) а в самата диплома Българския език и литературата ми е 4.25 а историята ми е 3.33 .
:roll: Не,че нещо,но НЕ :roll:
а ако искарам 2 6ци ??
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от _sonrisa_ »

vvvvv написа:а ако искарам 2 6ци ??
:roll:
vvvvv
В началото бе словото

Мнение от vvvvv »

Обаче навсякъде ще се намери някой дебил който няма да ти отговори а ще се се прави на интересен колко е грамотен . Какво ми показваш в случая че пиша с грешки в някъв форум ли ??
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Със сигурност не съм дебил и със сигурност не искам да те обиждам. Казвам ти просто, че с оценки като твоите показваш, че нивото никак не е добро. А с правописа ти го потвърждаваш :)
А това, че е невъзможно да имаш две 6ци дори не се отнася само за теб. Просто факт ;)
vvvvv
В началото бе словото

Мнение от vvvvv »

Ок извинявай просто въпроса ми беше дали има шанс ако ги изкарам 2та изпита дали ще имам шанс ..
Аватар
Mackle
Пишете, о, братя
Курс: трети

Мнение от Mackle »

vvvvv, щом държиш да учиш Право защо не пробваш варианта с добър успех и прехвърляне. Не съм съвсем наясно с процедурата, но със сигурност ще е по-лесно от това да изкараш мечтаните две 6.00 на кандидатстудентски изпити. А да наричаш дебил бъдещ колега си е автогол. :P

И съвсем сериозно се замисли дали е за теб подобна специалност щом досега не си учил сериозно, което е видно от оценките ти.
vvvvv
В началото бе словото

Мнение от vvvvv »

Извиних и се но във всеки форум винаги има някой разбирач който ще храни и няма да се занимава да ти отговори на въпроса ... Искам да уча право въпроса ми беше ако имам такива оценки имам ли шанс . И кой оценки мога да ползвам тези от матурата ? от дипломата ??
Аватар
Mackle
Пишете, о, братя
Курс: трети

Мнение от Mackle »

vvvvv написа:Извиних и се но във всеки форум винаги има някой разбирач който ще храни и няма да се занимава да ти отговори на въпроса ... Искам да уча право въпроса ми беше ако имам такива оценки имам ли шанс . И кой оценки мога да ползвам тези от матурата ? от дипломата ??
Нищо нямаш право да ползваш. Балът ти се образува по следната 'формула':

2х оценката от изпита по История + оценка от дипломата по История* + оценка от матурата по БЕЛ + оценката от изпита по БЕЛ

* - ако си държал матура по История ти се взима оценката от нея вместо тази от дипломата.

Балообразуване, минимални балове за КСК и всичката информация, която ти е необходима я има и в сайта, и във форума (къде ли не при това). Ако се беше постарал малко повече, а не да се регистрираш само за да може някой друг да ти сметне бала и да провери дали би ти стигнал и ако не беше пуснал мнението си в две теми (спам?), може би нямаше да получиш негативното отношение, което твърдиш, че получаваш (а според мен такова няма).
vvvvv
В началото бе словото

Мнение от vvvvv »

А може ли да ми вземат оценката от матурата по БЕЛ и оценката от дипломата по история ??
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

vvvvv написа:А може ли да ми вземат оценката от матурата по БЕЛ и оценката от дипломата по история ??
Доколкото разбрах ти си държал матура по история. В този случай ще ти вземат тази оценка, а не от дипломата, не може да избираш. Такива са правилата тази година.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

vvvvv написа:Извиних и се но във всеки форум винаги има някой разбирач който ще храни и няма да се занимава да ти отговори на въпроса ... Искам да уча право въпроса ми беше ако имам такива оценки имам ли шанс . И кой оценки мога да ползвам тези от матурата ? от дипломата ??
Това за разбирачите обикновено е така :) Само че в случая с мен не уцели, тъй като 98% от мненията ми във този форум са насочени по посока помощ на кандидат-студентите :) И в случая не целях да те обиждам, а точно да ти помогна :) Защото няма смисъл да ти пожелавам иронично успех - по-добре е да ти кажа истината :)

Иначе за теб може би наистина вариантът с прехвърлянето е най-удачен. За да можеш да го осъществиш, трябва да имаш успешно издържани кандидатстудентски изпити по балообразуващите предмети ( в случая БЕЛ и История) и успех от първата година в другата специалност мин. 5,50 :)

А за двете 6ци- естествено, че на теория ако иамш две 6ци ще влезеш. НО теорията не ти върши работа като е неосъществима :)
Така че желая ти успех и ако си си поставил правото за цел- стягай се и.. дано го постигнеш, макар по заобиколния път :)

П.П. А това за "дебила" - не съм се обидила, но мерси, че се извини :mrgreen:
Аватар
VelinaShine
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Публична администрация
Курс: втори

Мнение от VelinaShine »

омг :-/ учи право, но в друг университет, където приемът е по-лесен :-)
vvvvv
В началото бе словото

Мнение от vvvvv »

Ок мерси за отговора :) а къде мога да видя минималния бал за правото ??
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

Компютърни науки 1 курс
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила

Мнение от _sonrisa_ »

Да уточним пак- това са МИНАЛОГОДИШНИТЕ ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”