[КСК 2010] Английски език

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
bgicechick
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2010] Английски език

Мнение от bgicechick »

shayne написа:
SunnySummer написа:На сгрешена дума по 1 точка.За hyphen или пунктуационна грешка може да е половин точка.Като грешките станат за 15 точки,би трябвало да спират да я проверяват,защото диктовката дава макс 15т.
:lol: :lol: :lol: Дали ще има и такива индивиди при тази елементарна диктовка :roll:

Кандидатствам за такъв индивид с диктовка с 5 празни места ^^ Но ще се чуе при резултатите :р

Пожелавам успех на всички ^^
Антония, Русе
Кандидат - студентка
Аватар
eltema
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от eltema »

mtrinity написа: Аз мога да се похваля със супер ентелегентно написаното inteligent, после в теста имаше някакво intellect ли, intelligent ли, та се усетих, ама навреме ..
А аз какво да кажа с моето intellegent :oops: , просто гениална глупост, направо ми идва да се застрелям от яд :x
Изображение
Аватар
StickInsect
В началото бе словото
Специалност: Библиотечно-информационни науки
Курс: първи

Мнение от StickInsect »

Стоян Христов написа:Критерии за оценяване на есе:

На мен лично ми казаха да оставям полета отгоре, вляво и в долната част на страницата, но на самия изпит казаха само отляво, така че не съм сигурен за отгоре и отдолу.
Нас, освен отляво, ни предупредиха и долу да не пишем върху печата и аз оставих поле и там, в смисъл, като стигнах до печата оставих празно място там и обърнах направо на другата страница.
Аватар
lupito
В началото бе словото

Мнение от lupito »

Хораааааа, стига сте се шашкалии. Сигурна съм,че сме се справили супер...пък и да не сме, кво толкова-здраве да е, не е края на света! :P
Кажете ся за какви специалности се гласите, току виж станем колеги скоро :cheers:
SunnySummer
От дъжд на вятър

Мнение от SunnySummer »

Аз най-много искам Право,но ще напиша и Японистика,Международни отношения,Психология,Публична администрация,Арабистика,Английска филология...
Международни отношения, I курс

http://www.youtube.com/watch?v=mAXyrI2i2W4

'Cause there's nothing like your smile made of sun...
In a world full of strangers you're the one I know.
Аватар
shayne
Вазов
Специалност: Политология, Математика
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

1. Международни отношения
2. Политология
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
ggggg
В началото бе словото

Мнение от ggggg »

Здравейте и от мен,напълно нов съм във форума,но реших и аз да драсна 2-3 реда по случай този изпит.
Бях в 292 стая,водещия беше един шишко,много готин,добре чете въпреки,че се престараваше с произношението на някои думи..
Имам доста критики относно втората част на изпита!Значи, учил съм над две години в САЩ висше и по мои наблюдения,когато е ставало дума за точен час, момент от денонощието или място се е използвало hit..След това имаше два-три случая в същата част,в които най-спокойно могат да се използват поне два от дадените отговори!Единият беше с "considering" а другия е последния с "giving way/room/space/place"..Не,че всичко виси на тия 2-3 точки,но пък защо да ги губи човек..Частта с откриването на грешките действително беше най-трудна и съм сигурен,че най-много точки оттам ще вземат..Темите за есето бяха лесни и би трябвало да няма проблеми там. Ще е много глупаво да се вземат точки за краснопис,най-малкото защото пиша изключително грозно :) :) :lol: ,но и затова,че е строго индивидуално.
Като цяло за мен изпита не беше много труден,но имаше доста неизчистени моменти!Освен тия,които посочих и в частта с откриването на грешките също имаше доста двусмислени неща,преди изпита реших няколко теста и там също могат да се забележат подобни неточности! Значи present perfect и past simple са почти напълно взаимно конвертируеми, при тях почти всичко се свежда до гледната точка на разказващия/четящия, та затова поне според мен не е правилно да се поставят такива въпроси..
Аватар
Monkey D. Luffy
Драскач
Специалност: Висящ по дърветата
Курс: втори

Мнение от Monkey D. Luffy »

Разликата междъ тези времена е много малка, подобно на present perfect continuous и present perfect
It has been said something as small as the flutter of a butterfly's wing can ultimately cause a typhoon halfway around the world. - Chaos Theory

Изображение
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

И аз имам познат, който е живял три години в САЩ и имаше 4 и нещо на изпита преди няколко години. Частта с граматиката е сложна за повечето, които не са направили всички тестове от книжките, защото не знаят на какво наблягат проверяващите. Мен лично тази секция не ме затрудни много, въпреки че може да имам две-три грешки (но пък аз фен на граматиката, а не на лексиката :) )

И аз съм бил в Америка и знам, че там има разлики при използването на present perfect и past simple, които не се допускат в British English, на който ми се струва наблягат при този изпит (което е разбираемо при положение, че в гимназиите се преподава той, а разликите с AmE само бегло се споменават). Американците например биха казали примерно I lost my key (вместо I've lost); I already did something; I didn't tell him about the party yet.

Специално за употребата на времената в някои примери на тестовете в книжките и аз не съм съгласен с тях и упорито си държа на моето :)
Цветелин Биков
ggggg
В началото бе словото

Мнение от ggggg »

Не исках да се правя на много знаещ и остроумен и тн,просто исках да кажа,че независимо дали си в САЩ, Англия, Нова Зеландия и тн, това е английски и в него е допустимо да се пише и I lost my key и L've lost my key. Навсякъде тези две изречения означават едно и също и е въпрос на избор на говорещия как да го каже! Същият е и случая с give room/give way - има случаи,когато едното се предпочита пред другото,но и двете са напълно граматически и смислово правилни. Просто различен начин на изразяване,като примерно давам предимство/давам път..Та от тази гледна точка мисля,че малко се поизложиха..
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Aма има Бритиш Инглиш, Америкън инглиш, етк. Не е едно и също.
Facebook
Изображение
ggggg
В началото бе словото

Мнение от ggggg »

Да,има, и в двата I lost my key и L've lost my key означава едно и също!Граматиката между двата е идентична!
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

В бритиш инглиш има разлика, не е едно и също.
Facebook
Изображение
Аватар
shayne
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от shayne »

Само че има си има някои правила в книжовния език, които дори и да не използваме в разговорния английски, на един подобен изпит се проверяват. То всички използваме само many с броими съществителни, когато говорим, а всъщност трябва да го използваме само в отрицателни изречения и въпроси. Виж за лексиката съм съгласен, че е лесно да допуснат грешки, въпреки че в никой речник не намерих give room (и аз писах това).
Цветелин Биков
ggggg
В началото бе словото

Мнение от ggggg »

Светльо,не виждам каква е разликата!Ако ми обясниш ще съм ти много благодарен,не се заяждам,искрено го казвам!
Shayne, тук не става въпрос за книжовен и разговорен език,а за неща,които просто са граматически и смислово правилни! Все едно да ти сложат изречение It started 1) to rain....
2)raining
3)to has rained

Ясно е,че първите две са правилни!За това говоря.Пределно ми е ясно,че този тест трябва да е труден и тн,все пак не кандидатсваме за 4ти клас,но редно е само един от отговорите да е допустим. Не мога да се сетя за изречението с "considering",но и там имаше два възможни отговора..Не искам да излиза,че издребнявам,но тези неща са важни,все пак това не е 15 СОУ,а най-престижния Български университет..
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”