Ще кандидатствам с оценка от матурата - 5,56 ,а оценките ми по биология и химия са 5,50 от дипломата( и по двете).Мерси предварително
Бал
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Бал
Някой ще ми помогне ли да си сметна бала,защото не ми излиза нещо като хората...
Ще кандидатствам с оценка от матурата - 5,56 ,а оценките ми по биология и химия са 5,50 от дипломата( и по двете).Мерси предварително
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Бал
Ами, ако ще кандидатстваш в биологическия (понеже си пуснала темата в този форум си мисля, че става въпрос за биологическия) оценката ти по химия от дипломата не се взима като балообразуваща.
Матурата по биология се взима с коефициент 2,7 + оценката от дипломата. Става 2,7х5,56 + 5.5 = 20.512
Матурата по биология се взима с коефициент 2,7 + оценката от дипломата. Става 2,7х5,56 + 5.5 = 20.512
- gothic
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Въсщност като балообразуваща не се взима оценката от дипломата, а тази от матураза, ако двете съвпадат. И схемата е следната:
2.7х5.56+5.56=20.572
от максимален бал 24, не знам какви ще са баловете тази година, но имаш доста добър шанс за почти всичко (без Биомениджмънт), ако не на първо, то поне на второ класиране.
2.7х5.56+5.56=20.572
от максимален бал 24, не знам какви ще са баловете тази година, но имаш доста добър шанс за почти всичко (без Биомениджмънт), ако не на първо, то поне на второ класиране.
Dum spiro, spero!
Nothing like a good cup of Joe
Nothing like a good cup of Joe
-
dennis_c_s_k_a
- В началото бе словото
И аз искам някой да ми помогне да си сметна бала, защото сам не успях. Оценката по Английски от матурата ми е 4.90, а по БЕЛ 5.04. Искам да кандидатствам за Английска филология. И с тези оценки от матурата изобщо има ли смисъл да кандидатствам нещо? Мерси предварително.
Балът ти за АФ е 14.7 при максимален 24. И за да си прецениш шансовете, в другата тема ти дадох линк към минималните балове от миналата година. Не знам от какво можеш да се объркаш... Разликата е, че миналата година в специалност АФ не се влизаше с оценка от матура, а максималният бал беше 30. И все пак можеш да се ориентираш дали ще ти е достатъчен този бал или не... Всъщност отговорът е по-скоро не.
Оценката по БЕЛ за какво искаш да я използваш по-конкретно? Нали не мислиш, че някой ще седне да ти смята бала за всяка специалност... Отново в другата тема имаш линк към балообразуването за всички специалности - погледни в кои от тях се използва оценка от ДЗИ по БЕЛ за вход и смятай и сравнявай с миналогодишните минимални балове, за които също имаш предоставена информация.
Или в краен случай, ако отново нещо не ти е ясно, напиши специалностите и ще ти сметна баловете за всяка поотделно.
Оценката по БЕЛ за какво искаш да я използваш по-конкретно? Нали не мислиш, че някой ще седне да ти смята бала за всяка специалност... Отново в другата тема имаш линк към балообразуването за всички специалности - погледни в кои от тях се използва оценка от ДЗИ по БЕЛ за вход и смятай и сравнявай с миналогодишните минимални балове, за които също имаш предоставена информация.
Или в краен случай, ако отново нещо не ти е ясно, напиши специалностите и ще ти сметна баловете за всяка поотделно.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
-
dennis_c_s_k_a
- В началото бе словото
Благодаря. 
-
predator_f
- В началото бе словото
Може ли да ползвам оценката си от дипломата по английски език ,ако кандидатствам за немска филология ? Знам ,че с оценката от матурата по немски(4.98) нямам никакъв шанс ,но все пак ще опитам .Тъй като в балообразуването пише само оценка от дипломата по чужд език ...под това подразбира ли се веднага оценката ми по немски език ,т.е. от ДЗИ ;( ?
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Абре хора! Какво сте се засилили по разни филологии, като не можете даже на матура да изкарате достатъчна оценка? Имате ли си някаква представа с такива знания по езика как следването ще ви излезе през носа?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
-
NightDeSiRe
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: първи
искам да попитам мога ли да вляза молекулярна биология при бал 22,2 от максимален 24 
-
NightDeSiRe
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
ще ми се да ме вземат още от първо класиране 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
-
gmbh.rollz
- В началото бе словото
- Специалност: .
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: .
Извинявам се за латиницата, но пиша от телефона си... Имам малък въпрос, свързан с бала ми. На предваритения изпит изкарах 5.38 по химия и 3.25 по биология. Балът ми е 29.26. Имам ли шанс да ме приемат Медицина?
Форумът има вграден кирилизатор, използвай го. Мнението е кирилизирано от модератор.
svetlio.varna
Форумът има вграден кирилизатор, използвай го. Мнението е кирилизирано от модератор.
svetlio.varna
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
Никой не може да ти каже със сигурност, но сравнявайки с баловете от миналата година, би трябвало да влезнеш от второ класиране. И все пак няма лошо да изкараш повече на редовните изпити. Тук можеш да провериш минималните балове от минали години:
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... minali_ksk
Компютърни науки I курс