Милите католически свещеници
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Милите католически свещеници
Направиха ми уместна забележка, че темата за абсурдите от мюсюлмански държави стои малко тенденциозно. Не, че най-големите и най-често случващите се гадости, предизвикани от религиозни разбирания в момента, не стават именно там, където се шири ислямът, но е редно да отдадем дължимото и на любимата ми католическа църква и нейните смирени служители, които много си падат по малки момченца.
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Re: Милите католически свещеници
Мдам, интересно е отношението на църквата към "любовта към мъже".
Очевидно католическите свещеници (че част и от нашите, вие какво си мислите че са много по различни ли) нямат проблем дърт чичка свещеник да обича непълнолетни малки момченца, но видиш ли ако любовта е между двама мъже, и то по тяхно съгласие, без подбуда и насилие, тва е ужасен грях.
Интересно е да се коментират двойните стандарти. Особено лицемерното отношение на църквата срещу гей парадите и хомосексуалността, която впрочем разцъфтява по манастири, метоси, духовни семинарии у нас и в чужбина...
Очевидно католическите свещеници (че част и от нашите, вие какво си мислите че са много по различни ли) нямат проблем дърт чичка свещеник да обича непълнолетни малки момченца, но видиш ли ако любовта е между двама мъже, и то по тяхно съгласие, без подбуда и насилие, тва е ужасен грях.
Интересно е да се коментират двойните стандарти. Особено лицемерното отношение на църквата срещу гей парадите и хомосексуалността, която впрочем разцъфтява по манастири, метоси, духовни семинарии у нас и в чужбина...
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
По света има над 400 000 католически свещеници и няма как да ни убедят, че всичките са извратеняци. Случаите с педофилия са минимален процент от тях, но те усилено се раздуват по телевизия и вестници с цел да се очерни цялата институция. По всички континенти има католически хуманитарни агенции и фондации, които са направили за обществото много повече, отколкото алчните медийни магнати някога ще направят и в случая няма никаква обективност. Кара се на принципа "За църквата или лошо, или нищо"... по-скоро тук е проблемът, а не в някакво нищожно число педофили и други дегенерати.
Strength and honor.
-
Markov
Багатур,
Точно едно такова отношение към църквата като към (почти) непогрешима институция, развързва ръцете на извратеняците.Какво пречи някой католически свещеник, който изнасилва момченца, да каже, че не в вършил подобни деяния, а всичко е клевета от страна на съвременното общество, и гордо след това да изтъкне всички заслуги на църквата. Удобно, нали?
Точно едно такова отношение към църквата като към (почти) непогрешима институция, развързва ръцете на извратеняците.Какво пречи някой католически свещеник, който изнасилва момченца, да каже, че не в вършил подобни деяния, а всичко е клевета от страна на съвременното общество, и гордо след това да изтъкне всички заслуги на църквата. Удобно, нали?
За много неща мога да критикувам католиците, но и спекулите са повече от пресилени. Манипулативен подход е, единични случаи да се представят като тенденция.
Knights of the Cross
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Бе тия единични случаи са хиляди...
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Ако някой от тях изнасилва момченца, службите винаги ще го намерят по същия начин, по който процедират и с другите педофили. Все пак повечето свещеници живеят в светски държави и духовенството не се ползва с привилегии пред държавните органиMarkov написа:Багатур,
Strength and honor.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Работата е там, че децата жертви на свещеническия тормоз обикновено си мълчат за случилото се и затова никой не търси отговорност на поповете. Същевременно, когато изникнат улики, католическата църква полага големи усилия не за да разкрие виновниците, а за да ги прикрие, за да не й пострада репутацията. Е хак да й е сега! Репутацията й гони върхове!
Поре, нещо не схванах. Значи жертвите на всеки друг тормоз търсят отговорност от насилниците си, само тези на католическите свещеници си мълчат, тъй ли?
Не смятам, че е правилно една религиозна институция, като Католическата църква да прикрива грешниците си.
Иначе съм съгласен с Багатур, при сегашното влияние на папството върху обществения живот в светска държава, за службите не би представлявал по-голям от всеки друг проблем да достигнат до виновника.
Не смятам, че е правилно една религиозна институция, като Католическата църква да прикрива грешниците си.
Иначе съм съгласен с Багатур, при сегашното влияние на папството върху обществения живот в светска държава, за службите не би представлявал по-голям от всеки друг проблем да достигнат до виновника.
Knights of the Cross
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами да - общо взето жертвите разказват какво им се е случило много години по-късно, когато вече са зрели възрастни. Не знам поповете с какво ги плашат - примерно, че ако разкажат на някого, ще отидат в Ада, или пък нещо друго, но ги шантажират.
А редовният номер на църквата е именно като разбере за някой такъв случай, да го потули. Много често изобщо не наказва провинилите се.
Ще се разровя за линкове.
А редовният номер на църквата е именно като разбере за някой такъв случай, да го потули. Много често изобщо не наказва провинилите се.
Ще се разровя за линкове.
Ами да, някакво доказателство в подкрепа на такова твърдение от по-достоверен източник няма да е излишно, защото иначе е доста манипулативно и ми звучи малко нереално.
Knights of the Cross
-
Markov
Като се замисля аз всъщност не съм чул някои католически свещеник, след като е разкрит, да е наказан (в смисъл да лежи в затвора) за извършеното деяние.
Виждал съм новини, че подобни свещеници искат прошка и чат-пат ги лишават от ръководният им пост, но нищо повече.
Не би ли трябвало да търкат наровете в някои затвор...
Виждал съм новини, че подобни свещеници искат прошка и чат-пат ги лишават от ръководният им пост, но нищо повече.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Би трябвало да им разтягат сфинктерите редовно, но и аз не бях чувал за опандизен свещеник.
Ето няколко линка:
Католически свещеници в Ирландия изнасилвали деца 40 г.
Нови потресаващи разкрития за секс тормоз на деца от свещеници
Оп! Е явно има опандизени свещеници, както се разбира от следващата статия:
Папа Бенедикт опасно близък със свещеници педофили
Макар че... само 12 години за цели 74 сексуални посегателства срещу деца...
Чудовищните издевателства на свещеници-педофили
Принудителното безбрачие на католическите свещеници и сексуалното насилие
Ето няколко линка:
Католически свещеници в Ирландия изнасилвали деца 40 г.
Нови потресаващи разкрития за секс тормоз на деца от свещеници
Оп! Е явно има опандизени свещеници, както се разбира от следващата статия:
Папа Бенедикт опасно близък със свещеници педофили
Макар че... само 12 години за цели 74 сексуални посегателства срещу деца...
Чудовищните издевателства на свещеници-педофили
Принудителното безбрачие на католическите свещеници и сексуалното насилие
А да си се замислял, че просто след залавянето му и установяването на вината, новинарите са се заели с други новини, а не са продължили да следят случая? На мен това ми изглежда по-логичното, тъй като във всички католически държави режимът е светски, а не религиозен, следователно търсенето на прошка не е универсално оневиняващо средство пред държавен съд.Markov написа:Като се замисля аз всъщност не съм чул някои католически свещеник, след като е разкрит, да е наказан (в смисъл да лежи в затвора) за извършеното деяние.
Виждал съм новини, че подобни свещеници искат прошка и чат-пат ги лишават от ръководният им пост, но нищо повече.Не би ли трябвало да търкат наровете в някои затвор...
Knights of the Cross