mihaela_a написа:Добре,защо 21 въпрос за нормативната организация не може да е главата за функциите? Тя нали е казала,че я има тази глава,няма какво друго да е,а и "Многостранната активна роля на правото в живота на обществото може да се разкрие цялостно в дълбочина посредством изследването на функциите на правото." ми се вижда,че доста си пасва
Аз не съм разбрала да е казала, че главата я има като самостоятелен въпрос в учебника. Още повече, че за активната творческа роля на правото си има част в глава 5та, която носи абсолютно същото име. Да не говорим, че въпрос 21 очевидно трябва да се обвърже със следващите няколко въпроса, вече казах по какви причини. Още повече, че при въпрос : " правото в системата на нормативната организация на обществото", човек трябва да се запита кои са останалите нормативни регулатори. А те са изброени в следващите въпроси. Така че според мен, следвайки логиката на целия конспкет, където първият въпрос от една серия въпроси е обща характеристика, а следващите са доуточняващи.. 21в. си е точно това, което бях написала - кратки характеристики на право, обичай, религия ( + съответните им норми) и корпоративни норми
Но в крайна сметка, който не мисли така, нека си го разработи както смята за правилно.