Един приятел има 60.50 точки и оценка 4.58. Сигиурно някъде 4.70-4.80 трябва да е оценката ти..weaknesss написа:Iskam da popitam neshto. ( Izvinqvam se no ne mi raboti fonetikata. ) Reshavah primerna matura, vsyshtnost maturata ot tazi godina i si smetnah to4kite sa mi 64-65 ( +/- 1,2 tochki da sym obyrkala) kakva bi bila ocenkata pri takyv rezultat:(:(:(:(:(:(
Форумът има вграден кирилизатор (синьото квадратче с буквите EN над полето за писане), използвай го.
svetlio.varna
МАТУРИ 2010 - РЕЗУЛТАТИ
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: МАТУРИ 2010 - РЕЗУЛТАТИ
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
-
symbolsgohere
- В началото бе словото
Ми колкото и да не ми се иска да звуча нагло, напълно е възможно ученик в Американския колеж да изкара 6,00 по английски без подготовка. Действително беше лесна матура за мен.mrbig написа:Е как без да се подготвяш изракваш 6.00symbolsgohere написа:5,91 по български и 6,00 по английски. Много съм горда, защото не се подготвях за матурите по никакъв начин, освен да прочета два разказа на Елин Пелин предишната вечер (само за два ми стигнаха силите, толкова ме издразни). Добре че се падна произведение, което бяхме чели в час...
Чудя се кога ще излязат статистиките за средния успех на всяко училище, които ги имаше във вестниците миналата година, и дали нашият випуск ще продължи традицията да сме първи. И какъв е бил процентът на двойките и пр. Защото мисля, че тази година матурата беше доста по-лесна.Хората ходещи на школи изкарват по 5.80-5.90 други вземали TOEFL с над 100 точки изкарват 5.90 а ти без нищо на принципа аз съм умна 6.00
Аз трева не паса
Ученето на език става с четене, слушане и говорене, и с искрено любопитство, не с ходене на "школи". Аз на урок по английски никога не бих стъпила, когато мога да се подготвя много по-добре сама.
А къде пише че е от Американския?... Но попринцип що да не е възможно,то като учиш 5 години секи ден и почти не излизаш никъде даже си е напълно нормалноsymbolsgohere написа:Ми колкото и да не ми се иска да звуча нагло, напълно е възможно ученик в Американския колеж да изкара 6,00 по английски без подготовка. Действително беше лесна матура за мен.mrbig написа:Е как без да се подготвяш изракваш 6.00symbolsgohere написа:5,91 по български и 6,00 по английски. Много съм горда, защото не се подготвях за матурите по никакъв начин, освен да прочета два разказа на Елин Пелин предишната вечер (само за два ми стигнаха силите, толкова ме издразни). Добре че се падна произведение, което бяхме чели в час...
Чудя се кога ще излязат статистиките за средния успех на всяко училище, които ги имаше във вестниците миналата година, и дали нашият випуск ще продължи традицията да сме първи. И какъв е бил процентът на двойките и пр. Защото мисля, че тази година матурата беше доста по-лесна.Хората ходещи на школи изкарват по 5.80-5.90 други вземали TOEFL с над 100 точки изкарват 5.90 а ти без нищо на принципа аз съм умна 6.00
Аз трева не паса
Ученето на език става с четене, слушане и говорене, и с искрено любопитство, не с ходене на "школи". Аз на урок по английски никога не бих стъпила, когато мога да се подготвя много по-добре сама.
Когато отговаряш на последното мнение в темата, не е нужно да го цитираш, става много натрупано с цитати
svetlio.varna
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Един език се учи системно - не за няколко дни.
Аз също не съм се подготвяла по италиански, защото съм си го учила през годините =)
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
- MilenaVee
- В началото бе словото
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
5.88 - БЕ
5.78 - АЕ
: )) Доволна!
5.78 - АЕ
: )) Доволна!
Tigers love pepper... they hate cinnamon.
- Polina_lv
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
magicman написа:Като почнете да се вайкате как сте изкарали 5,92(примерно) и не сте доволни ми става лошо, колко сте зле. Не сте се били готвили, на училище неходихте ли бе? гадни зубърчетаНе се излагайте а се кефете, то е ясно че тука във форума освен отличници малко други заблудени пишат.
Ще се откажат хората да кандидатстват,ако видят какво става тук
Тайната се крие в това....да не ти пука
-
The Darkness Within
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
Миналата година имах 6.00 на матурата по БЕЛ и 6.00 на матурата по математика. Ако ми ги дадете сега да ги направя, пак ще ги направя за толкова! На уроци не съм ходила никога през живота си, учила съм колкото да си изкарвам хубави оценки в училище, не съм си давала особено зор.
Матурата по БЕЛ 70-80% е проверка на обща култура, граматика, елементарен правопис и пунктуация. Не виждам защо някой трябва да е зубър, за да я вземе с 6... Да ви имам разбиранията!
Матурата по БЕЛ 70-80% е проверка на обща култура, граматика, елементарен правопис и пунктуация. Не виждам защо някой трябва да е зубър, за да я вземе с 6... Да ви имам разбиранията!
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
Математика-5.98(не мога да чета условия
)
БЕЛ-5.75
БЕЛ-5.75
Компютърни науки I курс
- Ifff_ka
- В началото бе словото
- Специалност: kandidat-student
Абе хора ,стегнете се,престанете да спорите кой колко знания има и как по-лесно ги придобива!!! естествено,че играе роля кой къде учи,но това е печелившо за всеки по отделно, въпреки това всеки се стреми по всякакъв начин да постигне желания успех и да е приет ,където сам е избрал,така че нека разменяме обща информация,вместо да изтъквате всеки каква подготовка имал,това ще проличи на изпитите !!! МИР,моля!!!
:):):)))
- Dedalus
- В началото бе словото
5.38 - бел
5.43 - философски цикъл
първата ми оценка във втори клас (в първи клас ни печати с мики маус на тетрадките
) в бележника бе 5-ца за преразказ
П.П.: по една виртуална ирландска бира за абитуриентите
5.43 - философски цикъл
първата ми оценка във втори клас (в първи клас ни печати с мики маус на тетрадките
П.П.: по една виртуална ирландска бира за абитуриентите
"Et ignotas animum dimittit in artes"
- summer_f_
- Пишете, о, братя
Аз не можах днес да си видя работата, понеше се разправяхме с друг изпит, но госпожата ми по история каза, че в една работа проверяващите са допуснали грешки и относно години... 
The mosT imporT ThinG is.. To Choose wiTh Your HearT!
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
Учениците от Американския колеж в София са постигнали най-високи резултати на държавния зрелостен изпит по български език и литература /БЕЛ/, съобщи БТА. Това показва анализът на резултатите от матурите, представен от зам.-министъра на образованието Милка Коджабашиева.
За трета поредна година МОМН представя десетте училища, в които зрелостниците са постигнали най-висок резултат на матурата по БЕЛ. Осем от училищата присъстват в тази класация за трета поредна година, като за първи път на шесто място по резултат е ГПЧЕ "Йоан Екзарх" от Варна, а на девето място е ГПАЕ "Гео Милев" в Бургас. На второ място по постигнати резултати по БЕЛ са учениците от Испанската гимназия в София, на трето е 91-ва Немска езикова гимназия, на четвърто място е Националната гимназия за древни езици и култура "Константин Кирил-Философ", следвана от 73-то СОУ в София. На седмо място в класацията по успех по БЕЛ е Италианският лицей в Горна Баня, на осмо място е Първа английска гимназия в София, а на десето - езиковата гимназия в Пловдив.
Анализът на постигнатите резултати по БЕЛ по вида на училищата показва, че най-високият среден успех по този предмет - 5,27, са постигнали учениците от профилираните гимназии. Със среден успех от 4,79 са зрелостниците от училищата по изкуствата, следвани от учениците от средните общообразователни училища, които са постигнали среден успех от 4,35. В професионалните гимназии средният успех по БЕЛ е 3,94, а на последно място са специалните или оздравителните училища. При тях успехът е 3,86.
За трета поредна година МОМН представя десетте училища, в които зрелостниците са постигнали най-висок резултат на матурата по БЕЛ. Осем от училищата присъстват в тази класация за трета поредна година, като за първи път на шесто място по резултат е ГПЧЕ "Йоан Екзарх" от Варна, а на девето място е ГПАЕ "Гео Милев" в Бургас. На второ място по постигнати резултати по БЕЛ са учениците от Испанската гимназия в София, на трето е 91-ва Немска езикова гимназия, на четвърто място е Националната гимназия за древни езици и култура "Константин Кирил-Философ", следвана от 73-то СОУ в София. На седмо място в класацията по успех по БЕЛ е Италианският лицей в Горна Баня, на осмо място е Първа английска гимназия в София, а на десето - езиковата гимназия в Пловдив.
Анализът на постигнатите резултати по БЕЛ по вида на училищата показва, че най-високият среден успех по този предмет - 5,27, са постигнали учениците от профилираните гимназии. Със среден успех от 4,79 са зрелостниците от училищата по изкуствата, следвани от учениците от средните общообразователни училища, които са постигнали среден успех от 4,35. В професионалните гимназии средният успех по БЕЛ е 3,94, а на последно място са специалните или оздравителните училища. При тях успехът е 3,86.
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Много ясно
Миналата година бяхме 8-ми! Тая година сме 4-ти, догодина може и да сме към 2 или 1-во място!!

- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
А да знаеш дали статистиките и за другите предмети са готови?_Stella_ написа:Учениците от Американския колеж в София са постигнали най-високи резултати на държавния зрелостен изпит по български език и литература /БЕЛ/, съобщи БТА. Това показва анализът на резултатите от матурите, представен от зам.-министъра на образованието Милка Коджабашиева.
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...