Предварителни изпити
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
-
heartseasee
- В началото бе словото
- Курс: първи
Re: Предварителни изпити
Примерно може ли човек да не отиде на редовен изпит,независимо,че го е платил и пак да участва в класиранията?Знам,че може да се повтаря въпросът,ама и при мен,както и при всички други кандидат-студенти цари паника.
Ако се е явил на някоя от предишните сесии и има положителна оценка, да.
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
-
heartseasee
- В началото бе словото
Мерси
Въпреки че "положителна оценка" си е доста разтегливо понятие 
Ами положителна е оценка над 3.00... От която си достатъчно доволен, за да не отидеш на другите сесии... 
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
-
heartseasee
- В началото бе словото
Мерси и за това разяснение :d
- mina_k
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
интересно ми е-документи с желанията ни се поддават от 28 юни до 9 юли.но някои изпитни резултати няма да се излезли още,а на други още няма да сме отишли от третата сесия.как да прецим подредбата на желанията си,като нямаме пълна представа за оценките си?не е ли по-логично,първо,да излязат резултатите и чак след това да подреждаме желанията си?
- La_Contessa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
mina_k написа:интересно ми е-документи с желанията ни се поддават от 28 юни до 9 юли.но някои изпитни резултати няма да се излезли още,а на други още няма да сме отишли от третата сесия.как да прецим подредбата на желанията си,като нямаме пълна представа за оценките си?не е ли по-логично,първо,да излязат резултатите и чак след това да подреждаме желанията си?
Няма как. Тук е клопката!
Така се намират студенти за доста специалности....ще разберете след 2 месеца
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
- mina_k
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
проблемът е ,че не го разбирам сега.моето желание е журналистика,но оценката ми въобще не е задоволителна.резервният ми вариант е славянска филология,изпитът ми по български е далеч по-добре.но при това положение как да се реша кое да пиша първо-журналистика или славянска филология?подредбата е много важна!
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
Тук ви е грешката! Вие подреждате специалностите спрямо оценките, а не трябва да е така! Трябва да подреждате специалностите спрямо това, което най-много желаете, а вече дали ще се класирате за него, е друг въпрос.
Компютърни науки 1 курс
- celebrity
- В началото бе словото
Незнам дали тук е правилното място да си задам въпроса, но..
Имам 5.75 на предварителния по история.. и 3,25 на съпоставката.
На матурата по БЕЛ имам 5.93.. Балът ми става 26,68. Спрямо миналогодишните балове ми трябва повишаване на оценката по БЕЛ...(за право) а за задочно стотни не ми достигат. Ще се явя на редовния по БЕЛ, на който мисля че няма как да изкарам по ниска оценка от тази на предварителния, но почнах да обмислям всякакви варианти. Примерно ако запиша задочно, догодина да се прехвърля. Или в най-лошия случай публична администрация ми се вижда хубава специалност. Надявам се че тази година балът ще падне заради матурите.. но не се знае
Мислите ли че все пак има някаква надежда и с тези оценки да бъда приета? Или каква друга специалност мога да запиша че да се прехвърля догодина право?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Споко бе, с тва 5,75 по история си с единия крак в Юридически факултет, шапка ти свалям за резултата. Само по БЕЛ трябва да си вдигнеш малко успеха, въобще не ги мисли другите варианти, ще изкараш достатъчно висок бал за да ти приемат още на I класиране редовно 
- celebrity
- В началото бе словото
Мерси за успокоението
Просто по литература не бях успяла да мина всички теми, а за редовния всичко ще се знае живот и здраве
Но все пак, колкото повече датата наближава... толкова повече ме хваща стреса 
-
heartseasee
- В началото бе словото
Celebrity,ти си горе-долу като мен.И аз обмислям варианта "публична администрация"
Живея с мисълта,че на 12 няма да дадат толкова забиващи теми по литература.А на редовен по история,предполагам,няма да се явяваш.И аз имам същата оценка по история и мисля да пропусна редовния.