Искам да попитам това за всички специалности ли важи?
И също така за един семестър ли се отнася?
Моля, ако знаете - пишете!
П.П.: Да уточня: Нова съм - ще кандидатствам тази година и затова съм толкова неинформирана.
И що тогава в МУ-тата (ще) е по 900-900 и нещо??? В Правителствена болница да не дисектират извънземни?issoax написа:тия трупове дето ги порите да не са без пари
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/studentiТайфун написа:Това май е телемаркетингов трик, ще се окажат само 299 лева и 99 стотинки.
Не се притеснявай, че си нова, тук никой не е... някой.
пп. С изключение на мен.

Не е точно така...MidwinterSun написа:Аз имам приятелка в МУ и тяхната такса е 900лв годишна. Което по правило си е една трета от издръжката, с други думи държавата плаща 1800, като се съберат стават 2700. Би било абсурдно таксата да бъде вдигната трикратно. На мен ми изниква в главата единствено думата "безумие". Най-малкото, за да го направят, трябва да вдигнат и издръжката на студента по медицина (а тя е висока, защото наистина - тия трупове струват много пари). А предвид, че режат парите за образоваие поголовно, не виждам как ще увеличат трикратно парите, давани за студентите в медицинските специалности.
Таксите вече са решени - http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/ ... 8&n=958&g=, но не е разпространен още официален документ, или поне аз не намирам. Дано наистина не е вярно това, което пише в медиите, но щом са дали и точна цифра... не знам... предполагам, че скоро ще разберем със сигурност.Etiainen написа:Не мога да разбера какво точно обсъждате и защо се палите при условие, че няма официална информация на сайта на СУ по въпроса (а както много добре знаем, медиите си падат по пищни клюки повече, отколкото по достоверна информация).
И я пак за гореспоменатото трикратно увеличение на таксата за медицина?Годишните такси за кандидатстване и обучение на студентите през учебната 2010/2011 г. остават почти същите като настоящата учебна година. Днес правителството утвърди размера им. Съществуващите на места разлики с тези от 2009/2010 г. са несъществени.
Ако случайно си забелязала - не твърдя нищо със сигурност, казвам какво пише в медиите - откъде знаеш, че те нямат документа, примерно или не са разбрали по някакъв друг начин?Etiainen написа: И я пак за гореспоменатото трикратно увеличение на таксата за медицина?
А ти знаеш ли?iki написа: Ако случайно си забелязала - не твърдя нищо със сигурност, казвам какво пише в медиите - откъде знаеш, че те нямат документа, примерно или не са разбрали по някакъв друг начин?
Не знаеш, нали?