нали не избираш нормалния според дали му допада Еовин за име на детето муCrematory написа: А ако въобще не ми се падне нормален мъж, на където май вървят нещата, към 30 ще си осиновя едно и после ще видим за колко още ще ми стигнат финансите...
Колко деца или...какво семейство искате?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Re: Колко деца или...какво семейство искате?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз пък все съвсем нормални имена харесвам, ама нещо за евентуални женски имена имам проблем - двете, които харесвам най-много, звучат като производни от имената на майка ми и баща ми, или поне близки до тях, пък не искам децата ми да са кръстени на баби и дядовци (нагледах се на примери за неприятни ситуации (даже бях замесена в една такава), пък и някак хич не я чувствам близка тая практика).
Виж, относно мъжките имена имам толкова варианти и толкова държа на мякои от тях, че не знам колко деца трябва да имам, колкото и разбран да е таткото.

По повод Еовин - като имам предвид, че и моето име почва с тая буква, аха-аха да си представя комбинацията "Еовин Бакалова". Сигурно упорито щях да се представям като "Биби" или "Виви" и още на 18 години щях да си сменя името.
Не че не е хубаво, напротив - просто не ми се връзва с българска фамилия, тъй че, Крем, не се сърди на проектобащите.
Виж, относно мъжките имена имам толкова варианти и толкова държа на мякои от тях, че не знам колко деца трябва да имам, колкото и разбран да е таткото.
По повод Еовин - като имам предвид, че и моето име почва с тая буква, аха-аха да си представя комбинацията "Еовин Бакалова". Сигурно упорито щях да се представям като "Биби" или "Виви" и още на 18 години щях да си сменя името.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Странни хораCrematory написа:Еовин, да, тва ми е най-любимото, но никой евентуален не го харесва.
Нормални имена искали.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
А що не хванете бащи с чужди фамилии, за да няма "Еовин Бакалова" а нещо по-англизирано като "Еовин Силвърбърк" или "Еовин Линкълн"...
Е, аз нямам проблеми с имената на децата - Кристо-Младши, Крисчън, Кристофър и разбира се щерката - Курнелия...
Е, аз нямам проблеми с имената на децата - Кристо-Младши, Крисчън, Кристофър и разбира се щерката - Курнелия...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- chaplata
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: втори
Хмм. Рано е да се каже. Това с децата ще дойде на дневен ред когато си хвана живота в ръце, да съм сигурен че това семейство, при всякакви обстоятелства, ще има нормален стандарт на живот и бит. А и самият аз би трябвало да поузрея още малко, за да съм пълноценен татко (леле колко странно ми звучи още
). Да, знам, че един ден ще имам деца (първо едно, после ако ми позволява състоянието, и второ), но кога - може би след 10-12-15 години... не знам още.
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
issoax написа:нали не избираш нормалния според дали му допада Еовин за име на детето муCrematory написа: А ако въобще не ми се падне нормален мъж, на където май вървят нещата, към 30 ще си осиновя едно и после ще видим за колко още ще ми стигнат финансите...
Не, други критерии имам
Иначе вярно не звучи перфектно с българска фамилия, какво да се прави, няма идеално щастие
^^
E, ядва се някак, пък и именцето си е хубаво , можеше да е по-зле положението. Само като се сетиш, че някои се казват Сталинка
Аз пък искам близнаци, момче и момиче, за да мога да си ги кръстя Люк и Лея...
не, аз не прекалявам със гледането на междузвездни войни, ама хич...
Аз пък искам близнаци, момче и момиче, за да мога да си ги кръстя Люк и Лея...
Kat написа: Аз пък искам близнаци, момче и момиче, за да мога да си ги кръстя Люк и Лея...![]()

- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
За момиче е готино и "Велачар". Така се казваше една тъмна елфкиня от Age of Wonders 
Strength and honor.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Бе ти го кръсти Велачар, после върви обяснявай момиче ли е или момче...
Ще му гледат фамилията с надежда.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Bagatur
- Легендарен флуудър
Само бащиното име ще подсказва, защото ще е Велачар Кръстевич...Търговецът на кристал написа:Бе ти го кръсти Велачар, после върви обяснявай момиче ли е или момче...Ще му гледат фамилията с надежда.
Strength and honor.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
А то сега както е на мода бащиното име да не завършва на -ов/а, а да е само името на бащата... горкото дете.
Познавам няколко такива.
Примерно "Велачар Сава Кръстевич". Яко!
Примерно "Велачар Сава Кръстевич". Яко!
В края на ноември
В края на ноември
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Горките деца
Няма да случат на родители с вас... 
Into the endless we ride... 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Що бе? Всички имена, за които някога съм мислела, са били далеч по-"нормални" от много от тук предложените. Съвсем конвенционални и - мнозина биха казали - скучни. Не бих причинила на детето си нещо от сорта на:
- Как се казваш?
- Елияна с "е" и с "я".
Реален случай с момиче от съседен клас. Винаги така се представяше, защото иначе всички мислеха, че се казва Илиана. То даже май съм го разказвала това.
Но хипотетичните ситуации са весели.
Като г-ца Кръстевич, да речем.
- Как се казваш?
- Елияна с "е" и с "я".
Реален случай с момиче от съседен клас. Винаги така се представяше, защото иначе всички мислеха, че се казва Илиана. То даже май съм го разказвала това.
Но хипотетичните ситуации са весели.
В края на ноември
В края на ноември
- Bagatur
- Легендарен флуудър
О, по-добре го кажи на тези, които си кръщават децата Смарагд-Изумруд или Вагнер-Габриел. Това вече са патологични случаиalter ego написа:Горките децаНяма да случат на родители с вас...
А ако ще сме сериозни, за женско име най ми харесват Яна и Мария... за първото мъжко ще се наложи да спазвам традиция още от турското робство и ще е Филип или Тодор.
Strength and honor.