Студентски клуб на кавалерите

Всичко за културния живот на студентите

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Студентски клуб на кавалерите

Мнение от Търговецът на кристал »

Хм. И с какво не си съгласен в написаното от него?
Не съм казала, че и него не го хапят калинките (това с добри чувства, FFF), но обикновено говори верни неща (макар и по доста засукан начин понякога).

А аз годината я помня - и лятото помня. Хубаво лято беше. :)

Колкото до личните "отношения" (доколкото такива могат да съществуват между хора, които никога не са се и виждали дори) - смятам, че съвсем не е нужно да се харесваме. Вярвам, че взаимно сме се претеглили отдавна и, съответно, сме се намерили за не/достатъчни, което обезмисля комуникацията помежду ни. ;)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

Търговецът на кристал написа:Хм. И какво не си съгласен в написаното от него?
Да не би да ти е черно-бял монитора (имаше такива през 1996)? Не виждаш ли дебилното изказване, което съм цитирал в червено ?!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Работата е там, че съвсем не е дебилно. Има тоооолкова актьори, които биха си дали живота, за да те убедят, че са изтерзани от живота интелектуалци, които лягат с Вагнер, стават с Ницше и обядват с виенските акционисти, че ум да ти зайде. И в същото време са изумително кухи лейки - нещо, което се установява с времето. Понякога са нужни 2 минути, понякога - по-дълъг разговор, а лоши изненади съм получавала и след месеци познанство. Тъй че изказването му не е лишено от смисъл - в тоя клуб ще се съберат (малко) хора, които отговарят на идеята, (много) wannabes, (много) идиоти с въздух под налягане между ушите и няколко ларпъри, на които идеята им се струва "яка".

И да, на пръв поглед спокойно можеш да сбъркаш комплексиран идеалист с интелектуалец - особено ако въпросният комплексар се случи да е добър актьор.
Караш ме да обяснявам очевидности.

* разбира се, за да си кавалер (с всичките му прилежащи характеристики), не е речено, че трябва да си интелектуалец (поне не и понятието, което у нас свързваме основно с лишения, с бохемата и т.н.т. - сещате се за образа). А познавам и интелектуалци (и с кавичките, и без), които само са чели за кавалерите - вярно, може и много да са чели, но не чувстват идеята близка. Така че с тия интелектуалци малко се отклоняваме от същината на темата, но продължавам да твърдя, че FFF принципно е прав.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Исках да кажа, че има умни, но мързеливи хора, които умело прикриват мързела си, но до време.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

... и ме вкара мене между шамарите. :) Тоя мързел пък къде го набута? :shock:
В края на ноември
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
Специалност: философия (СУ)

Мнение от вечен студент »

@Търговецо, явно представата ти за интелектуалец няма нищо общо с моята... Както и да е... Абе, добре че не съм интелектуалец, а обикновен простак. :cheers:

Айде, още един хит от 90-те години:

http://www.youtube.com/watch?v=mdSARZjf ... re=related

Уффф, от това парче ми се допи мастика, а в нас имам само уиски... :(
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Оф, ти пък не знаеш - "простак" всъщност е комплимент. Както и да е, да не изместваме темата. Ако много държиш, пусни отделна - да видим кой какво разбира под интелектуалец. Аз ти говоря за а/хората от всички сфери на интелектуалния труд и б/онзи образ, за който всички се сещаме - много чел, обграден от също такива хора, с интереси в областта на изкуството (и с претенции за познания във всички изкуства), с мнение по всички въпроси, с претенции за авторитет (с или без покритие)... не ме карай да споменавам имена, че са ми били преподаватели. Но веднага се сещам за две имена на подобни интелектуални бръмчилки в българското пространство... то не ми се и говори - забавни са, ако не им се връзваш.
Разбира се, знам, че има и трета група - на истинските интелектуалци. Те обаче не са се юрнали по клубове, нямат нужда от сдружения и не умират от желание да се изтъкват. Някои от познатите ми такива са откровени простаци (оттам и онова, което ти казах по-горе).

Дай да си дойдем на думата - ако искаш, пиши тук, ако искаш, отвори тема - но не можеш да ме излъжеш, че като ти кажат "интелектуалец", не се сещаш първо за клиширания образ на измъчения поет от определен творчески кръг (или просто заобиколен от себеподобни), който живее в мансарда (примерно), пуши като комин и гледа тъжно, философствайки върху драмите на битието. Обикновено умира я от цироза, я от сифилис. Оттам насетне - да, разлики има; има и интелектуалци, които не са такива. Но кажи ми - къде започва и къде свършва позата?

Безкрайно трудно ми е да говоря, без да мога да ти цитирам имената, за които си мисля. Но вярвам, че се сещаш кой типаж имам предвид.

Дайте да се върнем на темата и нека обсъждаме интелектуалците, само доколкото имат връзка с нея.
В края на ноември
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Търговецът на кристал написа:... и ме вкара мене между шамарите. :) Тоя мързел пък къде го набута? :shock:
Съжалявам.
Просто вечен студент се нуждае от по-прости думи, а най-простото обясние за комплексите, за които говорим, е думичката "мързел" или с други думи да се правиш на /или по-лошо: да се смяташ за/ готин, защото те мързи да се потрудиш върху себе си и да станеш наистина такъв.
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

ако се снижи приповдигнатия тон, ако се допуснат женички (щото е 2010та най-малкото) и ако се промени името от 'клуб на кавалера' до 'клуб по добри обноски за заведение и маса,' аз съм за и веднага ще стана един голям член.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

вечен студент написа:@Търговецо, явно представата ти за интелектуалец няма нищо общо с моята... Както и да е... Абе, добре че не съм интелектуалец, а обикновен простак. :cheers:

Айде, още един хит от 90-те години:

http://www.youtube.com/watch?v=mdSARZjf ... re=related

Уффф, от това парче ми се допи мастика, а в нас имам само уиски... :(
Само да вмъкна малко офтопик, който няма нищо против да се изтрив. Точно тази предполагах, че е песента, още преди да цъкна линка :lol:

Иначе задочно подкрепям вечния студент. Ама бе никакви аргументи като принос за тезата де ;)
RA[sgB]
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

то ако не е шопската салата и Радка Пиратка,няма кое друго да е :lol:
Христо-Димитров-ИФ
В началото бе словото
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: втори

Мнение от Христо-Димитров-ИФ »

Колеги, мисля, че има известно недоразумение. Всички говорите какво щели да кажат другите за този клуб, но за да кажат нещо те трябва да видят инициативи, произлезли от него или да му чуят името. Основната ми идея е не да се занимаваме с външни дейности, а с насочени към самите нас и то най-вече да обсъждаме теми свързани с кавалерството и рицарския морал, а не да правим приеми :D един вид практически философски клуб с предизвестена тема
член на Алтернативното студентско представителство - който се интересува от идеята и структурата му да ми пише ЛС
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Ицо, както с всичко останало и с това няма да се случи нищо ... знаеш. :)

Трябва да разбереш, че връзки и социално положение не се правят така.Има разлика между книгите и живота.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Zahariev написа:Ицо, както с всичко останало и с това няма да се случи нищо ... знаеш. :)

Трябва да разбереш, че връзки и социално положение не се правят така.Има разлика между книгите и живота.
Така е. Хората с общи интереси се събират и без клубове. Примерно, брат ми имаше интереси в такава област, че нямаше нито един приятел, който да се интересува от същото. Какво направи по въпроса? Създаде форум, който стана много успешен. Така че по-скоро бих пропагандирал идеята за един качествен "рицарски" форум или подфорум към този тук.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Мисля, да основа Дамски клуб в СУ, щото ако основа Клуб на благородните девици едва ли ще набера някаква членска маса, да не говорим за членски внос, който да изкъркам... :roll: :drunken:
Сега, ако Търговеца не ме изтрие... :P
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Заключено

Обратно към “Култура”