крум!крум!КРУУУМ! (bow)
не мога да повярвам,че се падна той.толкова много го исках,общо взето той беше една от двете теми,които знаех перфектно,но все пак се беше паднал на олимпиадата и почти го бях отписала като вариант и ето чеее ^^
темата беше малко странно формулирана и се надявам да съм схванала за какво трябва да се пише.излезе ми около три страници и половина.нямах много подробности-увод ; писах за промяната на политическата обстановка тоест за възникването на франската империя я как появяването и нарушава самотния диалог на Б-я с В-я.после в следващия въпрос,който беше за защита на завладените територии вметнах за овладяването на Плиска от Никифор и как си я връяаме обратно с битката при Върбишкия проход.в следващия въпрос писах за различните начини на водене на външна политика-единият,разчитащ основно на военната мощ на Б-я ( тук писах за териториалните придобивки при Крум ) и другия за запазването по мирен начин на завзетите територии ( за 30-годишния мирен договор и Омуртаг ) . следващата точка ми беше за комитатната реформа,за законите,за приобщаването на славяните към управлението на страната и заключение ... не съм писала много подробности,защото по принцим съм многословна и се стараех да отсея някак си най-важното и да се събера долу-горе в три страници .... не съм писала и за пресиян

Не знам как ще го оценят ...
иначе тестовата част не беше лоша,тук-там имаше някой по-забиващ въпрос-имам две грешки на теста и 3/4 (малко картата при ньойския договор съм пообъркала териториите ) на отворените въпроси....о и на въпроса за Борис съм писала и дати-надявам се от престараване да не ми отнемат точки ...

супер съм гламава обаче ....
предполагам ще хвана пет,искаше ми се повече,но .... ще видим от темата зависи,а аз не съм много обнадеждена.