Матури 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- petq ivanova
- В началото бе словото
Re: Матури 2010
Здравей те! Ще се явявам догодина на матурите и бих искала да попитам за последния въпрос на матурата по БЕЛ. Задължително ли трябва да са четири страници. Моя обем е не повече от 2 страници. Това значи ли ще получа по-малко точки.
- Calipso
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Според мен като неквалифициран преподавател - няма никакво значение.
Аргументите ми са:
1.Обемът е до 4 стр.,което не значи,че ако не запишеш и последния ред ти взимат точки.
2.Качеството,преди количеството.Абсолютно никакво значение не е имало,колко страници ще напишеш.На 2 страници може,както да получиш 30т.,така можеш да получиш и 10т.Същото важи за всеки литературен изпит.Важно е каква е същността на това,което си написала,а не колко.
3.Ако имаш дребен шрифт и пишеш синтезирано,без разточителства,нормално е да заемеш обем от 2 страници.
Мисля,че бях достатъчно изчерпателен.
Аргументите ми са:
1.Обемът е до 4 стр.,което не значи,че ако не запишеш и последния ред ти взимат точки.
2.Качеството,преди количеството.Абсолютно никакво значение не е имало,колко страници ще напишеш.На 2 страници може,както да получиш 30т.,така можеш да получиш и 10т.Същото важи за всеки литературен изпит.Важно е каква е същността на това,което си написала,а не колко.
3.Ако имаш дребен шрифт и пишеш синтезирано,без разточителства,нормално е да заемеш обем от 2 страници.
Право,III курс,II поток,XVI група
SONY VAIO SVE1511S1ESI INTEL CORE i5-2450M
NOKIA LUMNIA 800, Windows Phone 7.5
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Да, напълно съм съгласна с теб. Те са казали ДО 4 страници, т.е. очертали са някаква рамка и е препоръчително да не я минаваш. Аз съм чувала за такива, които и 1 стр са написали, но не са писали глупости и локуми и са имали 30 точки. Аз хилуди пъти съм се убеждавала, че хора писали неща в огромно количество не винаги взимат максимума от точки - ставала съм свидетел на различни изпити. Аз също пиша по малко и не мога да разтягам. Тъй че - 2 страници е идеално, стига да обхванеш основните теми, мотиви, и т.н.Calipso написа:Според мен като неквалифициран преподавател - няма никакво значение.
Аргументите ми са:
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
Международни отношения, I курс
- Calipso
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Едно неписано правило - когато пишеш по-малко,по-голяма вероятността е да е без грешки(граматични,пунткутациони,правописни).
- Eleanor
- Летящите Пръсти
Нашата учителка беше ни казала,че ти дават само 2 листа и нищо повече, т.е. няма чернова, трябва да си структурираш идеите много добре, преди да започнеш да пишеш, НО се оказа, че си имаше и чернова, и мястото за коментара не беше 4 стр. и аз, понеже съм си многословна, го запълних почти цялото

- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
А дали от прекалено дългите коментари също не се отнемат точки.. Чудя се каква ли е тежестта на уточнението " д0 4 страници "..Eleanor написа:Нашата учителка беше ни казала,че ти дават само 2 листа и нищо повече, т.е. няма чернова, трябва да си структурираш идеите много добре, преди да започнеш да пишеш, НО се оказа, че си имаше и чернова, и мястото за коментара не беше 4 стр. и аз, понеже съм си многословна, го запълних почти цялото![]()
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
- Calipso
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Да покажеш умения,че можеш да синтезираш най-важното,а не да се разточителстваш по 20 страници.
- vladiboy
- От дъжд на вятър
- Специалност: Психология
Явно ще съм първият, който ще изрази впечатления от втората матура и то топли, топли
Ходих по английски и ми се стори пресилено лесна! Не се оплаквам, напротив, потривам ръца и си чакам резултатите
Единственото неприятно нещо е, че точно на втория listening на едно момче му прилоша и някакъв фелдшер го разпитваше на висок глас какво му е. После пък събираха боклука и през полусчупените прозорци долитаха цигански викове 
Ходих по английски и ми се стори пресилено лесна! Не се оплаквам, напротив, потривам ръца и си чакам резултатите
"О, аз ще възкръсна като птица Феникс!"
И аз бях на английски. Доволен съм. Когато изнесът отговорите, пишете тука 
- The_Soldier
- Легендарен флуудър
- Специалност: Информатика
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Здравейте кандидат-студенти, аз бях на матура по математика, беше доста лесна (поне за тези, които се подготвят за изпита в СУ).. Други, които са били на матура по математика?
My body is a cage that keeps me from dancing with the one I love, but my mind holds the key...
-
Ivan Stanchev
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Нямам търпение да видя отговорите по английски език.Очаквам 0 грешки на reading-a.. и макс 1 на listening.За Use of English не съм сигурен, сещам се само, че на трансформациите не се затрудних.
- gothic
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
И аз бях на английски и съм недоволна само от listening-а, защото касетофона при нас беше толкова усилен, че нищо не се разбираше. Иначе темите бяха прекрасни за писане на кратко есе, а теста не беше кой знае какво. Само перифразите ме затрудниха... Дано съм се справила
Кога трябва да излязат отговорите?
Dum spiro, spero!
Nothing like a good cup of Joe
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
дали са излезнали вече отговорите някъде?
аз бях на италиански и ми се стори бая лесна, което всъщност ме притеснява, защото така правя най-много грешки... ;/
аз бях на италиански и ми се стори бая лесна, което всъщност ме притеснява, защото така правя най-много грешки... ;/
- Кристиян
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
@gothic и аз така бях на моята матура по Английски и после защо имам 4.00 ...при положение, че моето ниво е много добро. Всичко ме прекара от listening-a ...
Отговорите би трябвало да не се бавят, доколкото имам спомени 
- gothic
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Мен ме хвана яд, защото квесторите бяха много залухави и първо не ни дадоха време да си прочетем въпросите и второ, когато помолихме да намалят малко звука, не пожелаха. Но аз ще се вдигна до Американския колеж и ще им кажа кон боб яде ли 
Dum spiro, spero!