Студентски клуб на кавалерите
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
-
Христо-Димитров-ИФ
- В началото бе словото
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: втори
Студентски клуб на кавалерите
Предлагам на колегите от СУ, които ценят кавалерските ценности и имат желание да общуват със себеподобни да дадат знак тук и да обсъдим с какво би могъл да се занимава подобен клуб на младежи, които изпитват уважение и прилагат наследството на добрите обноски и достойни постъпки.
Уточнявам, за незнаещите, че да си кавалер не означава само да отваряш вратата пред дама, а да се държиш достойно и морално във всякакви ситуации. Това е състояние на духа - рицарски морал. Морал, който се противопоставя активно на низкото и упадъчното.
Според сегашните ми виждания може да имаме по 1-2 сбирки на семестър и да коментираме теми свързани с този въпрос. При нужната воля на членовете на клуба, инициативата може да се развие доста добре, но всичко с времето си.
Нашия клуб няма да приема девойки, но би съдействал за организирането на дамски клуб и би си партнирал с него на драго сърце.
Ако имате някакъв интерес пишете ми ЛС и ще се уговорим какво може да се направи и как.
Уточнявам, за незнаещите, че да си кавалер не означава само да отваряш вратата пред дама, а да се държиш достойно и морално във всякакви ситуации. Това е състояние на духа - рицарски морал. Морал, който се противопоставя активно на низкото и упадъчното.
Според сегашните ми виждания може да имаме по 1-2 сбирки на семестър и да коментираме теми свързани с този въпрос. При нужната воля на членовете на клуба, инициативата може да се развие доста добре, но всичко с времето си.
Нашия клуб няма да приема девойки, но би съдействал за организирането на дамски клуб и би си партнирал с него на драго сърце.
Ако имате някакъв интерес пишете ми ЛС и ще се уговорим какво може да се направи и как.
член на Алтернативното студентско представителство - който се интересува от идеята и структурата му да ми пише ЛС
- Ksto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско Управление
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Студентски клуб на кавалерите
Ksto, дори и да не одобряваш идеята, има начини да изкажеш мнението си и без обиди и подобни квалификации.
Докато не можеш да намериш адекватен вариант, мнения като настоящото ще бъдат изтривани.
Търговецът на кристал
Докато не можеш да намериш адекватен вариант, мнения като настоящото ще бъдат изтривани.
Търговецът на кристал
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Кавалер = мъж, който прави кавали.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
-
Malka veshtica
- Драскач
Ейй, по повод последните две мнения - все ще се намери някой да о*ка някоя хубава идея. Ми момчето го мисли, защо да не даде гласност, а и ако се реализира - колко време ще му отнеме? Ма то по-добре да се натрясква до безпаметност или други тем подобни тъпни, нали? Друг е постът с простотията, не неговият. Ако всички имаха неговите стремежи, нямаше да я има поговорката "Прост народ - слаба държава" може би...
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
тоя ksto нещо много напрегнат ми се струва
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Така като гледам, вашият клуб може да си има конкуренция в лицето на Клуба на селските бекове в СУ...
Ще ви смажат, нямате шанс!
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Timber, трай, бе. Не ми отваряй работа и ти - ще ме накарате да заключа темата.
По темата - дано инициативата събере хора, които наистина живеят според подобен кодекс, а не някакви индивиди, на които това им звучи "куул". Иначе казано, дано този клуб се създаде от нуждата да съществува, а не с цел тепърва да култивира разни отсъстващи качества у хора с претенции (както се опасявам, че ще се случи).
Да не говорим, че "истинските" кавалери всъщност едва ли се вълнуват от клубове и едва ли изпитват необходимост да се числят номинално към такова общество.
По темата - дано инициативата събере хора, които наистина живеят според подобен кодекс, а не някакви индивиди, на които това им звучи "куул". Иначе казано, дано този клуб се създаде от нуждата да съществува, а не с цел тепърва да култивира разни отсъстващи качества у хора с претенции (както се опасявам, че ще се случи).
Да не говорим, че "истинските" кавалери всъщност едва ли се вълнуват от клубове и едва ли изпитват необходимост да се числят номинално към такова общество.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Абе не е като да няма нужда да култивира някое и друго добро качество. Повечето хора днес не познават що е това уважение към себе си, камо ли уважение към други хора, да не говорим пък за такива неща като кавалерство. Стискам палци на начинанието, би ми било интересно да видя развитието.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Силве, тия работи не се учат. Не и след първите години (айде, да не са 7, два пъти по 7 да са) - другото ми се вижда малко изнасилена работа и доста поза. Но ако ще и за лустро да помогнат, пак няма да е фатално - поне простотията наоколо да не е толкова фрапиращо очевидна.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
абе какво да ти кажа... Знам, че си права, ама не искам да ти вярвам 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Търговецът на кристал написа:Силве, тия работи не се учат. Не и след първите години (айде, да не са 7, два пъти по 7 да са) - другото ми се вижда малко изнасилена работа и доста поза..
Факт.Факт.Факт.
Ако искаш златни бастунчета и копринени кърпички си купи..
The names of the future are stamping of impatience.
- Ksto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско Управление
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Айде тогава, ще потърся начин да изразявам мнението си адекватно.
Моето мнение е следното.
Това е едно изключително позьорско начинание, провокирано от американски колежански филми (които наистина не харесвам) и смятам, че създаването на подобен клуб би било изключително неподходящо, поради няколко причини:
1)
2) Лигата на бековете ще ви скъса от подигравки и този клуб няма да оцелее дълго ( в милата ни родина простаците са колосално повече в сравнение с интелигентните хора)
3) Прикритата ви цел, а именно да се издигнете в "студентската йерархия" (термин който презирам и не смятам, че реално съществува) няма да бъде постигната, тъй като всички (с изключение на самите членове и кандидат-членове) ще ви приемат с насмешка и подигравка.
-------------------------
Заключение- хванете се на работа
Това е от мен.
Не одобрих проамериканското предложение за създаване на един позьорски клуб, който би събрал единствено хора, които не намират друг начин да се изтъкнат в студенткото общество и айде> аз съм селски бек. Да ти имам ограничените разбирания.Norwegian Wood написа:Така като гледам, вашият клуб може да си има конкуренция в лицето на Клуба на селските бекове в СУ...
Моето мнение е следното.
Това е едно изключително позьорско начинание, провокирано от американски колежански филми (които наистина не харесвам) и смятам, че създаването на подобен клуб би било изключително неподходящо, поради няколко причини:
1)
Тоест в този клуб няма да има хора, които притежават описаните качества, а такива, които биха желали да ги притежават и се чудят как да постигнат целта си.Търговецът на кристал написа:"истинските" кавалери всъщност едва ли се вълнуват от клубове и едва ли изпитват необходимост да се числят номинално към такова общество.
2) Лигата на бековете ще ви скъса от подигравки и този клуб няма да оцелее дълго ( в милата ни родина простаците са колосално повече в сравнение с интелигентните хора)
3) Прикритата ви цел, а именно да се издигнете в "студентската йерархия" (термин който презирам и не смятам, че реално съществува) няма да бъде постигната, тъй като всички (с изключение на самите членове и кандидат-членове) ще ви приемат с насмешка и подигравка.
-------------------------
Заключение- хванете се на работа
Това е от мен.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ето - виж как можело.
Не съм много съгласна с точка 2 обаче. Ако става дума за "истински" (ама не емота, а кавалери) - едва ли ще им пука за хорското мнение. Щом целта им е да се разграничат рязко от "бековете" (и евентуално се имат за нещо над тях), няма логика да се оставят последните да ги удавят в посредствеността си.
И не знам дали имат прикрита цел, но ми бие на ларп.
Но живи и здрави, ще видим какво ще излезе. Ще ми бъде интересно да си поговоря с член на клуба някога.
Не съм много съгласна с точка 2 обаче. Ако става дума за "истински" (ама не емота, а кавалери) - едва ли ще им пука за хорското мнение. Щом целта им е да се разграничат рязко от "бековете" (и евентуално се имат за нещо над тях), няма логика да се оставят последните да ги удавят в посредствеността си.
И не знам дали имат прикрита цел, но ми бие на ларп.
Но живи и здрави, ще видим какво ще излезе. Ще ми бъде интересно да си поговоря с член на клуба някога.
В края на ноември
В края на ноември
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Кога стана обидно и смешно човек да се занимава с обществена (и полезна) дейност? И още повече - от кога това да се занимаваш с такава дейност стана "про американско"? Ако "про българско" е да гледаш да удариш кьоравото и да се смееш на всичко, което не е келепир - задръжте си го. А тази йерархия, за която Ксто говори, е само в главата му.
Огромна е темата за индивидуализма и извратеното му разбиране, което се пропагандира навсякъде в България и чието келешевско проявление блесна в тази тема. Изпадам в недоумение, когато хора се оплакват, че не сме били нормална държава, а в същото време се подиграват на ценностите, върху които "нормалните" държави са изградени.
Поздрав: http://vbox7.com/play:4465b324
Огромна е темата за индивидуализма и извратеното му разбиране, което се пропагандира навсякъде в България и чието келешевско проявление блесна в тази тема. Изпадам в недоумение, когато хора се оплакват, че не сме били нормална държава, а в същото време се подиграват на ценностите, върху които "нормалните" държави са изградени.
Поздрав: http://vbox7.com/play:4465b324
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.