Матура по история 2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Матура по история 2010
Никой не е казал, че животът е справедлив. Той е една постоянна надпревара. Един има едни предимства (умен е), друг други (пари, връзки), трети и двете, а четвърти нито едното. Побеждава обаче най-упорития 
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
И аз това се питам... какъв е смисълът?!
Отдавна съм разбрала, че в България честните и трудолюбиви хора са принудени да са на дъното, а скапаните връзкари, лъжци, мутрички и кви ли не долни субекти са на върха!
Каква идилия...няма що!

Отдавна съм разбрала, че в България честните и трудолюбиви хора са принудени да са на дъното, а скапаните връзкари, лъжци, мутрички и кви ли не долни субекти са на върха!
Каква идилия...няма що!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- summer_f_
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
аз май съм към четвъртите
нещо ме е обзела депресия и ярост..
нещо ме е обзела депресия и ярост..
The mosT imporT ThinG is.. To Choose wiTh Your HearT!
Полза от частните уроци не виждам единствено да ти се обяснява набързо и пояснява, когато бъркаш + няколко съвета как да пишеш .... и това е.Знания не се наливат с фуния.
Светльо,
изключително благодарен ще съм ти, ако на ЛС или скайп спретнем малък разгово специално за матурата по история.
Това някакви изключения ли са били ? От историята за всичко могат да ни питат и този факт най-много ме притеснява.svetlio.varna написа:Миналата година имаше такива случаи.IvanoffBG написа:Шестица на матурата по история ми се струва невъзможно или поне доста зорлем ?
Светльо,
изключително благодарен ще съм ти, ако на ЛС или скайп спретнем малък разгово специално за матурата по история.
Официална страница на специалността Политология във Фейсбук. За повече информация отделете една-две минути там, защото това може да не е поредната глупост!
- summer_f_
- Пишете, о, братя
що пък тайно от нас?
Конспирации подозирам тук

Конспирации подозирам тук
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Моя милост беше такъв случай, едва ли мога да се нарека "изключение". Имах 6,00 (100/100 т.) Всичко се свежда до три предпоставки: 1) да си чел; 2) да си концентриран; 3) да си готин 
е аз последното само май мога да изпълня 
сега сериозно,дано наистина да няма нещо от Новото време,най-искам Крум и Тервел,ама те се паднаха на олимпиадите,така че не вярвам.И Левски не е лошо,Ботев там ... и дано не решат тази година да ни закопаят и да ни дадат Световна история.На мен матурата от миналата година много ми хареса,като изключим последния въпрос.
сега сериозно,дано наистина да няма нещо от Новото време,най-искам Крум и Тервел,ама те се паднаха на олимпиадите,така че не вярвам.И Левски не е лошо,Ботев там ... и дано не решат тази година да ни закопаят и да ни дадат Световна история.На мен матурата от миналата година много ми хареса,като изключим последния въпрос.
Поздравления Светльо !svetlio.varna написа:Моя милост беше такъв случай, едва ли мога да се нарека "изключение". Имах 6,00 (100/100 т.) Всичко се свежда до три предпоставки: 1) да си чел; 2) да си концентриран; 3) да си готин
Официална страница на специалността Политология във Фейсбук. За повече информация отделете една-две минути там, защото това може да не е поредната глупост!
- what_is_love
- Драскач
Миналата година 2-ма ученици са имали пълни 6-ци.Учителите ни казаха,че децата(ако мога да ги нарека така
) са момичета,но ето че не е точно така-едното се оказа момче
.
Най-трудното нещо на този свят е да живееш в него!
ПРАВО- 1-ви поток,3-та група
- lordivan
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
5.63 на нац. олимпиада без допълнителни уроци. а де?summer_f_ написа:За да се подготвиш за матура би трябвало ДА Е ДОСТАТЪЧНА само подготовката от училище, но реално НЕ Е така!
И кво? Мъчиш се да учиш, даваш луди пари за уроци и накрая идва някой тъпанар и изкарва по-висока оценка от теб само защото е преписал?
- what_is_love
- Драскач
Както един учител казва: "Говориш му на главата,опитваш се да му го налееш,но не става,като не си е махнал тапата".
Така че и на 1000 вида уроци да ходиш,не си ли съсредоточен и внимателен,няма как да успееш.
Така че и на 1000 вида уроци да ходиш,не си ли съсредоточен и внимателен,няма как да успееш.
- summer_f_
- Пишете, о, братя
Само учебник за 11 клас ли си чел?????lordivan написа:5.63 на нац. олимпиада без допълнителни уроци. а де?summer_f_ написа:За да се подготвиш за матура би трябвало ДА Е ДОСТАТЪЧНА само подготовката от училище, но реално НЕ Е така!
И кво? Мъчиш се да учиш, даваш луди пари за уроци и накрая идва някой тъпанар и изкарва по-висока оценка от теб само защото е преписал?
Това имах предвид..
Иначе темата за частните уроци не мисля да я захващам..Обсъждали сме я на друго място. Мисълта ми беше, че матурата трябва да е по-лесна, а не предназначена за кандидат-студенти по предмета..
- Константин
- В началото бе словото
Добър вечер дами и господа!
Отдавна чета форума, но не виждах причина да се регистрирам, досега.
Опитвам се да се подготвя за матурата по история в понеделник, както много други хора тук, но имам 1 голям проблем.
Разполагам с 1 книжка с тестове по история, в която пише че:
''..изпит се състои от две части:
1. 38 тестови задачи .... ''
Ето го и проблема, тук чета 38 тестови задачи, а в матурите от 2007 досега, които намерих въпросите са 10 тестови и 10 с отворен отговор.....
Може ли някой да ме просвети, колко въпроса ще има на матурата ?
Поздрави.
Отдавна чета форума, но не виждах причина да се регистрирам, досега.
Опитвам се да се подготвя за матурата по история в понеделник, както много други хора тук, но имам 1 голям проблем.
Разполагам с 1 книжка с тестове по история, в която пише че:
''..изпит се състои от две части:
1. 38 тестови задачи .... ''
Ето го и проблема, тук чета 38 тестови задачи, а в матурите от 2007 досега, които намерих въпросите са 10 тестови и 10 с отворен отговор.....
Може ли някой да ме просвети, колко въпроса ще има на матурата ?
Поздрави.
- lordivan
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
Книжката ти казва вярното. Онези са стари изпити. 
А кажете изтекла ли е информация и за този изпит?
А кажете изтекла ли е информация и за този изпит?
- what_is_love
- Драскач
10 тестови бяха на първата матура.
От миналата година са вече 30 задачи със затворен отговор.Следващите задачи са:да изброиш 3 личности и века,3 събития,да подредиш думи(които са само3,но дават по 5-6),да познаеш карта и на линията на времето да отбележиш дадено събитие,да познаеш исторически документ и да отговориш на дадени въпроси,също така има и снимка или изображение.Последната задача е исторически въпрос(обемът е максимум 3 страници).
От миналата година са вече 30 задачи със затворен отговор.Следващите задачи са:да изброиш 3 личности и века,3 събития,да подредиш думи(които са само3,но дават по 5-6),да познаеш карта и на линията на времето да отбележиш дадено събитие,да познаеш исторически документ и да отговориш на дадени въпроси,също така има и снимка или изображение.Последната задача е исторически въпрос(обемът е максимум 3 страници).