"Бърза помощ" или бавна смърт
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
"Бърза помощ" или бавна смърт
Не знам дали ви се е налагало да ползвате "Бърза помощ" - дано не ви се случва. Първо защото по принцип не е готино да ви се налага подобно нещо, второ защото тя не само, че не е бърза, а често пъти не е и помощ. Вижте каква абсурдна сцена се разигра тази нощ на една оживена столична улица: http://e-comedia.com/?p=5129
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Re: "Бърза помощ" или бавна смърт
оф, абе понякога са наистина бързи и точни.
Ама като цяло се бавят :/
а тоя Рони... като видя клошар/просяк и т.н./ и все си мисля, че на мене може да ми се случи да изпадна в същото положение още утре... ама за наркотиците,цигарите и алкохола вече си е личен избор според мен ... :/
Ама като цяло се бавят :/
а тоя Рони... като видя клошар/просяк и т.н./ и все си мисля, че на мене може да ми се случи да изпадна в същото положение още утре... ама за наркотиците,цигарите и алкохола вече си е личен избор според мен ... :/

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Поре, аз съм чувал и други подобни истории. Особено ме възмущава това, как подреждат обажданията, според това, кои са приоритетни. Всеизвестен факт е, че ако им звъннеш с новината, че имаш 80-годишен човек с инфаркт вкъщи, той няма да е от най-приоритетните по причини, които не е нужно наистина да обяснявам. А тъпото е, че това са си човешки животи и не можеш да ги подреждаш по някакъв начин. Същата е работата и с Рони сигурно.
Друг е въпросът, че съответният бездомник вероятно наистина няма много бъдеще, но това е тема, която доста надхвърля рамката "Бърза помощ". Гадна история, но и това го има по света. Редно е обаче да получиш похвали от мен, че си помогнал на един клошар. Това не те прави балък и ти си го знаеш, ама може пък и да е готино да видиш, че и другите го осъзнават. Палци горе
Друг е въпросът, че съответният бездомник вероятно наистина няма много бъдеще, но това е тема, която доста надхвърля рамката "Бърза помощ". Гадна история, но и това го има по света. Редно е обаче да получиш похвали от мен, че си помогнал на един клошар. Това не те прави балък и ти си го знаеш, ама може пък и да е готино да видиш, че и другите го осъзнават. Палци горе
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Мерси 
Колкото до това с приоритетите - ако екипите не могат да смогнат на всички сигнали, няма как да не приоритизират. Нормално е, ако не могат да отидат и на двете места, да предпочетат 13-годишно дете пред 80-годишен дядо например. Случаят обаче не беше такъв. Хората са имали достатъчно време, за да дойдат. Просто не им се е занимавало с клошар.
Колкото до това с приоритетите - ако екипите не могат да смогнат на всички сигнали, няма как да не приоритизират. Нормално е, ако не могат да отидат и на двете места, да предпочетат 13-годишно дете пред 80-годишен дядо например. Случаят обаче не беше такъв. Хората са имали достатъчно време, за да дойдат. Просто не им се е занимавало с клошар.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Поздравления за добре написаната статия, Поре...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Мисля че е редно да напиша тук за един друг случай, тъй като Виктор е писал че се е звъняло на 112.
Копирам пост от форума на Клуб Форд България - разказ на очевидец на тежка автомобилна катастрофа.
Що е телефон 112 и с благодарност.... 4 януари - 2010
Копирам пост от форума на Клуб Форд България - разказ на очевидец на тежка автомобилна катастрофа.
Що е телефон 112 и с благодарност.... 4 януари - 2010
И отговор по темата:1.Вчера /неделя/ трафика хич не беше натоварен по магистрала Хемус.Нямам си идея медиите от къде взимаха информация,но определено нещо не бяха в час/за 500км. засиленото полицейско присъствие се изрази в две патрулки?!/.В колата постоянно слушах 'Хоризонт',следобедното предаване 'Хора,пътища,автомобили'-е телефона на слушателите не отговаряше.Опрях до него по една причина-навсякъде беше опесъчено и почистено-поне доколкото времето позволяваше и техниката.Но само Община Антоново си питаше ушите за тази процедура.Тези които пътуват занаят,че там стават едни от големите навявания и поледици-е в такава обстановка тепърва бяха излезнали снегорините и то по посока Варна при положение,че натовареността беше посока София.И за пръв път адски се изкефих на един млад шофьор-момчето караше Мерцедес/неква нова двувратка/ с номер ВТ 3080...Ако някога попадне на писанието ми-Евалата пич...Независимо,че колата е стабилна и мощна караше с 30-даже на моменти с 20 км/ч.
Но това за жалост не се случи след село Джулюница.
Карах с 60км/ч. когато пред мен една Лада спря и тогава видях друга кола пред нея.Изкочиха от двете коли момчета и помислих,че ше се млатят.Отбих и пуснах аварийките .Зад мен спря и един опел.Излезнах от колата и тогава ми стана ясно,че катастрофата е тежка.БМВ беше смляло Опел Тигра.Задницата на опела беше събрана до предните врати.
Хората от БМВ-то отвориха задната дясна врата и само чух-батко жив лиси?не умирай!
Шофьорът с разкървавено лице почна да вика някой да откара момчето в болница.
През това време аз и Наталия набирахме 112....
И както винаги повече от 10 минути обяснявахме къде е катастрофата и точни координати.
1.Липсва локализация на телефона от който се обаждаш-докато обясня къде сме мина поне една минута.
2.Централата е в Русе-де е Русе де е София?
3.Докато препратят сигнала по направление ми звъннаха още един път да ме питат ама точно къде сме!-ми у нищото,некъде м/у Варна и София/опираме до т.1/-айде още 10 мин.
Щото дадох телефона на момчето от опела да се разправя с тях.
3.Обратно повикване на номера на Наталия-дали се обажда за същата катастрофа/т.1/?!
4.дайте номера на колата,в която е качен раненият?!
През това време се появи джип Ленд Роувър.Човека свали задните седалки и застла платнище.Измъкнахме момчето от БМВ-то.Беше с конвуслсии.Сложихме го да легне по корем за да не се задави с кръв.Имаше и едно момиче,на което му беше разкървавена устата.Наталия я задържа за да не припадне и докато отиде за вода я качихме и нея в джипа.
Искам да изкажа благодарности на Шофьора на Ленд Роувъра с номер ВТ 2992.....Ако не беше той сега щяха да са трима загинали.
Не изказвам благодарности на:
Тел.112-загубиха ценно време в разговори!
Заради бавната им реакция почина и момичето от опела.
След като замина джипа с мъка аз и шофьорът на БМВ-то отворихме едната врата на опела-момичето имаше пулс.Измъкнахме едно яке измежду ламарините и я завихме.......
Не ви съветвам в случай на спешна нужда да звъните на 112, използвайте старите 166, 160, 150, тъй като когато звъните на тях говорите директно с човека, който ще прати съответната помощ. А когато позвъните на 112 говорите със оператор, който няма нищо общо със съответните служби, той приема сигнала и го препредава по веригата. Например ако сте в Пловдив и се обадите на 112, да кажете че някой ви кърти вратата, ви отговаря оператор който се намира в Кърджали записва сигнала + вашите данни, след това го набира в текстов вид на компютъра и го изпраща по мрежата на дежурния на ОДнаМВР Пловдив, който го прочита решава за кое РПУ се отнася и го препредава там, там вече дежурния изпраща автопатрула на място, същото е и за пожар. Когато позвъните на 166/160, говорите със дежурния, който още докато говори с вас може по станцията да изпрати патрула. Оставям на вас да си правите заключения.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Поре, бяхме заедно: напъждаме хайка малоумни разбеснели се гамени в момент, в който четирима от тях ритат в главата едновременно паднал на земята човек. Човекът съответно не е много читав, не му се вижда физиономията, бяха го смляли. Звъня на Бърза помощ. Три божествено гениални получавам от "професионалистите" от 150, след като им обяснявам какво се е случило и къде сме - ОРЛОВ МОСТ:
1. Тоя човек как се казва?
2. А той там ли ше седи?
3. Абе... да ходи! Към "Пирогов" да ходи!
Тряс! Затварят ми телефона.
Колко струва човешкият живот?
1. Тоя човек как се казва?
2. А той там ли ше седи?
3. Абе... да ходи! Към "Пирогов" да ходи!
Тряс! Затварят ми телефона.
Колко струва човешкият живот?
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, сега. Хиперболата е известен похват ама не беше точно така.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Кое, Гошко, беше различно? Не съм преувеличил, поне съзнателно. Все пак аз говорих със "служителя", спомням си добре.Smoking Mirror написа:Е, сега. Хиперболата е известен похват ама не беше точно така.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Само двама ритаха този човек в главата. Евентуално бяха трима, не съм сигурен, ама мисля, че третия седеше на страна. Но със сигурност не бяха 4.
Peace is a lie. There is only passion.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Точно 4. Аз ги видях сам и отидох, вие после дойдохте, спомни си. Двама удряха мен, може би ти се размиват кадрите. За бройката съм сигурен. Така или иначе, темата е за Бърза помощ.Smoking Mirror написа:Само двама ритаха този човек в главата. Евентуално бяха трима, не съм сигурен, ама мисля, че третия седеше на страна. Но със сигурност не бяха 4.
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Щом ще си разправяме истински истории... Преди 3 седмици, с един приятел звъняхме на 112 (защото друг приятел беше сериозно прекалил с алкохола) и линейката дойде доста бързо - за ок. 10 мин. Може би имаше значение и това, че нашият човек (оня "почерпения") живее на 5 мин. път от "Пирогов". Преди 6 години, при подобен случай (една девойка беше вече в безсъзнание), в още по-голяма близост до "Пирогов" (ок. 200 м.), съм чакал линейката 40 мин. Явно, всичко зависи и от късмета в конкретната ситуация. Може би има значение и възрастта. Човекът от първия случай е на 45, а девойката от втория беше на 20. Диспечерите като чуят, че 20 годишна е препила и си казват: "Сефте, Маро, индианци! Аман от пияни студенти! Ще й мине като на куче.", а като чуят за някой на 45, си казват: "Абе, тоя пич може наистина да получи инфаркт!".Jamesmagno написа:... "професионалистите" от 150...
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Явно нямаш опит със стари хоравечен студент написа:Явно, всичко зависи и от късмета в конкретната ситуация. Може би има значение и възрастта. Човекът от първия случай е на 45, а девойката от втория беше на 20. Диспечерите като чуят, че 20 годишна е препила и си казват: "Сефте, Маро, индианци! Аман от пияни студенти! Ще й мине като на куче.", а като чуят за някой на 45, си казват: "Абе, тоя пич може наистина да получи инфаркт!".
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Има нещо такова за възрастта. Баба ми, Бог да я прости, когато трябваше да идва линейката да я взима, сме я чакали точно 94 минути от времето на повикване (квартал Дървеница). Беше на 88 години.
От друга страна в същия случай мога да направя комплимент на екипа който дойде - направиха и невъзможното, а след това като тръгнахме към Исул стигнахме за има няма 6 минути.
Та, съвета май е ясен. Звъните директно на който ви трябва (150, 160, 166) и внимавате за годините.
От друга страна в същия случай мога да направя комплимент на екипа който дойде - направиха и невъзможното, а след това като тръгнахме към Исул стигнахме за има няма 6 минути.
Та, съвета май е ясен. Звъните директно на който ви трябва (150, 160, 166) и внимавате за годините.
medicate, medicate